|
Македонска Енциклопедија |
Внеси реплика | страница <1 4748495051 65> |
Автор | ||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали си го прочитал ова наводно “тврдење“ на Ристовски или го има некаде кажано, цитирано од енциклопедијата?Ако го има баш би сакала да го прочитам тој дел.
А кој прочитал дека не е споманата групата “Леб и Сол“, дека малку е пишано за покојниот Тоше, дека се посветени цели страници за Гвујчо.... или сега не ми одговара дека е контрадикторен. За мене е КОНТРАДИКТОРЕН да каже дека имаме словенско потекло а од друга страна да пишува за античка Македонија... тоа е мој став, кому не му се допаѓа нека полемизира и нека диокаже дека не пишува во енциклопедијата дека имаме словенско потекло! |
||
Homo homini lupus est...
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Арбанези .......
|
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека ги викаат арбанаси... Служев ЈНА во Задар, касарната “Анте Банина“... цела населба беше со Албанци католици. Изменето од Buggyman - 09.Октомври.2009 во 21:53 |
||
Homo homini lupus est...
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Buggyman, ти викаш категорично: Цел свет пишува дека Александар Македонски е Грк, Блаже го потврдува тоа со тоа што ТВРДИ дека сме Словени..
Јас за тоа што сум дебатирала сум пренела статии од медиуми со цитати од енциклопедијата, од новинари или други јавни личности кои јавно, во медиум тврдат дека тој дел го прочитале и досега никој не негирал. Ако ставот на Ристовски во енциклопедијата за нашето потекло е тој кој тврдиш, и јас не се согласувам и понапред кажав, но не видов некаде да биде пренесен тој дел. Изменето од Анастеа - 09.Октомври.2009 во 21:58 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така ги нарекува Ѓорѓи Пулевски чинам, а Григор Прличев ги нарекува Арнаути во поемата "Сердарот". Tака ги вика и мојата баба, а така и ги нарекувале порано во Македонија, особено во Западниот дел на Македонија. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нормално дека не може да биде словен кога словените се доселуваат на балканот кога
|
||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анастеа, како не бил пренесен, дај сега те молам...
|
||
Homo homini lupus est...
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Арнаути ги нарекуваат и ден денес ...... Турците во РМ и Турците во Турција ........ додека терминот шиптар е термин превземен од нив самите во нивната меѓусебна комуникација Изменето од МАРШАЛ - 09.Октомври.2009 во 21:59 |
||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Арнаут или поточно на турски Арнавут. Турцизмот отсекогаш имало доминантен дел во ншиот изворен јазик... Има голема сличност со Арванитите.. Арванити = Арнавут = Арнаут... Изменето од Buggyman - 09.Октомври.2009 во 22:03 |
||
Homo homini lupus est...
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
доколку некој се обиде поубаво и постудиозно да се позабави со Турските документи , не верувам дека нема да најде податок дека Арнаутите се споменуваат уште пред времето на освојување на балканот ......
Изменето од МАРШАЛ - 09.Октомври.2009 во 22:03 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас го немам прочитано, освен што слушнав шпекулации од неколку личности (морам да ги наречам така, додека не видам сама или барем во медиум што било напишано). Додека за одредниците кои јас ги коментирав (за ОНА, за Ахмети, за Албанците) имам ставено назад на темава и цитати, како точно биле напишани во енциклопедијата. |
||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Маршале, секако не се споменуваат како Арнаути... тоа е ФАКТ, тоа е измена од Турците со првиот контак со Арваните во Грција.. но има податоци за Арванити...
Изменето од Buggyman - 09.Октомври.2009 во 22:06 |
||
Homo homini lupus est...
|
||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па целата енциклопедија е само шпекулација преку медиумите, но на крај испадна дека многу работи беа вистинити од тие шпекулации, Анастеа... ( за Али Ахмети и другото нема потреба од измени, имавме конфликт во 2001 и од тоа нема бегање)...
Изменето од Buggyman - 09.Октомври.2009 во 22:07 |
||
Homo homini lupus est...
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
значи , доаѓаме до тоа дека се споменуваат во турските записи како некој кој бил и дошол заедно со нив Изменето од МАРШАЛ - 09.Октомври.2009 во 22:08 |
||
Внеси реплика | страница <1 4748495051 65> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |