|
Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ? |
Внеси реплика | страница <1 6263646566 77> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
работата на крај ќе биде како и секогаш во „Епа чорба македонче“ стил,
да бев Баба Ванѓа така ќе кажев, не знам зошто сите имаат надежи (па и
тоа огромни) за влез воопшто во овие сојузи, а камо ли па без промена на името
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
унијата ќе го инкорпорира целиот балкан меѓутоа во моментов а и во иднина најгорлив и константен проблем ќе биде овој кој е сега ....... проблемот со името кој проблем на грција и’ дава за право да става вето на секое решение кое мора да биде постигнато со консензус ..... значи , како да го инкорпорира целиот кога без нас тоа нема да биде
|
||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде доста со песимизам...за се има решение. Сега со по една ж`та да наздравиме, а не одма да се депласира веста која во секој случај е така позитивна ....
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
постојано ни измислуваат нови и нови сопки и таканаречени „бенчмаркови“ со цел да се избегне главниот проблем со Грција, и така со години... ја знам дека некогаш ќе не примат, ама треба ли да дочекам длабока старост за тоа? Изменето од zabegan - 14.Октомври.2009 во 13:53 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дајте малку оптимизам, барем денеска, веста е позитивна, ќе се изнајде решение и за другите проблеми. Сите знаеме дека ова е уште еден морков, но барем има на што да се надеваме... и уште многу задачи за сработување, да не биде дека секогаш некој друг ни е виновен за нашите пропусти. |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da zhiveeme vo prosperitetna i dostoinstvena Makedonija!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не им верувај на Данајците и кога дарови ИСПРАЌААТ
|
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Danajcite NE ja napravija ovaa odluka, taka da pak neshto gi brkash nastanite.
|
||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Туку остај тоа, сега ми се јавија неколку пријатели кои го подржуваат Гвујо наш, ...па малаку `позитивна` заебанција ми прават, демек тек сега никој не ги менја ....но без разлика на моменталната внатрешна ситуација, ова е голем исчекор кон приближување на Мкд кон ЕУ, и создавање на позитивна атмосвера кај нас, а Богами и акциите на берзата има да пораснат.... Инаку, досега препораките на оваа комисја, советот на министрите секогаш ги акцептирал... Изменето од Marko sk - 14.Октомври.2009 во 14:20 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како е на берзата, се чекаше извештајот, има ли веќе некое раздвижување?
|
||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ИМА, всусшност од почетокот на Септември акциите 'растат', според мене извештајов се очекуваше дека ќе биде позитивен и најверојатно добар дел на таквиот ценовен пораст се должи и на ова очекуванје. Секако на овој пораст има влијание и светскиот тренд на раст на цените на акциите на сите позначајни берзи....ДОБРО Е...
Изменето од Marko sk - 14.Октомври.2009 во 14:54 |
||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Брисел, 14 октомври (МИА) - Европската комисија препорача отворање на пристапните преговори меѓу ЕУ и Македонија, соопшти еврокомесарот за проширување Оли Рен на денешната прес - конференција во Брисел на која го презентира Извештајот за напредокот на земјата за 2009 година.
- Земјата оствари уверлив напредок и суштински се осврна на клучните приоритети. ЕК смета дека земјата ги задоволува политичките критериуми од Копенхаген и затоа препорача старт на преговорите. Очекуваме тоа да биде поттик да се реши прашањето за името, рече Рен. Конечната одлука дали и кога Македонија ќе ги почне пристапните преговори ќе ја донесе Советот на ЕУ во декември. Во Извештајот, подготвен врз основа на постигнувањата по одредниците и без дополнителни условувања, се посочува дека Македонија направи значаен напредок во исполнувањето на клучните приоритети и ги исполни обврските од Спогодбата за стабилизација и асоцијација. |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ма , се’ е тоа ОК .......... па и симпатиите на Оли ......... но што со консензусот ?
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evropjanite se slepi ...i glupi!....mozebi i ima nekoj napredok postignato vo makedonija,..ama , samo na papir!...nishto ne "zazivealo" vo realnosta....shto bi im go podobril zivotot na lugjto,...a, drzavite zatoa i postojat...za da im e polesen zivotot na nejzinite ziteli.....ne obratno...kako shto e tuka!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <1 6263646566 77> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |