IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 209210211212213 242>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 02:58
Originally posted by anakin anakin напиша:

vtoro prasanje,
dali vo toa VREME , pred da ja zapoznaat zmijana, drugite sustestva sho ziveeja na planetata mozea da se mnozat??????

газење%20од%20смеење газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење  Од кај сега ова ти текна...не се зезам и ова е прашање на местоголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
газење%20од%20смеење
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 02:59
cekam odgovor na vtoro prasanje oti imam vkupno 10

ako slucajno odgovor e da, site mozea da se mnozat osim adam i eva
togas tretoto prasanje e

dali site zivi sustestva na planetata bile napraveni od Boga pred zmijana
posle zmijana ili nekoi pred i nekoi posle??????

Изменето од anakin - 26.Септември.2009 во 03:02
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:00
Леле Меси абе све на стаклени нозе стојат одговориве.
Мислам тоа го тврдат теолози или е твое мислење?
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:05
mesi najdobro e da odgovoris, toa ne moze da se protolkuva od biblijata
zimi se e najdobro голема%20насмевка

Изменето од anakin - 26.Септември.2009 во 03:05
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:08

vtoro prasanje,dali vo toa VREME , pred da ja zapoznaat zmijana, drugite sustestva sho ziveeja na planetata mozea da se mnozat??????

Nekoi vernici na ova bi ti odgovorile: na ova prashanje nema dadeno odgovor vo Biblijata i bi si zamolknale.

Anakin, govorime za Bozhjata Gradina, a ne za svetot nadvor od nea. Kako da ti ja objasnam so obichni sekojdnevni termini?.... OK, toa bilo Bozhjiot park kade sto Toj miluval da se odmara posle rabotata.

Ako se razbere toa i ako se zeme vo obzir deka Adam i Eva nemale opcija za razmnozhuvanje, sledi pretpostavkata deka seto onoa vo Gradinata ne bilo smisleno da se umnozhuva, tuku da ostane vechno onaka kako sto e sozdadeno... a mozhebi ni tolku. Inaku zoshto Adam ne bil kreiran da zhivee vechno, ako Gradinata trebala da postoi vechno?

OK, ova bea slobodni razmisluvanja na zadadenoto prashanje, taka da mozhesh da gi zemesh kako sto sakash.

Изменето од Messenger - 26.Септември.2009 во 03:10
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:13
znaci som gospod si napravil gradina i cuvarite na gradinata,
za da se odmara, i ako e neumorenKREATOR  , dali segasen poznat svet bil gotov???
site tie morinja planini ribi ptici bubacki?????

aj so mislis,,, kje odime na takov razgovor "mislis" za da ne bideme tendenciozni
si prajme obicen muabet okej????

Изменето од anakin - 26.Септември.2009 во 03:14

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:16
Originally posted by fiks fiks напиша:

Леле Меси абе све на стаклени нозе стојат одговориве.Мислам тоа го тврдат теолози или е твое мислење?

Taman rabota teolozite da govorat kako sto pishuvam jas.

Duri togash im otide vozot vo pchenkata...

P,a sigurno deka teolozite i svshtenicite kje govorat za da ja odrzhuvaat i nadgraduvaat teologijata i zazemenata doktrina. Za seto onoa sto ne e "teoloshki korektno", "Bogougodno", "sveto" i t.n. ili kje molchat ili kje gi izvlechat apologetskite knigi vo koi imaa vreme za poslednive 2000 godini da gi napishat odgovorite na site mozhni prashanja.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:22
Меси мене од секогаш ме интересирало следново.

Зошто на сите икони Исус е насликан како белец,со претежно костенлива коса,некогаш и оди кон руса,очи сини по скоро сите филмови,црти на лице абе ко во Финска да се родил,а тој е роден во денешен израел и најверојатно е дека бил чиста спротивност од она што сака црквата да го прикаже.
Значи со сигурност имал темен тен и црна коса што би одговарало на поднебјето.

Зошто се искривува таа слика за Исус,и дали свесно се лажат верниците од самата црква во однос на ова прашање?

ќе се сложиш со мене дека нема никаква теорија Исус да имал црти на лице и боја на кожа и коса онака како што е прикажан по икони .
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:24
vidi gospod stvoril mnogu nesovrseni raboti

naprimer angel sotona, koj stanal sto stanal od svojata nesovrsenost
napravil zmija koja izgubila noze oti bila nesovrseno zlobna ama mnogu polezna za civilizacijata segasna
napravil Covek i covecka koi poradi svojata nesovrsenot ne slusale negovi naredbi
napravil jabolko koe kazuva vistina , i ako sakal da vistinata ne bide objavena, zasto stvoril takvo jabolko

inaku ako trgneme od pretpostavka deka gospod stvoril se da se mnozi a na kraj covek koj nemoze da se mnozi

kako ocekuval da preziveat morbilite, varicelata, ebolata i 10 000 drugi malecki stvorovi koi blagodarenje na coveckata populacii denes prodolzuvaat vrsta

inaku ne ni sakam da mislam za 10 000 tipovi mali zivotinki koi zivaet na covekovata kozha

kako ocekuval da prezivee seto ova, ako ne postoi civilizacija

za svinski grip ne zboruvam oti tie kje preziveat i na svinjite

Изменето од anakin - 26.Септември.2009 во 03:38

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:24

znaci som gospod si napravil gradina i cuvarite na gradinata, za da se odmara, i ako e neumorenKREATOR  , dali segasen poznat svet bil gotov???site tie morinja planini ribi ptici bubacki?????aj so mislis,,, kje odime na takov razgovor "mislis" za da ne bideme tendencioznisi prajme obicen muabet okej????

Spored Stariot Zavet, Gospod reshil da pochini otkako go sozdal svetov.

Ako odime strogo spored Biblijata, tamu ne pishuva deka povtorno stanal za da prodolzhi so kreiranjeto. Spored toa svetot e onakov kakov sto go sozdal Toj do momentot na pochinuvanjeto.

E sega, ako ja chitash Biblijata kje vidish deka i nema mnogu vreme za pochinka bidejki non-stop se rasprava so nas, pa si bira bolje drushtvo so eden narod, vodi vojni protiv drugi narodi, pishuva zakoni, spaluva gradovi, nagraduva, kaznuva, bara zrtvuvanja, se nagagja so lugjeto, se kladi so Satanata, pa na krajot se sozhaluva nad svoite cheda i reshava da im gi prosti site grevovi...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:29

Меси мене од секогаш ме интересирало следново.Зошто на сите икони Исус е насликан како белец,со претежно костенлива коса,некогаш и оди кон руса,очи сини по скоро сите филмови,црти на лице абе ко во Финска да се родил,а тој е роден во денешен израел и најверојатно е дека бил чиста спротивност од она што сака црквата да го прикаже.Значи со сигурност имал темен тен и црна коса што би одговарало на поднебјето.Зошто се искривува таа слика за Исус,и дали свесно се лажат верниците од самата црква во однос на ова прашање? ќе се сложиш со мене дека нема никаква теорија Исус да имал црти на лице и боја на кожа и коса онака како што е прикажан по икони .

Toa samo go dokazhuva antropomorfiistichkoto sfakjanje na Boga od strana na lugjeto.   

Da e samo toa... Takvite "shtimanja" praveni se i vo samite sveti pisanija za koi denes velime deka nikogash ne bile promeneti nitu za edno slovo. I tie bile "adaptirani" spored paralelata koja ja naveduvash so Isusoviot lik.

Rabotite otidia do tamu sto kaj mene, vo Amerika, ima evagenlisti koi se ubedeni deka Isus govorel angliski zatoa sto Biblijata im e napishana na angliski jazik!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:30
, pa si bira bolje drushtvo so eden narod, vodi vojni protiv drugi narodi, pishuva zakoni, spaluva gradovi, nagraduva, kaznuva, bara zrtvuvanja, se nagagja so lugjeto, se kladi so Satanata, pa na krajot se sozhaluva nad svoite cheda i reshava da im gi prosti site grevovi...

ne ti lici deka se zanimava so minorni stvari za eden takov KREATOR?

PS inaku mesi uzivam vo razgovorov, a znaes zosto???
ti tocno znaes so sakam da kazam i ako ne kazuvam
a jas tocno znam so ti mislis a ne kazuvas oti moderator treba da bide dogmaticen  hahahhaah, se salam
se razbirame jas i ti i pred da napiseme
no neka e ova za drugi da razmisluvat nedogmaticno

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:37
Абе Меси разбирам јас штимање,ама ова бре не е штимање.
Штимање би било пример моментот кога со неколку риби Исус нахранил многу луѓе.

Ама ова со боја на кожа бре многу е дебилна работа,со тоа ја навредуваат интелигенцијата на верниците и тоа до кочанка.

Брат за америте ништо мене не ме чуди во што веруваат,тие се полу писмена нација а за нешто поголемо и да не прајме муабет.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:47

Абе Меси разбирам јас штимање,ама ова бре не е штимање.Штимање би било пример моментот кога со неколку риби Исус нахранил многу луѓе.Ама ова со боја на кожа бре многу е дебилна работа,со тоа ја навредуваат интелигенцијата на верниците и тоа до кочанка.Брат за америте ништо мене не ме чуди во што веруваат,тие се полу писмена нација а за нешто поголемо и да не прајме муабет.

Nikogash ne go potcenuvaj potencijalot na chovekovata glupost.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 209210211212213 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.