IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 242>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:52
Originally posted by Rita.MD Rita.MD напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

ova mesi da zazivee vecno, kako metafora mu znacelo deka sega kje se sexa koga kje saka, kako coek a ne kako zivotno koga kje dojde vreme da se pariheheheheheabe tolkuvajte malku covecki tova biblijataголема%20насмевка

Да бе, ако ти ни ја толкуваше, извини вака, али животински, попалено и гледајќи сексуални метафори секаде, тешко нас!

А тоа дека сексот е само за репродукција, не е изворна христијанска доктрина (читај: православна измислица).

ima tri raboti koi se ucat i ne se tolkuvaat i se povazni od biblijata
tie covekot kje go donesat do carstvo nebesno
a toa e

HUMANOSTA
DEMOKRATIJATA
ESTETIKA

bibjijata saka da vnese ponesto od site tri no nebiva. mnogu dogmi

eden den kje svatis sto covek go pravi nebesno sustestvo
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
izvoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Октомври.2008
Поени: 700
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:44
Originally posted by Marko sk Marko sk напиша:

. Aj sega kako da te razberam, da si ateist kje te razbream ,ama vernik, a pogotovo IZVOREN, ne odi toa nekako, molchish ne ja kazhuvash crkvata- LOKACIJATA, pa koja e poentata shto pishuvash ovde i se zalagash za izvornoto hristijanstvoi, kako chovek da ve najde...?

Пишувам за да ги одвојам православните лаги од христијанството.

Ако сакаш да не најдеш, ќе не најдеш во Новиот Завет.
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:37
Originally posted by izvoren izvoren напиша:

...Вие потекнувате од вашиот татко - ѓаволот, и сакате да ги исполнувате
желбите на татка си. Тој беше човекоубиец од почеток и не остана во
вистината, зашто нема вистина во него. Кога зборува лага, зборува од
своето, зашто е лажец и татко на лагата.

Izvoren, dosta so gjavoli i slichni zverki, iskreno nemam nishto lichno protiv nikogo, pa ni protiv tebe i tvojata crkva, tuku navistina badijala ti se ovie citatai od biblijata.
Te prashav chovechki i kulturno kade e lokacijata na vashata crkva, ti kako vernik, mi velish deka toa e nebitno. Aj sega kako da te razberam, da si ateist kje te razbream ,ama vernik, a pogotovo IZVOREN, ne odi toa nekako, molchish ne ja kazhuvash crkvata- LOKACIJATA, pa koja e poentata shto pishuvash ovde i se zalagash za izvornoto hristijanstvoi, kako chovek da ve najde...?

Eve navistina, sakam da se zapoznaam so toa vashe izvornoto hristijanstvo, da gi vidam vash*te sluzhbi, sveshtenici, da ja vidam vashata vera - ambient, kazhi kako da ve najdam,
Vie skakate da bidete nevidlivi, kako da ste duhovi, ja kritikuvate pravoslavnata Crkva, se zalagate za izvorno hristijnstvo a ja kritete lokacijata na vashiot hram kako da e nekoe mafijashko gnezdoo. Alo dali me razbirash shto prashuvam?

Изменето од Marko sk - 27.Септември.2009 во 23:42
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:34
Originally posted by anakin anakin напиша:

ova mesi da zazivee vecno, kako metafora mu znacelo deka sega kje se sexa koga kje saka, kako coek a ne kako zivotno koga kje dojde vreme da se pariheheheheheabe tolkuvajte malku covecki tova biblijataголема%20насмевка

Да бе, ако ти ни ја толкуваше, извини вака, али животински, попалено и гледајќи сексуални метафори секаде, тешко нас!

А тоа дека сексот е само за репродукција, не е изворна христијанска доктрина (читај: православна измислица).

Изменето од Rita.MD - 27.Септември.2009 во 23:35
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:24

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Kazhi mu deka imash zhelba da se zachlenish vo nivnata crkva, pa ti treba adresata.

Kazhuvaj Izvoren, kazhuvaj brzo, doagjam so 300 ateisti da gi zachlenam vo vashata crkva, zarem kje i svrtish grb na tvojata denominacija i crkva, zarem kje ne ostavish da 'gnieme' vo ateizmot i da bideme ostaveni na milost i nemilost na MPC.
Zarem kje ja ostavish tvojata crkva bez vakvo pastvo zhedno za izvornoto hristijanstvo...ajde kazhuvaj !....
Ne be Messenger, sram im e, zashto se turbo folk selotejp od verska denominacijha. Sega mozhe da reagiraat deka gi navreduvam, ama nemaat pravo, ne ja navele nivnata crkva koja e, taka da nenzaat za koi zhrtvi na verskiot turbo folk zboruvam... celo vreme se utepaa od postiranja a nikako da kazhat kade se krstat. Ova ne sum go videl dosega.

Јован: 8:44 Вие потекнувате од вашиот татко - ѓаволот, и сакате да ги исполнувате желбите на татка си. Тој беше човекоубиец од почеток и не остана во вистината, зашто нема вистина во него. Кога зборува лага, зборува од своето, зашто е лажец и татко на лагата.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:22

Грешка си Благој.

Бог ги брка од градината откако тие паѓаат во грев и смртта навлегува во светот. Значи тие ја губат првенствената бесмртност. Стануваат смртници кои живеат во состојба на смрт (таа е натрапник).

Toa ne e tochno.

Citiraj kade Bog im dal na Adam i Eva besmrtnost i citiraj kade im ja odzel.

Adam i Eva nikogash ne bile besmrtni i zatoa Bog veli:

I ete reche Gospod Bog: "Ete, Adam stana kako eden od Nas, znaejki sto e dobro i sto zlo, no sega da ne ja ispruzhi rakata svoja i da zeme od drvoto na zhivotot i da vkusi, pa da ZAZHIVEE VECHNO!"
Bitie 3:22

ova mesi da zazivee vecno, kako metafora mu znacelo deka sega kje se sexa koga kje saka, kako coek a ne kako zivotno koga kje dojde vreme da se pari
hehehehehe
abe tolkuvajte malku covecki tova biblijataголема%20насмевка

Изменето од anakin - 27.Септември.2009 во 23:23
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:22
Па и да ти каже, која ќе биде целта? Понатаму ќе се мајтапиш по форумов со деноминацијата. Ве знаеме какви сте. И мене Марето ме прашуваше, ама не и кажав, па ме направи баптистка (што мене лично и не ми смета).

Освен тоа, еден верник може да посетува повеќе цркви, не мора тоа да биде една.
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:18

Kazhi mu deka imash zhelba da se zachlenish vo nivnata crkva, pa ti treba adresata.

Kazhuvaj Izvoren, kazhuvaj brzo, doagjam so 300 ateisti da gi zachlenam vo vashata crkva, zarem kje i svrtish grb na tvojata denominacija i crkva, zarem kje ne ostavish da 'gnieme' vo ateizmot i da bideme ostaveni na milost i nemilost na MPC.
Zarem kje ja ostavish tvojata crkva bez vakvo pastvo zhedno za izvornoto hristijanstvo...ajde kazhuvaj !
+++++
Ne be Messenger, sram im e, zashto se turbo folk selotejp od verska denominacijha. Sega mozhe da reagiraat deka gi navreduvam, ama nemaat pravo, ne ja navele nivnata crkva koja e, nitu p[ak kazhuvaat koja verska denominacija se, belkim ne se sekta a? ...taka da nenzaat za koi zhrtvi na verskiot turbo folk zboruvam... celo vreme se utepaa od postiranja a nikako da kazhat kade se krstat. Ova ne sum go videl dosega.

Изменето од Marko sk - 27.Септември.2009 во 23:24
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:14

A jasno e zashto ne kazhuvate, jasno kako bel den. Ok.

На пример според тебе што е јасното?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:12

Грешка си Благој.

Бог ги брка од градината откако тие паѓаат во грев и смртта навлегува во светот. Значи тие ја губат првенствената бесмртност. Стануваат смртници кои живеат во состојба на смрт (таа е натрапник).

Toa ne e tochno.

I ete reche Gospod Bog: "Ete, Adam stana kako eden od Nas, znaejki sto e dobro i sto zlo, no sega da ne ja ispruzhi rakata svoja i da zeme od drvoto na zhivotot i da vkusi, pa da ZAZHIVEE VECHNO!"

Откако тие ќе ја послушаат змијата се случува ова.

Пази:
Битие 3:19 Со пот на своето лице ќе јадеш леб, додека не се вратиш во земјата, зашто од неа беше земен - прав си, и во прав ќе се вратиш.”

22 И Господ, Бог, рече: „Еве, човекот стана како еден од Нас, знаејќи го доброто и злото. Да не ја испружи сега раката, и да набере од дрвото на животот па да јаде и да живее вечно!”
23 Затоа Господ, Бог, го испрати надвор од Еденската Градина, за да ја обработува земјата, од која е и земен.

Значи:
1. 19 стих-прав си и во прав ќе се вратиш-смртта е воспоставена
2. 222 и 23 стих-Бог ги брка за да случајно не јадат од Дрвото на Животот и да добијат вечен живот

Првенствено се беше добро (Битие (1 Moj.): 1:31 И Бог виде си што направи, и ете, беше многу добро. И бидна вечер, па утро - шести ден.), смрт немаше. Тие дури и не јадеа животинско месо-немаше смрт ни на животни.

Смртта е директна последица на гревот. Бог првенствено не го создаде човекот за да умре.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:10
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 23:07
Originally posted by izvoren izvoren напиша:

Izvoren, edno prashanje :
Mozhe li da kazhesh vo koj hram odish, samo bez 'mudruvanjene' t.e. ne mi odgovaraj deka odish onamu kade se propoveda izvornoto hristijasnstvo. Ednostavno neznam kade se propoveda toa, i daj kazhi vo koja crkva toa se propoveda , mislam na lokacijata, navedija ja LOKCIJATA.
<span style="font-weight: bold;"></span>
Неможе, затоашто го сметам безначајно за форумските дискусии.Доволно е да ти кажам дека сум христијанин.

Hmmmm, mene navistina mi e neznachajno, ama tebe da ti e neznachajno, malku morgen deka kje e...i sega mozhesh da vidish kolku si slab vo verata tvoja, isto kako i tvoite istomislenici, se sramite ili se plash*te da go navedete imeto na hramot i negovata LOKACIJA, pa kakvi hristijani ste vie, nikoj ne ve progonuva, sega e 21 vek...ok, nema muabet so tebe, toa e isto ako jas celo vreme gi kritikuvam bankite, ama nikako da kazham koja banka e dobra , t.e. nikako da ja navedam bankata kade imam smetka otvoreno....navistina chovek da tera majtap so vas treba, i ich oko da ne mu trepne.
A jasno e zashto ne kazhuvate, jasno kako bel den. Ok.

Изменето од Marko sk - 27.Септември.2009 во 23:13
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 22:57

Грешка си Благој.

Toa ne e tochno.

Изменето од Messenger - 27.Септември.2009 во 22:58
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 22:56

Izvoren, edno prashanje :
Mozhe li da kazhesh vo koj hram odish, samo bez 'mudruvanjene' t.e. ne mi odgovaraj deka odish onamu kade se propoveda izvornoto hristijasnstvo. Ednostavno neznam kade se propoveda toa, i daj kazhi vo koja crkva toa se propoveda , mislam na lokacijata, navedija ja LOKCIJATA.

Неможе, затоашто го сметам безначајно за форумските дискусии.

Доволно е да ти кажам дека сум христијанин.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.