|
Македонска Енциклопедија |
Внеси реплика | страница <1 4445464748 65> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KINGDAVID, имам доста постови напишано на темава, да не се повторувам, само ќе кажам: ако сме искрени ќе признаеме дека ни НАТО не е многу далеку од агресорска сила, ни ОНА не е ништо друго од терористичка паравоена организација, ни Ахмети е или беше нешто друго од терорист (иако според цитираниот дел јас не прочитав да пишува баш терорист)...
За волја на вистината - така е. Некои работи не требало да се напишат од политичка к*ртоазија и да речам дипломатско лицемерие, баш поради организациите кон кои се стремиме и тоа баш во една национална енциклопедија, или напишани со сомнителни и ненаучно докажани извори. Кажав, има многу грешки, недозволиво е што енциклопедијата е објавена без да помине на редакциска ниту било каква друга контрола. Но, не е тоа случај само кај нас, грешки имало и во многу други енциклопедии, се корегираат со следните изданија и готово. Кај нас ова стана национална хистерија, цел месец само со енциклопедијата се занимаваме, како да е прашање на живот или смрт!... |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anastea, ke se zadrzam na poslednite dve tvoi recenici od posledniot post. Greskite treba da se koregiraat vo slednoto izdanie i problemot ke bide reshen. Dobro e sto ova so Enciklopedijata stana samo nacionalna histerija, a ne nesto povekje. Ne si daleku od vistinata koga spomna deka e vo prasanje zivot i smrt...Za malku mozese da izbie graganska vojna za edna glupa enciklopedija! Na krajot, da spomnam deka diplomatijata e politicka k*rtoazija... Изменето од KINGDAVID - 09.Октомври.2009 во 02:09 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А зошто да дојде до граѓанска војна?
Дали во некоја друга земја тоа се случило? Дали имало такви закани, протести, ескалирање на ситуацијата до момент на експлозија? |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa sto ziveeme na mnogu osetlivo (seizmicko) tlo, zatoa sto ranite od vojnata se uste se svezi i zatoa sto ova e Balkan, a nie sakame vo Evropa so balkanski maniri. E ne moze toa taka ! Morada mu kazeme zbogum na nacionalizmot ako sakame vo Evropa ( Ovde mislam i na Makedoncite i na Albancite). Da si ja sakame Makedonija i da se pocituvame edni so drugi i da se druzime bidejki nie sme multietnicka sredina, sto e vistinsko bogatstvo so koe treba da se gordeeme i da go neguvame , a ne da se napagame edni so drugi ! |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се е тоа убаво Кингдавиде, и јас се согласувам, ама очигледно дека растечкиот национализам се разгорува токму од структури кои бараат вакви поводи за немири и оцрнување на државата.
Понекогаш како да бараат во јајцето влакно, да го искористат против кокошката... Така не се гради единство. |
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, vo pravo si Anastea deka malku treba vo Makedonija za da se razgorat strastite. Ocigledno na nekoi strukturi im odgovara Makedonija da ne vleze vo EU i NATO, pa zatoa igraat na kartata za vlosuvanje na meguetnickite odnosi. Nastrana sto ima nekoi nasi t.n. intelektualci i Makedonci i Albanci koi so svoite izjavi nesvesno im pomagaat na takvite strukturi da se razbie Makedonija. Megutoa, ako go locirame problemot , a toa e esktremniot nacionalizam i nedostatok na pocituvanje pomegju Makedoncite i Albancite, togas lesno moze da se orientirame koga ke zabeguvame vo pogresen pravec. Treba da se raboti na toa pole, povekje da se zblizuvame i da se druzime megju sebe.Jas licno imam prijateli Albanci koi mi se kako brakja.Imame mnogu zaednicki raboti i zatoa treba da se druzime pomegju sebe i da si ja sakame Makedonija. Albancite ne treba da gledat vo Kosovo ili vo Albanija, a Makedoncite da ne gledat nakaj Srbija ili Bugarija, tuku da se orientirame kon nasata drzava Makedonija. 1)Treba site gragjani vo Makedonija koi imaat makedonsko drzavjanstvo da bidat tretirano ednakvo. 2)Site gragani na Makedonija treba da bidat malku poveke lojalni kon svojata drzava i da ja pocituvaat. |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дебата на албанската телевизија (со превод) околу македонската енциклопедија.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.economist.com/world/europe/displayStory.cfm?story_id=14584492
The Economist za Enciklopedijata. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вчера на Јади Бурек гостин беше академикот Блаже Ристевски.
Дали го следевте? Јас останав без збор. Да се анатемисува еден ваков човек...колку смирено, колку убаво објаснуваше за се. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па сигурно не е академик по линија на државничка функција како што некој е “ магистер “ ......... иако е академик и потекнува од озлогласената белградска школа на интелектуалци со Македонско потекло .... оние со кои треба што е можно поскоро да се расчисти
Изменето од МАРШАЛ - 09.Октомври.2009 во 13:38 |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каков грозен текст, пристрасен и со очигледно непознавање на работите, некои од наводите не се ни за коментирање. Ми падна смешно: да не е напишан од бугарин, штом на случајот Спаска му се придава иста важност и приоритет за решавање како и на спорот за името со Грција?! |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како бе цел свет дискутира за книгава, а никој ни корицата не ја видел
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе остај да се чудиш, па и оддалеку сила земаат и се појавуваат експерти.
Јас викам не е до книгата, повод се бара и најмал за да се оцрни државата, зависи кому како одговара според интересите! |
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Enciklopedijata e dobra samo da se smeni delot sto se zboruva za Albancitge jas vo toj del ne se soglasuvam,inaku samo da istaknam i mene trebalo da me napisat vo taa enciklopedija.
|
|
Внеси реплика | страница <1 4445464748 65> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |