|
Мисирков |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 39> |
Автор | |||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Буги, тогаш Македонците не биле жители на Бугарија, туку на Турција. Инаку, според она што го прочитав кај Мисирков, тој човек мене ми е идол, вистински визионер.
|
|||
Zero Tolerance For Silence
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па тоа и го пишувам,неговите эборови напишани биле многу пред сплеткарењата на Бугарите,Србите и Грците
|
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За втор пат ќе се сложам со тебе. Тоа го тврдам од многу одамна. Секое учење на историјата на македонскиот народ треба да започне од Мисирков и негови македонцки работи. |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Демек пред Мисирков Македонци немало - немој да эаборавиш дека Мисирков пишува эа Македонски работи многу нанаэад во историјата по што е јасно дека Македонци има многу пред Мисирков |
|||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blaze Ristoski kaza deka makedonskata nacionalna svest se javila vo prvata polovina na 19 vek
Изменето од ADVISOR - 12.Октомври.2009 во 14:10 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Културна Национална свест,не е исто тоа со тоа ти што мислиш
|
|||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro i kulturata e identitet i del od nacionalnata samosvest. Изменето од ADVISOR - 12.Октомври.2009 во 14:15 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да пишуваш свои национални книги не е исто што и да препишуваш туѓи книги потполно се согласувам
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не по врат туку по шија ...... |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темата е эа Мисирков
|
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нешто не ме разбра. Сакав да кажам дека пред да читаш што и да било за македонската историја треба да го читаш Мисирков. Т.е. пред Блаже Ристовски, пред Ангел Динев, пред Пулевски и било кој друг. Нели тоа е Библијата на Македонизмот. Таа книга треба да биде прва, а по тоа секакви други. Сега дали е појасно? Буги многу добро знае што сакав да кажам и намерно ми ги изврте зборовите и кој не чита внимателно се фати за наговото толкување. Изменето од Каснакоски - 12.Октомври.2009 во 15:38 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пак јас иэвртувам а ти си во право Абе ти невин си сеуште а |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас пак ќе кажам, вадење од контекст е многу лесна работа. Зошто ако Македонците се велеле Бугари, тогаш говори за сепарирање од сите други нации? Патријаршистите ќе ги споменам во прв ред, затоа што некој да ми говори дека тие се велеле Бугари е смешно, исто ќе ги издвојам и оние кои се велеле Срби. И самиот знаеш дека тоа е под влијание на пропагандите, многу јасно е кажано тоа, па дури и самиот Мисирков во изложување на историјата неколку страни поназад кажува дека "за Грците се словенцко беше бугарцко". |
|||
g-1
Сениор Регистриран: 10.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1871 godina. - Primerot so ucitelot od Solun. Dragan Taskoski "Radjanje na makedonskata nacija". |
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |