|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 214215216217218 242> |
Автор | ||||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во врска во деветиот стих: тука се зборува за Вавилонската блудница. Тоа ќе биде лажен религиозен систем со кој ќе управува Вториот ѕвер-Лажниот пророк. А за седумте гори, па знаете кој град лежи на нив. Веројатно се мисли на истиот. Седумте цареви, владетели се седумте глави на Првиот ѕвер-Антихристот, а десетте рогови се десете сили, лидери кои ќе владеат заедно со него. Лажниот пророк има два рога и ќе го носи бројот 666. Економијата и религијата ќе бидат неговите рогови, додека политиката би била областа на Антихристот. |
||||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
imam edno prasanje
ako gospod stvoril svetlina zemja morinja kontinenti planini zivotni rastenija i lugje zosto vise nisto ne stvara?????? se sto e novo vo posledno vreme stvorija lugje, gi vikaat hibridi toj Michurin na primer napravil novi ovoski sorti zapravo a velat deka i nekoi novi virusi se delo nase, so zatanal i ne e iznenaduva mozebi kje recete deka nasata planeta i nie sme idealni taka da nema sto da se ispravi, no nemora da si Gospod za da vidis deka ne e seto najidealno ima mniogu greski na prirodata... dali zgresil namerno????? |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Бог го создал духовниот, за материјалните очи невидливиот свет, кое се нарекува и царство Небесно, не во смиссла на небескиот свод околу планетата туку во смисла на цел еден совршен космос. Во небесните светови постојано е се` во духовна еволуција, во правилни циклуси на создавање се создаваат нови духовни ѕвездени системи, минерали, растенија, животни и духовни деца. Чистите небесни битја кои таму веќе пребиваат, исто така учествуваат во создавањето, таму врие од разновидни активности. |
||||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:21 |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mozheme sega i tvoeto tolkuvanje da go stavime vo encikloedijata na interpretacii na Jovanovoto Oktrovenie.
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Da probame da odgovorime na tvoeto prasanje-- ova e moe mislenje. "Sedumte glavi gi prestavuvaat sedumte glavni politicki sili preku koi sotonata se obidel da go unisti Bozjiot narod. Nekoi mislat deka tie glavi prestavuvaat sedum posebni narodi vo istorijata, dodeka drugi mislat deka brojot sedum e simbolicki broj koj sto obicno se javuva vo Otkrovenijeto. Ova e prvo mislenje. Vtoroto mislenje e deka sedu glavi " prestavuvaat politicki sili koi se neprijatelski i rabotat protiv Bozjiot narod na ovaa zemja vo tekot na coveckata istorija".Privrazanicite na mislenjeto deka sedumte glavi se " sedum neprijatelski narodi" , gi nabrojuvaat prvite cetiri narodi koi gi spomnuva Danilo; petata sila bi bila "maliot rog'"od Danilo 7,8 [Sverot slicen na ris od Otkrovenije. 13 glava]; sestata sila bi bila od Otk. 11,7[Francija],a sedmiot sver od Otk. 13,11[Amerika].Privrzanicite na drugoto mislenjesmetat deka" sedumte glavi se site neprijatelski vlasti koi pocnale da go gonat Bozjiot narod koj postoi kako takov pocnuvajki od Egipet, Asirija, Vavilon, Persija,Grcija, Rim i papstvoto. Bidejki Duhot na prorostvoto nisto nisto ne spomnuva za toa niedno tolkuvanje ne e sigurno. Sedumte glavi se sedum gori"."Gorite" se prorocki simbol koj oznacuva politiscki ili religiozno politicki sili[Vidi Is. 2,2; Er 17,3; 31, 23; 51,24; Ez. 17,22.23]. Ovoj simbol moze da se odnesuva na fradot Rim, koj e smesten na sedum brekcinja. Vo prviot vek na hristijanstvoto, hristijanite zboruvale za Rim kako za "Vavilon"[ spored 1. Petrova. 5,13 i Otk.14,8], verojatno za da gi izbegnatposledicite koga so zborovi i so pero go objavuvaat sudot nad Rim, inaku vlastite bi mozele da gi smetaat kako zavernici ili antidrzavni elementi.Ova ime e pogodno so bzir na istoriskite nastani i nameri na Vavilon kon Evreite i namera na Rim kon hristijanite. I Evreite Rim go narekuvale Vavilon. "Vrz koi sedi zenata". Vo stihot 3 se veli deka zenata sedi na sverot, a ovde deka sedi na sedum gori, toa e vsusnost isto. Spored toa nema golema razlika pomegu zverot i negovite glavi. Ovie sedum glavi i sedum gori isto se sto i sedumte carevi. Otkrovenie 18 glava ni dava iscrpno objasnuvanje za vlastite od Otkrovenie17,12-17 sth. Изменето од Blagoj_s - 03.Октомври.2009 во 12:30 |
||||
www.myspace.com/sblagoj
|
||||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:22 |
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Interesni tolkuvanja na Biblijata. Obicno mozam po pisuvanjeto da prepoznaam koj na koja religija pripagja, no ti alf me iznenaduvas. Dali e ova tvoe licno tolkuvanje ? Na koja zaednica pripagas ako ne e tajna? Pozdrav! |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Легендата вели дека од пред неколку века на некој турски бег, тешко му се разболел синот, но ниту еден од тогашните лекари не знаеле да му помогне. По некое време се појавила некоја постара жена која му раскажала на бегот дека сонувала оти лекот е некој си крст на ридот во близина. Бидејќи друго чаре немало, решил бегот да го однесе синот до крстот на ридот. Таман стигнале и на малиот му биднало ептен поарно - се излечил. Од благодарност ги ослободил селаните од даноци, а жителите почнале да ја сметаат локацијата за света и долго време после тоа мечтаеле за манастир да изградат таму. Нашите мисли се енергија која тендира кон реализиација(не секогаш во форма како што човекот посакува). Енергијата се собирала, и еден ден добила форма: манастир. Но што со тоа понатака? Бог не живее во надворешни куќи од камен, туку во највнатрешното на секој човек.
Според моите верски убедувања, ако резбарот навистина сонил таков сон тоа воопшто не бил божјиот глас туку водство од астрални сили(бестелесни души од астралните подрачја) кои си нашле извршители на нивните замисли и желби а по правило тие немаат врска со божјата волја.
Според мене во Македонија има доволно цркви и манастири а премалку народни кујни(црквата ги отвора, тоа е за пофалба, но треба повеќе) и недоволно развиена инфраструктура, особено во руралните средини. Кога би се инвестирало повеќе во тоа, економијата ќе живне бидејќи нахранетиот народ користејќи ги и новите патишта, пруги и сл. ќе може да го остварува божјиот закон: Моли и работи. Од тоа ќе произлезе обемна благодат за сите. Изменето од Majkl - 10.Октомври.2009 во 19:20 |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Која е поентата на манастирите? За што служат? Кому му служат?
|
||||
Вера, надеж, љубов
|
||||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ајде кој знае нека каже, и мене ова ме интересира, една пријателка која е муслиманка ме праша: ``А вие зошто имате и манастири? Какво значење имаат? Поважни се од црквите?`` И јас баш и не знаев да и` одговорам бидејќи оваа тема баш и не ми е јака страна. Туку ме интерисира уште нешто: Некој да каже нешто повеќе за политеизмот. На пример некој кој верува и во Јехова и во Исус и во Алах што е уствари тој? Политеист? Оправдано ли е некој да е политеист , дали уствари политеизмот треба да се осудува бидејќи немаш само еден единствен БОГ Политеистите одат и во црква и во џамија и во синагога Не ми е јасно многу ова |
||||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
На темата СОН во подфорумот Астрологија и Мистерии членот Fise Bilillhal имаше постирано во врска со соништата од верска гледна точка и поставив прашање кој ни ги праќа соништата, ѓаволот или бог оти според религијата овие дисциплини астрологија, нумерологија, толкување на соништа, гатачки и вражачки биле ѓаволски работи....
Оттука произлегува прашањето за сите оние пишани житија за многумина светци кои се здобиле со визија за одредени локации и начин на исцелувања дали у ствари биле наведени погрешно од ѓаволот или навистина добиле духовна порака преточена во сон, низ визија.
И јас на многу наврати сум сонувала цркви и манастири, фрески и иконостаси, монаси и самото чувство низ сонот ми велело од каде доаѓа енергијата.
Зарем се што доаѓа низ нашето подсвесно е задолжително врзано со нешто врашко????!!!!
Не би рекла
Да продискутираат оние малку повеќе просветлените и потковани со религиозно знаење овде по ова прашање.
Баш ме интересира што мислат.
|
||||
Beauty fades, dumb is forever
|
||||
Внеси реплика | страница <1 214215216217218 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |