![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 242> |
Автор | ||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ima tri raboti koi se ucat i ne se tolkuvaat i se povazni od biblijata tie covekot kje go donesat do carstvo nebesno a toa e HUMANOSTA DEMOKRATIJATA ESTETIKA bibjijata saka da vnese ponesto od site tri no nebiva. mnogu dogmi eden den kje svatis sto covek go pravi nebesno sustestvo |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
izvoren ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
|
Пишувам за да ги одвојам православните лаги од христијанството. Ако сакаш да не најдеш, ќе не најдеш во Новиот Завет. |
||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||
![]() |
||
Marko sk ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
|
Izvoren, dosta so gjavoli i slichni zverki, iskreno nemam nishto lichno protiv nikogo, pa ni protiv tebe i tvojata crkva, tuku navistina badijala ti se ovie citatai od biblijata. Te prashav chovechki i kulturno kade e lokacijata na vashata crkva, ti kako vernik, mi velish deka toa e nebitno. Aj sega kako da te razberam, da si ateist kje te razbream ,ama vernik, a pogotovo IZVOREN, ne odi toa nekako, molchish ne ja kazhuvash crkvata- LOKACIJATA, pa koja e poentata shto pishuvash ovde i se zalagash za izvornoto hristijanstvoi, kako chovek da ve najde...? Eve navistina, sakam da se zapoznaam so toa vashe izvornoto hristijanstvo, da gi vidam vash*te sluzhbi, sveshtenici, da ja vidam vashata vera - ambient, kazhi kako da ve najdam, Vie skakate da bidete nevidlivi, kako da ste duhovi, ja kritikuvate pravoslavnata Crkva, se zalagate za izvorno hristijnstvo a ja kritete lokacijata na vashiot hram kako da e nekoe mafijashko gnezdoo. Alo dali me razbirash shto prashuvam? Изменето од Marko sk - 27.Септември.2009 во 23:42 |
||
![]() |
||
Rita.MD ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
|
Да бе, ако ти ни ја толкуваше, извини вака, али животински, попалено и гледајќи сексуални метафори секаде, тешко нас! А тоа дека сексот е само за репродукција, не е изворна христијанска доктрина (читај: православна измислица). Изменето од Rita.MD - 27.Септември.2009 во 23:35 |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
![]() |
||
izvoren ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
|
Јован: 8:44 Вие потекнувате од вашиот татко - ѓаволот, и сакате да ги исполнувате желбите на татка си. Тој беше човекоубиец од почеток и не остана во вистината, зашто нема вистина во него. Кога зборува лага, зборува од своето, зашто е лажец и татко на лагата. |
||
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
ova mesi da zazivee vecno, kako metafora mu znacelo deka sega kje se sexa koga kje saka, kako coek a ne kako zivotno koga kje dojde vreme da se pari hehehehehe abe tolkuvajte malku covecki tova biblijata ![]() Изменето од anakin - 27.Септември.2009 во 23:23 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Rita.MD ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
|
Па и да ти каже, која ќе биде целта? Понатаму ќе се мајтапиш по форумов со деноминацијата. Ве знаеме какви сте. И мене Марето ме прашуваше, ама не и кажав, па ме направи баптистка (што мене лично и не ми смета).
Освен тоа, еден верник може да посетува повеќе цркви, не мора тоа да биде една. |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
![]() |
||
Marko sk ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
|
Kazhuvaj Izvoren, kazhuvaj brzo, doagjam so 300 ateisti da gi zachlenam vo vashata crkva, zarem kje i svrtish grb na tvojata denominacija i crkva, zarem kje ne ostavish da 'gnieme' vo ateizmot i da bideme ostaveni na milost i nemilost na MPC. Zarem kje ja ostavish tvojata crkva bez vakvo pastvo zhedno za izvornoto hristijanstvo...ajde kazhuvaj ! +++++ Ne be Messenger, sram im e, zashto se turbo folk selotejp od verska denominacijha. Sega mozhe da reagiraat deka gi navreduvam, ama nemaat pravo, ne ja navele nivnata crkva koja e, nitu p[ak kazhuvaat koja verska denominacija se, belkim ne se sekta a? ...taka da nenzaat za koi zhrtvi na verskiot turbo folk zboruvam... celo vreme se utepaa od postiranja a nikako da kazhat kade se krstat. Ova ne sum go videl dosega. Изменето од Marko sk - 27.Септември.2009 во 23:24 |
||
![]() |
||
|
На пример според тебе што е јасното? |
||
|
||
![]() |
||
|
Откако тие ќе ја послушаат змијата се случува ова. Пази: Битие 3:19 Со пот на своето лице ќе јадеш леб, додека не се вратиш во земјата, зашто од неа беше земен - прав си, и во прав ќе се вратиш.” 22 И Господ, Бог, рече: „Еве, човекот стана како еден од Нас, знаејќи го доброто и злото. Да не ја испружи сега раката, и да набере од дрвото на животот па да јаде и да живее вечно!” 23 Затоа Господ, Бог, го испрати надвор од Еденската Градина, за да ја обработува земјата, од која е и земен. Значи: 1. 19 стих-прав си и во прав ќе се вратиш-смртта е воспоставена 2. 222 и 23 стих-Бог ги брка за да случајно не јадат од Дрвото на Животот и да добијат вечен живот Првенствено се беше добро (Битие (1 Moj.): 1:31 И Бог виде си што направи, и ете, беше многу добро. И бидна вечер, па утро - шести ден.), смрт немаше. Тие дури и не јадеа животинско месо-немаше смрт ни на животни. Смртта е директна последица на гревот. Бог првенствено не го создаде човекот за да умре. |
||
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Kazhi mu deka imash zhelba da se zachlenish vo nivnata crkva, pa ti treba adresata.
![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Hmmmm, mene navistina mi e neznachajno, ama tebe da ti e neznachajno, malku morgen deka kje e...i sega mozhesh da vidish kolku si slab vo verata tvoja, isto kako i tvoite istomislenici, se sramite ili se plash*te da go navedete imeto na hramot i negovata LOKACIJA, pa kakvi hristijani ste vie, nikoj ne ve progonuva, sega e 21 vek...ok, nema muabet so tebe, toa e isto ako jas celo vreme gi kritikuvam bankite, ama nikako da kazham koja banka e dobra , t.e. nikako da ja navedam bankata kade imam smetka otvoreno....navistina chovek da tera majtap so vas treba, i ich oko da ne mu trepne. A jasno e zashto ne kazhuvate, jasno kako bel den. Ok. Изменето од Marko sk - 27.Септември.2009 во 23:13 |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Toa ne e tochno. Citiraj kade Bog im dal na Adam i Eva besmrtnost i citiraj kade im ja odzel. Adam i Eva nikogash ne bile besmrtni i zatoa Bog veli: I ete reche Gospod Bog: "Ete, Adam stana kako eden od Nas, znaejki sto e dobro i sto zlo, no sega da ne ja ispruzhi rakata svoja i da zeme od drvoto na zhivotot i da vkusi, pa da ZAZHIVEE VECHNO!" Bitie 3:22 Изменето од Messenger - 27.Септември.2009 во 22:58 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Неможе, затоашто го сметам безначајно за форумските дискусии. Доволно е да ти кажам дека сум христијанин. |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |