IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонска Енциклопедија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонска Енциклопедија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 65>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 20:34
Без навреди и вратете се на темата!

Сите офтопици ќе бидат избришани.
Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 21:26
Abe ajde... Za nekoi raboti da se napisat, odnosno da zasluzat da se napisat vo enciklopedija potrebna e vremenska distanca... od barem 20 godini.
Ima ogromni pricini za toa, koi denovive gi sogledavme...

Im se vrakja nepotizmot na MANU, a so niv i na site nas. Eden kup zasednati lugje vnatre, koi ne zasluzile da bidat tamu...
DeepBlue
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 22:07
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Самите си се пишале како Шиптари,братство единство

Таблата е испишана во ТИТОВА Југославија и ако нешто пречело тогаш се знае, ГОЛИ ОТОК па лупај камења ако преживееш.... да бидам појасен, ГДЕ ЈЕ СИЛА ПРАВДЕ НЕМА...

Нас не нарекувале Бугари, Грци или Срби, ама сега заби покажуваме ако само некој се осмели да не негира, нели?

Само ме чуди како можеш да си селективен како модератор?

Енциклопедијата има научна вредност колку и ланскиот снег, а секој може да ја прочита и да верува во тоа што МАПУ го напишал... прашањето е, доколку се најде некој од нас во ситуација да биде дел од неој интернационален историски настан и почне да ја цитира енциклопедијата, каков дебакл ке биде за истиот...

Изменето од Buggyman - 04.Октомври.2009 во 22:08
Homo homini lupus est...
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 23:30

Edno nesto e vazno: Ako za nekogo e navreda da mu se obrakjas so nekoj naziv, ne treba da mu se obrakjame taka.

Tuka treba da go primenuvame Zlatnoto Pravilo: Pravi im go na drugite ona sto sakas da ti go pravat i tebe.

Ova vazi i za Makedoncite i za Albancite.

Sigurno ne e ubavo da gi narekuvame "siptari" koga toa gi navreduva.

Isto taka ne treba i tie da ne narekuvaat "slavomakedonci" ili "kauri" bidejki toa ne navreduva nas Makedoncite.

Ako sakame vo Evropa, mora da se tolerirame eden so drug i da gi prifakjame razlicnostite i podobro da se zapoznavame i da se druzime edni so drugi.

Jas licno imam mnogu prijateli Albanci koi mi se kako brakja. Imame mnogu zaednicki raboti, a politikata ne ja ni spomnuvame koga se druzime.

P.S. Da ne bidam offtopic, dobro e sto se povlece Makedonskata Enciklopedija od prodazba, bidejki kako sto mozeme da videme, ne samo sto sodrzi navredlivi zborovi za Albancite , tuku i mnogu netocnosti i gluposti.

Neka mu ja mislat akademicite sto ke pravat so nea. Ili da ja prerabotat ili voopsto da ne ja izdadat. Kako sto rece da be, se ima na internet ako sakame da doznaeme nesto .

Pozdrav do site Albanci so dobra volja i pozdrav do site drugi nacionalnosti vo Makedonija. Da se sakame edni so drugi i da se pocituvame i da si ja sakame Makedonija.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 01:24
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Edno nesto e vazno: Ako za nekogo e navreda da mu se obrakjas so nekoj naziv, ne treba da mu se obrakjame taka.

Tuka treba da go primenuvame Zlatnoto Pravilo: Pravi im go na drugite ona sto sakas da ti go pravat i tebe.

Ova vazi i za Makedoncite i za Albancite.

Sigurno ne e ubavo da gi narekuvame "siptari" koga toa gi navreduva.

Isto taka ne treba i tie da ne narekuvaat "slavomakedonci" ili "kauri" bidejki toa ne navreduva nas Makedoncite.

Ako sakame vo Evropa, mora da se tolerirame eden so drug i da gi prifakjame razlicnostite i podobro da se zapoznavame i da se druzime edni so drugi.

Jas licno imam mnogu prijateli Albanci koi mi se kako brakja. Imame mnogu zaednicki raboti, a politikata ne ja ni spomnuvame koga se druzime.

P.S. Da ne bidam offtopic, dobro e sto se povlece Makedonskata Enciklopedija od prodazba, bidejki kako sto mozeme da videme, ne samo sto sodrzi navredlivi zborovi za Albancite , tuku i mnogu netocnosti i gluposti.

Neka mu ja mislat akademicite sto ke pravat so nea. Ili da ja prerabotat ili voopsto da ne ja izdadat. Kako sto rece da be, se ima na internet ako sakame da doznaeme nesto .

Pozdrav do site Albanci so dobra volja i pozdrav do site drugi nacionalnosti vo Makedonija. Da se sakame edni so drugi i da se pocituvame i da si ja sakame Makedonija.

Браво КингДавид, кратко и јасно..... тоа за мене е прав патриотизам и љубов кон државата. Браво!

Немам што да додадам, се е кажано.
Homo homini lupus est...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 06:35
Ке има ли крај на сите овие препукувања. Како да се бара слога од народот кога оние кои ги уживаат благодетите на оваа држава, кои се некој во државава не може да се средат и да седнат како луѓе да работат.
Академиците-Албанци го бојкотираат Ристовски
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 16:30
Сепак ќе се менуваат повеќе работи во енциклопедијата, не само наведените спорни одредници, академиците ќе ги разгледувале сите пристигнати забелешки:

Сите тие корекции нема да бидат нешто што ќе противречи на вистината. Клучно прашање ќе биде да се елиминираат оние прашања кои научно не се фундирани, да речеме изворите од википедијата, тоа не може да издржи сериозна научна критика“, вели Ѓорѓи Старделов, претседател на МАНУ.

„Точка ќе биде разгледување на сите реакции, разгледување на сите пристигнати забелешки, работата на редакцијата и натамошни мерки, активности бидејќи тоа беше еден голем проект“, рече Владо Камбовски, академик.
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 16:50
Што се македонците во енциклопедијата?
Кој бара ќе најде.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 17:09
Originally posted by lilica lilica напиша:

Најверојатно Народ ....со (досега) многу СВИТКАНИ кичми!!??
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
ss_derIvat_ss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2008
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ss_derIvat_ss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 19:41
Ништо друштво, нема потреба од негативна енергија. Ние ќе си се снабдиме со оригиналната верзија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 19:41
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by lilica lilica напиша:

Најверојатно Народ ....со (досега) многу СВИТКАНИ кичми!!??
намигнување

Не е точно, напротив, треба да сме горди што “свиткана кичма“ ке има еден сенилен старец кој со огромна ароганција егзистираше во една институција која би требало да биде НАУЧНА а не ПОЛИТИЧКА и се додека има свесни граѓани и нивната критика, таквите сенилни типови ке си заминат во минатото со една ЦРНА ДАМКА во нивната “научна работа“.

БАш ме радува фактот дека ке се ревидира енциклопедијата и каде што кредибилитетот на поедини академици се доведе до знак прашалмик.

Политиката има свое место, науката свое а сите кој мислат дека политиката треба да има поголем простор во науката има само едно....   марш надвор!
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 19:42
Originally posted by ss_derIvat_ss ss_derIvat_ss напиша:

Ништо друштво, нема потреба од негативна енергија. Ние ќе си се снабдиме со оригиналната верзија.

Кога ке ја добиеш, имаш од мене дупла сума...

Еве јас ке ја напишам, и многу поевтина ке е, за само 2000 денари.... се додека има википедија има и писатели..

Изменето од Buggyman - 05.Октомври.2009 во 19:47
Homo homini lupus est...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 19:47

јас ќе чекам кога ќе почнат да е делат бесплатно ........ како книгите за во основните и средните училишта голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 19:49
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

јас ќе чекам кога ќе почнат да е делат бесплатно ........ како книгите за во основните и средните училишта голема%20насмевка

А компјутерите? Еве детето мое РАСТУРА на училиште на компјутер (дигитронот како замена)..
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 65>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.