|
Помош !! Софтверски Проблеми! |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 55> |
Автор | |
pumaval
Нов член Регистриран: 12.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zz..
aj ako moze neso da mi pomognete so ova : Koga startuvam PC mi izleguva nesto eve vi slika [img=http://img84.imageshack.us/img84/2272/dsc00508.th.jpg] fala |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво стави поголема слика за да видиме што е , оти ништо не се гледа. |
|
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekoj znae kako moze da se konektira mobilem telefon(SonyEricsson) so PC i koristi internet preku bluetooth
|
|
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekoj znae kako moze da se konektira mobilem telefon(SonyEricsson k-750i) so PC i koristi internet preku bluetooth Изменето од igorcence - 04.Септември.2009 во 01:42 |
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може на 2-3 начини зависи што имаш. Може со УСБ кабел доаѓа со телефонот, а ако имаш Блутутх (Син заб хехех) преку него. Всушност за користење на мобилниот како модем, бидејќи колку што разбрав тоа ти е идејата најмногу зависи од Мобилниот оператор и од самиот софтвер. Со Сони Ериксон немам искуство, но може да ти кажам за со Моторола. Инсталираш програмата за подршка на мобилниот (мене ме чинеше 50 евра бидејќи не ми ја дадоа со мобилниот), треба да ти ја дадат во комплет со мобилниот ако не да си ја купиш или да си ја симнеш од интернет. Потоа, ако користиш GPRS треба Мобилниот оператор да ти испрати порака со конфигурација на мобилниот ја снимаш и толку потоа ја стартуваш програмата и се ставаш на нет. Другата опција е со користење на EDGE, UMTS или 3G, но во глобала се сведува на истото, само вториве имаат МНОООООООООООгу побрза врска. GPRS користи радио врска и брзината е 28кб/с. Заклучок: 1.ти треба програма со која твојот компјутер ќе го препознае мобилниот како модем и од истата ќе се стартува поврзувањето со интернет. 2. прашај дали воопшто Мобилниот оператор ти дава ваква можност и дали истата може да се направи со твојот мобилен. Jas имам користено Моторола 330 со УСБ кабел без никаков проблем, но не кај нас туку во Италија на Водафон. Цената беше 20 евра неограничен трансфер, потоа воведоа EDGE, па UMTS. Но мобилниот не ми ги подржуваше. |
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
anastasovi2004
Група Регистриран: 08.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se obiduvam da vklucam kompjuter i mi se javuva ovoj problem Disk boot failure insert system disk -POMOS ve molam!
|
|
anastasovi2004
Група Регистриран: 08.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde be luge, nikoj li nema da mi pomogne so problemov! Eptem mi e hitno!
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа значи дека нешто harddisk-от не ти е во ред и нема од кај да ботува.
Прво провери си го кабелот до харддискот, може да се разлабавил и да нема контакт. Ако не е тоа тогаш до харддсикот е: дефектни сектори, или пак вирус. Не знам колку време го користиш... типувам на деф. сектори. Пошто нема зијан од уште еден харддиск, купи си, инсталирај си Windows или друг оперативен систем, закачи го стариот хард диск како slave и пребарај (скенирај) дефектни сектори, вируси итн. Или евентуално префрли си ги потребнмте податоци (се разбира ако го препознае, а би требало да го препознае) и форматирај го. После форматот ќе знеш дали за во канта е или не е... Ако не ти се купува нов харддиск во случај да е вирус. Извади го, однеси го кај другарче, закачето го како slave и скенирај, види дали може да се спаси. |
|
BiljanaA
Нов член Регистриран: 21.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site
Ako moze nekoj da mi pomogne. Mi treba da instaliram AutoCAD, no postara verzija, bidejki kompjuterot mi e poslab, pa ne veruvam deka ke moze da poddrzi nova verzija. Od kade mozam da go simnam? |
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti prativ linkovi po LP za AutoCAD 2006. Mislam deka kje bide dovolno za tvojot kompjuter.
Ako imas problem pisi... Raboti 100% |
|
stivshot
Нов член Регистриран: 10.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво!! Ми се појави ѕвезда доле во десниот агол на мониторот и пишува “дека сум жртва“ на не лиценциран Windows.Може ли некој да ми каже како да ја тргнам ѕвездата “почнува да ме нервира“.
Фала!! |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Следниот пат пред да отвориш тема прво прочитај, дали има тема во која можеш да го напишеш истото и да добиеш одговор. Ти треба да го кракираш виндовсот и толку. |
|
Avi
Нов член Регистриран: 04.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали некој го има фонтот MaksansKir? Тоа е единствен фонт што ги содржи буквите од македонската азбука и што има правилен италик (според македонски правопис).
Овој што го имам е лиценциран и можам да го употребувам во програмите (Word, Indesign...), но при претворање на документот во PDF (што ми е потребно како подготовка за печат) ми ја појавува следната грешка: %%%%[ Error: MaksansKIR-Italic cannot be embedded because of licensing restrictions. ]%% %%[ Font vendor (SWAP) does not permit this font to be embedded in PDF. ]%% [Warning] The font MaksansKIR-Italic could not be embedded because of licensing restrictions. Text may display incorrectly on platforms that do not have this font installed. Дали некој може да ми помогне? |
|
Avi
Нов член Регистриран: 04.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во меѓувреме се снајдов. На овој линк има македонски фонтови по правопис, што не се линценцирани и може да се претвораат во PDF. http://mio.gov.mk/?q=node/2182 |
|
Внеси реплика | страница <1 4142434445 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |