|
Случај Перо |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Awww... прекрасно кажано...браво Мариа! Навистина Библијата е едниствената книга која од корен ги трансформира луѓето, укажува на вистинските вредности и ги исполнува животите на милијарди. И никој не може да го негира фактот дека таа е боговдахновена и посебна. |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Messenger - 30.Септември.2009 во 17:35 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ok, ajde koga vekje zborime po osnov na bibliskiot koncept, da videme shto so onie i kade odat a ne se spermni da ja "platat' cenata ? Fakt e deka ogromen broj od chovekovata populacija ne ja platil, nitu bil spremen, a Bogami i nitu sakal da ja 'plati' cenata i logichki se postavuva prashanjeto kade odat tie ? ( se izvinuvam shto postavuvam logichko prashanje, ama spored pogore kazhanoto: "malkumina kje vlezat niz tesnata vrata", izgleda deka pogolemiot del t.e. ogromniot del od Bozhjata vozljubena i vrvna kreacija - chovekot -chovekovata populacija kje bitisuva daleku od Boga, vo "temnini" i nekavi si machni prostori za vek na vek, )...ova kje ispadne kako vicot shto go postirav na topicot shegi - dali pekolot se shiri srazmerno so prilivot na novi greshni dushi...:))) Ajde da precizirame:
Изменето од Marko sk - 01.Октомври.2009 во 02:29 |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некои дури тогаш, кога ќе ја достигнат најниската точка, ќе решат да се преобратат оти едноставно друго чаре нема да им остане. Божјиот Дух кој сите свои деца подеднакво ги љуби, би сакал да им заштеди на луѓето и душите многу маки и разочарувања. Затоа Тој преку пророците во сите времиња и култури опоменуваше но воедно и ја подаваше својата рака за спас подучувајќи го патот кон Него, вечната Среќа. Повеќето не ја прифаќаа бидејќи тоа подразбираше промена на нивните ставови, навики и однос кон ближните и природните царства што пак краткорочно би го нарушил нивниот комфор, а мноштвото луѓе, во преносна смисла, се кратковиди и мислат само на моменталниот комфор но не и за последиците кои можат да произлезат од него. Поради се позасиленото дејствување на каузалниот закон(законот на сеење и жнеење), луѓето се помасовно ќе запаѓаат во ситуации каде речиси преку ноќ ќе изгубат многу нешто што им е драго и нема да им остане друго освен преобраќање. Духовно будните меѓутоа не чекаат да додје до тоа, туку благовремено се преобраќаат во своите мисли, зборови и постапки(тнр. активна вера) - за жал таквите се малкумина. Затоа и се зборува за „малкумина кои одат низ тесната порта„. Изменето од Majkl - 01.Октомври.2009 во 15:50 |
||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |