|
Палачинки |
Внеси реплика | страница <1 89101112 20> |
Автор | |
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пица-палачинка:
Тестото не мора да има јајца, но треба да биде тенко. Фил: рендан Гауда или Ајдамер млечен кашкавал, кечап, ХЕЛМАНС или ТОМИ мајонез, оригано, ситни парчиња маслинки. |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakam da mi odgovori nekoja koku visoko gi frla
|
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj ke dade najubav recept dobiva 200E
|
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Keri
Сениор Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele do sega 3 pati gi imam zakaceno na plafon, ne me biva za praenje...ama za jadenjeeee
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Палачинки со пилешко
1 главица ситно исечкан кромид се запржува во загреано масло, заедно со 200 гр. свежи шампињони (сечени на листови) и 500 гр. пилешки гради сечени на ситни коцки. Се додаваат зачини по вкус (вегета, сечкан магдонос, црн пипер, сол). Кога ќе се запржи месото, се додава 150мл. кисела павлака и се пропржува уште малку. Врз секоја од палачинките (потребни се 10 палачинки кои претходно сме ги подготвиле) се става од филот и се витка во облик на писмо. Сите палачинки се редат во плех (од шпоретот) обложен со хартија. Врз секоја палачинка се ренда кашкавал (Gauda - 150 гр.) Се пече околу 15 мин. во загреана рерна на 180°. Откако ќе се испечат, може да се наренда врз палачинките и пармезан. Рецептот е од “Храна и вино“ и многу се вкусни. Ги правев за Водици, ама повеќе дози, оти сите бараат репете Во филот додадов и малку ситно исецкана сланина,дава поубав вкус. Изменето од anastea - 20.Јануари.2009 во 15:11 |
|
LSFC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I zasto gi frlate palacinkite da vi pita covek?
Inak od sladkite na mene mi so najumileni tea so cokolad,banan(u niv vatre) i smetana od sprei
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Палачинки само со дробено сирење внатре или со кисела павлака
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
палачинки со слатко од вишни.... ммммммммм
|
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
palacinki so slatko od kapini...mmmmmmmmm
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Palacinki so eurokrem
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мед , па малку рендани оревчиња и то ......... кркај додека собира во стомак
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so slatko od kapini....mmmmmm
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вчера ги правев за десерт, и ги филував секому по желба (за децата со еурокрем Нутела, за маж ми со мед и оревчиња, а јас ги гледав само...на диета сум ѓоа)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |