|
Кој го создаде Бог? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 33> |
Автор | |
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Yup. Верувале или не. Скратено ги викам лицемери. |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не мило мое, тоа се отпадници од вашата вера кои не се начисто
Православни атеисти нема |
|
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од мојата вера (изворен христијанин)? Ова треба да го сфатам како навреда? Зборувам за луѓе кои се родени во православно семејство, кои одат во црква зашто сите роднини до шесто колено го прават тоа, кои поима немаат зашто палат свеќи и зашто целиваат икони, кои се крстат како што попо вели, никогаш не ја кажале "Оче наш", а камоли некоја друга молитва... Православни се по традиција, за нив верата нема никакво значење. Јасно и гласно кажуваат дека Бог не постои, ама битно го слават Св. Никола и Св. Архангел и фарбаат јајца на Велигден. Тие се оние кои изјавуваат: "Фала Богу што сум атеист!", и притоа не ја сфаќаат контрадикцијата на ваквата изјава. Чисто лицемерие. |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тие за кои ти зборуваш не се атеисти, убаво си ги кажа, православни а колку знаат за верата тоа е сепак нивни проблем. Тие себеси не се кажуваат за атеисти. Веројатно терминот атеист си го помешала со номинален верник кој е сосем различен.
|
|
|
|
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак не ме разбра. Добро бе, латински да не зборувам? Има номинални верници, ама мојов пост се однесуваше исклучиво на "православните" атеисти. Номиналните верници можат одат во црква и да се декларираат како христијани, ама Божјиот Збор за нив нема вредност и значење, а за практична примена ич и да не зборуваме. Пред едно две недели, кога дискутирав со еден пријател за верата, ми рече дека НЕ ВЕРУВА ВО ГОСПОД, арно ама оди во ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА бидејќи тоа е традицијата. Тој си е еволуционист кој апсолутно го негира постоењето на Бог. Е ај иди разбери го! |
|
|
|
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти изгледа не ме разбра
секој како сака може да се нарече себе си но дали тоа и е, е друго прашање Православни или било какви други Атеисти нема. Изменето од Ateist - 24.Септември.2009 во 14:07 |
|
|
|
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оф мори мајко... батали, веке не е ни важно. Штом ти не сфати, се надевам дека кај друг ова ќе има поинаков резултат. Кога некој посетува православна црква што е? Евреин? |
|
|
|
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРАВОСЛАВЕН ВЕРНИК |
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne ochekuvav od ateist ispraven odgovor na vernichko prashanje.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако Атеист е атеист, не значи дека не знае ништо за верите, наспроти некои „верници“ кои не знаат ништо за верата.
|
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сега јавија дека откриле научничи дека на месечината се јавил прочес на стварање вода
водата сама се ствара со некој процес кој што го објаснуваат тогаш изпаѓа дека водата не ја створил Господ па непроизлегува дека се е невистина ? а господ го своривме ние во нашите глави???? Изменето од anakin - 24.Септември.2009 во 20:03 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakin, zarem misleshe deka Gospod kje se simne na Mesechinata kako Dedo Mraz i kje isturi voda tamu-vamu... a nie kje go slikavme so teleskop i opa - em dokaz deka Gospod postoi, em deka toj ja pravi vodata!
Procesot na kriranjeto e del od onoa sto vernicite go narekuvaat Gospod. Изменето од Messenger - 24.Септември.2009 во 20:52 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj da igrame vaka
koga kje pocne procesot na kreiranje na rakot vo debelo crevo... toa vernicite go narekuvaat GOSPOD????? inaku vodata kje se stvara milioni godini da stane more taka da gospod nema da ija sturi vodata kako dedo MRAZ Изменето од anakin - 24.Септември.2009 во 21:01 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajdeeee... anakine ti si barem intligenten chovek.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |