|
БЕНЗИНЕЦ vs ДИЗЕЛАШ |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | ||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бензин и точка.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
benzin ,ama WANKEL motor....
Изменето од zagor - 24.Септември.2009 во 11:45 |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
muabetot bese sto bi odbrale, ama prerasna vo diskusija petrol v.s. diesel Изменето од volkswagen - 24.Септември.2009 во 14:29 |
||
vkk
Група Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dizell
|
||
scorpius
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zagor, аjде малку математика.
дизел - помал диаметар/поголем ход бензин - поголем диаметар/помал ход така соодносот диаметар/ход каj дизелот е помал, како што сум написал вчера. при исти вртежи дизелот има поголема просечна брзина на клипот. што не е jасно? |
||
scorpius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НИКОГАШ ДИЗЕЛ!
САМО БЕНЗИН! |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...hodot na klipot ima ,no ne e presuden faktor za maksimalnite vrtezi!golema uloga ima izvedbata na radilicata ,kako i kompresioniot odnos!
od ova poslednovo se trgnuva ,pa se konstruira goleminata na oddot kako i precnikot na cilinderot i klipot.
znaci ,imame i dizel motori koj imaat odnos precnik-hod priblizen na 1,dodeka kaj benzincite moze da varira od 0.8-1.3..
prosecna brzina na klipot...ne mora da e pogolema kaj dizelot,od veke objasnetite pricini....
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Uzivaj ....Jas sum si prezadovolen od dizelot
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
bakilucijano
Нов член Регистриран: 30.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
benzin si e benzin nikogas nema da si imas problemi so palenje zimno vreme kako sto e slucaj so dizelot
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
benzinac
|
||
scorpius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Осигурувам денонокна помош за сопственици на дизели, кои сакаат да запалат безпроблемно во студените зимни утрини
располагам со долго, здраво jаже Ако евентуално колата Ви не запали, можете да го користите jажето и за друго, ако има повисоко дрво наблизу Изменето од scorpius - 05.Октомври.2009 во 21:13 |
||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nemam sto da se pozalam od benzinecot sto si go imam momentalno (jes da mu fali uste 20-30 kojna , no generalno ne e los), ama isto taka i od dizelot ne mozam da se pozalam. Eve sega ovaa ke mu bide 5ta zima kaj nas i nikogas do sega mu se nema sluceno vo zimo da ne zapali pod prva. Po toa se poznava ispraven dizel motor
Benzin bi kupil 120 ks i nagore, posto dzabe e benzinec ako ne mozi da kreni nad 220km/h
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |