IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА ФОТОГРАФИЈА 2009
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА ФОТОГРАФИЈА 2009

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617>
Автор
Порака
GEMINI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 20:33
Glecin ne si kazal nisto loso i nekulturno (po mene) i nema potreba da se izvinuvas. Mene drugo mi zborot:
ZAL MI E STO GUBIS PREMNOGU ENERGIJA ZA RABOOTI KOI VO MAKEDONSKATA FOTOGRAFIJA EGZISTIRAAT DVAESETINA GODINI I GLEDAM I DEN DENES SE POVTORUVAAT.
http://www.youtube.com Chesma Sharena
Кон врв
Vlado Georgiev Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Септември.2009
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlado Georgiev Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 23:28
Abe luge! Da zemevte aparatite, mesto tastaturite, ke napravevte cudo sliki!!!
   Zirito odbra 250 fotografii za da dobiete priznanie kako dobri fotografi! Dali bilo koj od Vas tuka na forumov, sto si gi krsite prstite i plukate na se i sesto, ste se zaprasale, ako bea 120 fotografii, dali i vasata ke bese vo tie odbranite???? I dali ova lici na narodnoto " Ti na nego leb, a toj na tebe so kamenja"?
   Ako ne mozete da pomognete vo situacijata, nemojte da odmagate! Ve molam!
   Prostor ima, ramki nema! I zatoa najverojatno, vrameni ke bidat samo tie sto dobile nagrada, ili diploma! Nitu edna nema da fali na izlozbata!
    I dosta so nadmudruvanje i vregjanje. Ste se podelile kako politicki partii, ili maalski bandi.
    Se prasuvam, dali nekogas ke bideme site zaedno???
Кон врв
smole_mk Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 43
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај smole_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 00:02
Каде ќе биде изложбата и од кога до кога?
Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 01:16
На правата страна фали да се додаде веб страната на ФСМ, и на фотоклубот за да може сите информации да се добијат директно, а не преку форумов кој не е ни на ФСМ ни на Фотографика. А плус и фалат и звањата во фотографијата на членовите на жирито за за да може целата работа да добие на тежина како и кои се правилата на конк*рсот, иначе вака се сведува на маалска собиранка кадешто сите се победници.

Изменето од mickeymkd - 13.Октомври.2009 во 01:31
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
GEMINI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2009
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 06:57
Vlado ne gi mesaj loncinjata. Ova nee humanitarna akcija pa daj sto das. MORA DA SE IZBERAT NAJDOBRI OD NAJDOBRITE KAKO BI SE FORMIRALE ODREDENI KRITERIUMI I KAKO POMLADITE FA BI OSOZNALE STO NAVISTINA E DOBRA FOTOGRAFIJA. IZLOZBATA POKRAJ IZLOZBENIOT DEL SEKAKO SODRZI I ODREDENA NATPREVARUVACKA DIMENZIJA. Ako sakate (kako stto velis) taka togas organizirajte REVIJA NA FOTOGRAFII so pokana i od sekoj avtor da bidat zastapeni odreden broj po IZBOR na samiot avtor razbira se BEZ NAGRADI. DALI GO UTVRDIVTE RANGOT NA IZLOZBATA,za da mozat ucesnicite da znaat dali imaat poeni i kolku ?
http://www.youtube.com Chesma Sharena
Кон врв
EKCTPA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2009
Поени: 448
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EKCTPA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 11:34
Само сакам да напоменам дека ваква манифестација треба да има и добра реклама!!!
Денеска сосема случајно дознавам дека ке се одржува некеква изложба на фотографии и дека вооопшто кај нас имало такво нешто секоја година.
Во секој случај ке дојдам на изложбата, но многу ми е криво што немозам да испратам фотографија бидејки е поминат крајниот рок.
Се надевам дека во иднина ќе се гледа навремено и добро да се изрекламира пошироката јавност.
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 11:47
Gemini,

Pravilata za DMF gi odreduva FSM, a organizacijata e na Fotografika ovaa godina (so site falinki, problemi i se nadevam ponekoi dobri strani).
"Pomladite FA" treba da dobijat i pottik za ona sto go pravat i ako napravile nesto dobro, toa da se priznae.
Tokmu natprevaruvackata dimenzija cinam dava donekade pravo da ne se ogranicuva brojot na primenite fotografii.

Za tebe ne znam, no veruvam Igor pamti kakov pottik za nego bese koga na prvoto ucestvo na DMF dobi nagrada za kolekcija.

Pravilata za boduvanje i rangot na DMF go utvrduva FSM i veruvam deka toa ti e jasno bidejci se nekako imam vpecatok deka si od "starite kuki" vo MK fotografijava.
Shodno na toa prasanjeto upateno do Vlado za utvrduvanje na rangot na izlozbata i poenite ce da e samo obid za poentiranje, nisto povece.

Edno vo sekoj slucaj e konecno definirano, ce bidat izlozeni site primeni fotografii, so sto DMF2009 ce bide najbogata dosega izlozba so recisi 250 izlozeni fotografii, po kvantitet, no veruvam i po kvalitet (zboram za fotografiite normalno).

Bi bilo dobro da imavme ramki za site primeni fotografii, no nemame. Nema ni FSM, a nema ni sredstva za nabavka vo momentov.
Kako i site klubovi vo zemjava pa i FSM, i nie kuburime so finansii i toa e toa.

OK prijateli, dali moze sega da "Pre*acime u treta i poleka simneme gas" i maalku barem da ja namalime tenzijata. Sigurno nema da bide idealno, ama ce bide ubavo i za ubavo. 

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 11:53
Originally posted by EKCTPA EKCTPA напиша:

Само сакам да напоменам дека ваква манифестација треба да има и добра реклама!!!
Денеска сосема случајно дознавам дека ке се одржува некеква изложба на фотографии и дека вооопшто кај нас имало такво нешто секоја година.
Во секој случај ке дојдам на изложбата, но многу ми е криво што немозам да испратам фотографија бидејки е поминат крајниот рок.
Се надевам дека во иднина ќе се гледа навремено и добро да се изрекламира пошироката јавност.

Ekstra, manifestacijava, pod ova ili poinakvo ime datira uste od 50te godini.

Lanska godina mislam deka ucestvuvaa okolu 60tina avtori so okolu 400 fotografii, a ovaa 118 so okolu 800 fotografii i se nadevam deka sledniot klub sto ce organizira ce ja napravi uste pogolema.

Fakt e deka ne bese dovolno informirana javnosta... danok na neiskustvo.

No se ce bide... Ludjeto po klubovite se pasionirani po prasanje na fotografijata i ucat na greskite na prethodnikot (veruvam) i slednata ce bide uste podobra ;-)
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 11:57

Pa tuka e razlikata megju seriozen nastan i maalski panagjur. Seriozen nastan bara seriozen pristap. Problemot e sto ova e vaka so decenii, a sega eskalirase na forumov zatoa sto ima mesto kade javno kje se debatira. Pred nekolku godini nemalo kade, pa se zborelo po kafani намигнување.
Veruvam deka organizatorite sakale da napravat dobra izlozba, no kako sto kazav FK FOTOGRAFIKA ispushti shansa da gi smeni rabotite na podobro. So srekja idnata godina.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EKCTPA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 12:47
Искрено имам желба за фотографии и одвреме навреме знам да забегам
Вчера разгледував дел од тие слики и добив желба некаде да ги објавам/покажам и случајно доагам до ова дека кај нас имало и изложби.
Дали некој освен препукување по форуми би можел да ми каже/упати каде би можел да се обратам.
Благодарам однапред
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EKCTPA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 13:39
И?
Некој нешто да каже или...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 14:12

Искрено имам желба за фотографии и одвреме навреме знам да забегам
Вчера разгледував дел од тие слики и добив желба некаде да ги објавам/покажам и случајно доагам до ова дека кај нас имало и изложби.
Дали некој освен препукување по форуми би можел да ми каже/упати каде би можел да се обратам.
Благодарам однапред

Do informaciite za izlozbi glavno se doadja ili koga klubovite/FSM ce objavat konk*rs, ili ovaka na forumov.

Za tvoe info, otvoreni izlozbi (vo smisla da moze da se konk*rira kako samostoen avtor, ili clen na klub) vo MK ima tri (ako ne se lazam). Ova e ona sto ima vrska so FSM.
-Denovi na MK fotografija (Oktomvri mesec);
-Foto salon Kozjak (Noemvri); i
-Fotomedia koja e bienale

Imase, a nisto cudno da ima i ovaa godina, konk*rsi za amaterska fotografija na MIM (Makednoski Institut za Mediumi). Toa ne znam do kade e i sto e. Voobicaeno gi organizira(se) ZFM (Zdruzenie na Fotoreporteri na Makedonija).

Sledno sto ostanuva se konk*rsi kako ovoj na Genel koi ne uspevam da gi pratam, a gi ima 3-4 godisno.

Za otvorenite izlozbi po balkanov ce moras da se informiras preku internet, da gi izguglas sajtovite na foto sojuzite na zemjite sto te interesiraat.

Dokolku si samo za gledanje na fotografii, ostanuva uste da se spomnat klubskite izlozbi kako sto gi organiziraat najgolemiot del od klubovite vo MK.

Kako i da e, na forumov osven prepukuvanja ce najdes i ponekoja interesna i korisna informacija pa prati go ;-)

Se nadevam deka ova ce ti pomogne.

Sto se odnesuva do mene, moze moderatorot da go preseli ovoj muabet vo nova tema. Znam deka ne mu e tuka mesto, ama odgovoriv kaj sto bese prasanjeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 14:15
Originally posted by Tegla Tegla напиша:

Pa tuka e razlikata megju seriozen nastan i maalski panagjur. Seriozen nastan bara seriozen pristap. Problemot e sto ova e vaka so decenii, a sega eskalirase na forumov zatoa sto ima mesto kade javno kje se debatira. Pred nekolku godini nemalo kade, pa se zborelo po kafani намигнување.
Veruvam deka organizatorite sakale da napravat dobra izlozba, no kako sto kazav FK FOTOGRAFIKA ispushti shansa da gi smeni rabotite na podobro. So srekja idnata godina.

Nema sansi da olabavite nikako, neli?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EKCTPA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 14:27
Мире фала за исцрпниот одговор и да не случајно знаеш каде се тие клубови адреса телефон билошто
Фала уште еднаш
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.