IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 34>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 10:35
смеење
Ова ме потсети на Шарм Ел-Шеик. Таму, во близина на Нама-беј имаше една кафеана СССР. Во неа целата иконографија беше со детали од советското време, ѕвезди петокраки, српови и чекани, слики од Ленин и Сталин, советски знамиња ...

Да нема забуна, зборувам за во Египет.губитник
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 10:38
да му веруваме на шарло кој како тргнал , нема да остави ништо за сеќавање хи,%20хи...
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2009 во 01:39
Кого го нарекуваш Шарло? не%20знам
Според смислата, тоа најверојатно се однесува на оној кој работи 7/24 (7 од 24)голема%20насмевка
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2009 во 20:18
sharlo?!изненадување....toa bil...charlie chaplin....i bash na nego misli ...joze...koga go imenuvas ovdesniot.....sharlo!..аплауз.........газење%20од%20смеење.

Изменето од Анастеа - 10.Октомври.2009 во 02:04
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2009 во 22:58
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Ne se soglasuvam so konstatacijata deka nema nacionalizam
Go ima nacionalizmot, i toa najmnogu kaj Makedoncite i Albancite.

Treba da se namalat malku emociite i da mislime na drzavnoto zname so sonce, a ne na lavovi,orlovi i petokraki.
Ili Aleksandar Makedonski, Skender Beg itn.

Nacionalizmot e tempirana bomba. Kolku poskoro ke se oslobodi Makedonija od ovie gluposti tolku podobro ke bide za nasata drzava.

P.S. Vo ostatokot na svetot kade ima nacionalizam obicno se cisti etnicki drzavi, a tamu kade sto se mesani cesto ima vojni.

Da si ja gledame nasata multietnicka drzava kako golemo bogatstvo i da ne gledame vo drugite drzavi .

Јас мислам дека нема национализам бидејки полека ја поминува и таа граница и преминува на полошо од двете страни.

Велиш каде што има национализам се етнички чисти држави, не се слагам, обично тие држави завршуваат како Германија во втората светска војна. Разорена, огладнета, понижена. Истото се случи и со северниот сосед но таа лекција не ја разбравме и продолжуваме да градиме култ како нашиот северен сосед во 90-те.

Да си коректен и реален кај нас е многу тешко, веднаш си етикетиран, нападнат со погрдни зборови и кога ке предупредиш дека не е добро да се навредуваме, се започнува со упте погрдни зборови и на таквиот вокабулар му нема крај. Важно е да го повредиме другиот но не е важно дека со таквиот став само си нанесуваме штета на самите себеси.

За земјата можеме многу да направиме, само ако се сака. За жал, некако слабо разбираме дека таквиот негативен тренд е само производ на политичарите а можеме да кажеме дека има добар дел во тоа и медиумите.

По толку години во Србија, Хрватска и Босна веке се судат новинарите кој ја распламтувале војната, кај нас сеуште сме во фаза на развој на новинарството и потребна ни е “ексклузива“ за да го “опијат“ народот со нови новини....

Што можеме да направиме за Македонија....

Изменето од Анастеа - 10.Октомври.2009 во 02:05
Homo homini lupus est...
Кон врв
Момче Македонче Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2009
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2009 во 23:08
Можеме да ги затвориме А1, Сител, Телма, Канал 5, да си ги оставиме К-15 телевизија и да си живееме насмеани, без грижи дека во некоја енциклопедија некој бил наречен онака како што сам се нарекува.
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 00:45
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Јас мислам дека нема национализам бидејки полека ја поминува и таа граница и преминува на полошо од двете страни.

Велиш каде што има национализам се етнички чисти држави, не се слагам, обично тие држави завршуваат како Германија во втората светска војна. Разорена, огладнета, понижена. Истото се случи и со северниот сосед но таа лекција не ја разбравме и продолжуваме да градиме култ како нашиот северен сосед во 90-те.

Да си коректен и реален кај нас е многу тешко, веднаш си етикетиран, нападнат со погрдни зборови и кога ке предупредиш дека не е добро да се навредуваме, се започнува со упте погрдни зборови и на таквиот вокабулар му нема крај. Важно е да го повредиме другиот но не е важно дека со таквиот став само си нанесуваме штета на самите себеси.

За земјата можеме многу да направиме, само ако се сака. За жал, некако слабо разбираме дека таквиот негативен тренд е само производ на политичарите а можеме да кажеме дека има добар дел во тоа и медиумите.

По толку години во Србија, Хрватска и Босна веке се судат новинарите кој ја распламтувале војната, кај нас сеуште сме во фаза на развој на новинарството и потребна ни е “ексклузива“ за да го “опијат“ народот со нови новини....

Што можеме да направиме за Македонија....

Nacionalizmot e vo sekoj slucaj golemo zlo , i vo pravo si za primerot so Germanija i so Srbija.

Vo 21 vek, kako posledica na imigraciskite dvizenja, vo mnogu drzavi ziveat lugje od razlicni nacionalnosti, veri, kulturi i edinstven nacin za opstanuvanje na tie drzavi e razvivanje na gragjansko opstestvo, so nula tolerancija za nacionalizmot, bez razlika dali nacionalizmot se manifestira od mnozinstvoto ili malcinstvoto.

Duri togas vistinski ke gi spodeluvame evropskite humani vrednosti kon koi se stremime.

Изменето од Анастеа - 10.Октомври.2009 во 02:06
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 07:01
Да ја сакаме и да не ја оцрнуваме каде ке стасаме. Интересна хронологија во  Вечерголема%20насмевка
Со љубов од Брисел
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 15:19
Za.......Makedodnija?.................interesno.........shto? .............nishto povekje do da i  go vratime AVNOJ- skoto ime SRM..............
Samo toa mozje da e od korist za narodot da se smiri......... i vrati vo normalen kolosek- zjivot................ Samo togash narodot kje bide задоволство...........

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 16:40
a da!...kako nema ?!изненадување...ima edno....bi ja ...preimenuval!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 16:52
пааа , мора да се навикнеме дека од историја не се живее ... ни во неа ..... зошто факат е дека немаме откако му се испокакавме на обидот со Македонската енсиклопедија да создадеме нешто такво ... а капакот беше она со петокраката ....... значи , време е за промени ....... ете , и јас како некој кој мисли на иднината и иднината на идните поколенија , согласен сум да го сменам името во Северна Република Македонија ..... а и не звучи така лошо ....... размислување
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 17:40
јас сакам да направам нешо за мојата држава
и
тоа ќе биде мое НЕ, за референдум, недам име за некаквов подобар живот
не ми треба , подобро да живеам-- понижен
како и да се случи
јас за мојата Македонија, кје се борам со моето НЕ... барем тоа во овој момент можам да направамтага

Изменето од anakin - 16.Октомври.2009 во 20:40
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 17:47
МАРШАЛ  и brzа  имате последна опомена за спамирање на темите, не може секоја тема да се уништува со критики, жалби и поплаки - имате за тоа соодветни теми, оставете ја оваа за тоа за што е отворена!
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 23:57
За почеток....можеме да почнеме повеќе да ја почитуваме....
Да ја научиме историјата на земјата ама да мислиме и на иднината....
Да внимаваме, борејќи се за едни идеали, да не прегазиме други....

Сигурен сум дека 70-80% од населението не ја знаат химната да ја испеат од почеток до крај, по вистински редослед....

Да го почитуваме македонскиот јазик и кириличното писмо, (половина од патриотите на форумот, пишуваат латиница)....

ПС. Еден пример како се почитува држава.... http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0&feature=related
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.