|
Петокраката е комунистичка а грбот не |
Внеси реплика | страница <1 7891011 19> |
Автор | |
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зошто не ме чуди иницијативата за менување на петокраката и воедно , нејзино прогласување за потсетник на едно “ лошо време ? “ ......
токму поради изјавите дека шарло “ od drzavava napravi super mesto za ziveenje “
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ace_boy не спамирај, за Груевски имаш други теми!
|
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
лавот се разбира!
|
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Посочената web страна немам намера да ја отварам, од причина што не дозволувам некој КОЈЗНАЕКОЈ да ми кажува чија сум. Точно знам како се чувствувам и од каде потекнувам. Ако некој си го изгубил ИДЕНТИТЕТОТ нека слуша суфлери. Дошол Турчинот- кажува вие сте Турци! Дошол Србинот-кажува вие сте Срби! Дошол Бугаринот-кажува вие сте Бугари! Сега дојде Груевски-кажува вие сте антички народ (а тој егеец)! Па знам белки кој сум! Вообичаено е за СИТЕ народи и народности и етникуми и ......сл. да поставуваат во своите национални обележја нешта (предмети, растенија, животни и сл) кои ги ИМА , значи секојдневно им биле на дофат на домородното население. Јас сум во години, ама на територијата на денешна РМ до денес не сум сретнала (освен во ЗОО) лав.Ниту дедо ми видел по планините, ниту баба ми одгледувала во племната. Значи - објаснете ми - на кој му текнало токму лав да постави на нечиј грб како знак на национално обележие. Разбирам да е РИС, ВОЛ, КРАВА,БИВОЛ,КУЧЕ-ЏУКЕЛА,.......ама лав! Не сме во Африка! Ве молам , секој сака да е силен како лав или моќен како лав или цар како лавот.......ама, ....па имаме бела кожа! Па ако партизаните на Тито направиле на овој простор ПРВА држава која постоела повеќе до 40 дневната Крушевска Република , која имала територија од ЕДЕН град (како во средниот век - град -држава), па каде е логиката на тие кои се против социјалистите,комунистите,револуционерите кои ни подарија држава. Генерациите по нас нека судат, ние само сме неми сведоци на едноумие. |
|
Кој бара ќе најде.
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I nie znaeme koi sme zatoa taka i kazhuvame - LAVOT E MAKEDONSKI SIMBOL I JA PRETSTAVUVA MAKEDONSKATA DRZHAVA i Makedonskiot narod od sekogash.
Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2009 во 13:41 |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од која држава .......... онаа со солун како главен град
Изменето од МАРШАЛ - 08.Октомври.2009 во 12:33 |
|
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Solun nikogash ne bil glaven grad na Makedonija, si ja pomeshal istorijata neshto. Inaku CELATA Makedonija ili pola bez razlika, toa ne menuva nishto, nie pak sme si MAKEDONIJA, a za Makedonija kako shto veke rekov simbolot e toj, LAVOT!
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кој тоа НИЕ сме биле Македонија ? ....... како можеш да бидеш држава во туѓа држава само поради бројност во одредени делови на туѓа државна територија ? ......... зошто мислам дека ова ме потсетува на она што го осудуваме кај албанците ....... а што се однесува до фауната , мислам дека магарето би било најприкладно решение ...... ем не е комунистички симбол ем дел од традицијата ..........
Изменето од МАРШАЛ - 08.Октомври.2009 во 12:50 |
|
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa mislam deka nema potreba od dopolnitelni crtezhi na kogo mislam koga rekov "nie", ili treba?
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
оној кој се срами и сака да е избрише петокраката , сака да го поништи и врвот на македонската државност ....... да е закопа основата на Макдеонската државност .......... сака да се негира убедувајќи се не само себе туку и другите дека е во право ........
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lilicа, на посочениот линк нема ништо страшно - ниту апе, ниту има вируси, ниту пак некој КОЈЗНАЕКОЈ ќе ти “суфлира“ која си, чија си и од каде потекнуваш. На линкот има факти и документи кои покажуваат кои симболи се користени како македонски низ историјата, секако за тие што сакаат да прочитаат, да се информираат, да научат нешто повеќе од она што мислат дека го знаат. Затоа е и ставен линкот - за оние што сакаат да прочитаат, твое право дали ќе го отвориш или не.
За другото не би коментирала, твој став, само една исправка околу историјата која тврдиш дека добро ја знаеш:
Крушевската Република траела само 10 дена. И уште нешто: воздржи се од такви дрски обраќања кон останатите членови, “неписмени“ и слични епитети тука не се толерираат. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
one said:
."......."40 дневната Крушевска Република ......." the another...: "Крушевската Република траела само 10 дена." ...i shto republika ke da e toa , pa?!.....mozebi ....deset dena turcite razmisluvale ...shto da pravat so ovie ...republikanci...a, ovie ...eve i vo istorijata im vlegla,..."republikata"....duri i prva vo evropa.. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, влегла во нашата историја иако траела само 10 дена, а твое право е дали ќе се потсмеваш со својата историја или не, кое јас не би го коментирала.
Да се вратиме на темата: Петокраката е комунистичка а грбот не |
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |