IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонска Енциклопедија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонска Енциклопедија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 65>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:14
јас мислам и нешто малку порано .... ако се има предвид и начинот на однесување , комуникација и соработка со останатите , ќе биде дека е и од преисторијата ........ голема%20насмевка

Изменето од МАРШАЛ - 08.Октомври.2009 во 18:15
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:15
И јас мислам дека е малку порано, сигурно некоја грешка има членот...голема%20насмевка
Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:17
epa sega ako si znaete ne prasuvajte

Неколкупати си опоменат: пишувај македонски - официјален јазик на форумот!

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2009 во 18:30
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:20
Originally posted by aLbaneso aLbaneso напиша:

epa sega ako si znaete ne prasuvajte

Ако си ги пракал моите коментари секогаш сум се трудел да сум коректен, но ова за Албанците дека се од 2 век пред наша ера е голема грешка. Ако Албанците се поврзуваат со Илирите, тогаш е во прашање најмалку 1000 год пред нашата ера... Амо ако ти така кажуваш...

Homo homini lupus est...
Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:22
  ok druze toa se faktite

Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:27
Tocna Istorija ne postoi nikade,pobednikot sekogas ja pisuva istorijata,taka da site ovie reakcii se balkanski glupostiнамигнување
A mene nesto ne mi e jasno? Pred nekolku meseci na eden Irski sajt pisuvase deka albancite bile od Kafkazite a Makedoncite od Karpatite e sega kakva logika e ovaзбунетост Dali ima dokazi za ova? Koj i zosto vakvi raboti  pisuva? Sto im e celta? Zosto Turcija ne saka da gi otvori arhivite za balkanskite narodi? Istorijata na balkanskite narodi sekogas e koplicirano,mozebi samo grcite imat po stabilna i po realna istorija ama pak nikogas ne se znae i dali bilo takaзбунетост
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:35
Поларис, имаш подфорум историја за прашањата од вториот дел од твојот пост, тука да се задржиме на она што го пишува во енциклопедијата, ако некој знае точно.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:38
Originally posted by Polaris Polaris напиша:

Tocna Istorija ne postoi nikade,pobednikot sekogas ja pisuva istorijata,taka da site ovie reakcii se balkanski glupostiнамигнување
A mene nesto ne mi e jasno? Pred nekolku meseci na eden Irski sajt pisuvase deka albancite bile od Kafkazite a Makedoncite od Karpatite e sega kakva logika e ovaзбунетост Dali ima dokazi za ova? Koj i zosto vakvi raboti  pisuva? Sto im e celta? Zosto Turcija ne saka da gi otvori arhivite za balkanskite narodi? Istorijata na balkanskite narodi sekogas e koplicirano,mozebi samo grcite imat po stabilna i po realna istorija ama pak nikogas ne se znae i dali bilo takaзбунетост

Велиш дека Турција уште ги држи затворени архивите за историја, тогаш се прашувам дали академикот Блаже Ристовски е единствената личност која имала “ексклузивно право“ да ја прочита Турската ЗАКЛУЧАНА архива?
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:41
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Велиш дека Турција уште ги држи затворени архивите за историја, тогаш се прашувам дали академикот Блаже Ристовски е единствената личност која имала “ексклузивно право“ да ја прочита Турската ЗАКЛУЧАНА архива?

Turskata Arhiva ne e otvorena 100%,imase i nekolku izjavi od turski istoricariнамигнување  A i nace ako se otvori celosno arhivite na Turcija togas balkanot ke treba da krvavi..

Изменето од Polaris - 08.Октомври.2009 во 18:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:45

Turskata Arhiva ne e otvorena 100%,imase i nekolku izjavi od turski istoricariнамигнување  A i nace ako se otvori celosno arhivite na Turcija togas balkanot ke treba da krvavi..

Која е повалидна, Византиската или Турската архива за нашата енциклопедија и зошто да крвари, вистината треба да доставена со факти.

И вака со порачки пишувана енциклопедија може да дојде до несакани последици, зар не е така?
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:46
Поларис, кажи ми што значи Balkanların Tarihi...

Една работа друже, сега постојат опции како гугл транслате, па се наоѓа и турскиот за превод...
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:47

Која е повалидна, Византиската или Турската архива за нашата енциклопедија и зошто да крвари, вистината треба да доставена со факти.

И вака со порачки пишувана енциклопедија може да дојде до несакани последици, зар не е така?

Pa i vizantiskive arhivi se vo Turcija..

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2009 во 18:56
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:47
Ај да не ве опоменувам повеќе за офтопици, МОЖЕ???

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2009 во 18:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:48

Pa i vizantiskive arhivi se vo Turcija..

Немој да ми кажеш дека сите документи се во Турција и ниту еден друг во останатите земји... дај сега ако веке сериозно разменуваме мислење тогаш да сме сериозни а не само од ракав да вадиме одговори.

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2009 во 18:55
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 65>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,439 секунди.