|
Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)... |
Внеси реплика | страница <1 3334353637 58> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го видов почетокот и крајот на виножитото. Почнуваше на небото, завршуваше во длабочината на твоите очи.
Те видов од далеку. Ти се приближив. Ти пак беше далеку.
Се качив на виножитото и се спуштив лизгајќи се по него за да стигнам до тебе. Треснав во еден буанр и одвај останав жив.
Се завртев наоколу, тебе пак те немаше. Каде си? Ме зезаш или стварно те нема?
Тогаш клекнав да се молам, во мислите да те повикувам. Го слушнав твојот глас како ми довикува: "Ехеејјј смотко, еве сум, позади шталата" . Рипнав веднаш и колку што ме држеа нозете трчав кон шталата. Ја обиколив целата, проверив и кај коњите, кај зајаците, кај свињите... но тебе те немаше..
Се помирив со судбината. Знаев дека секое привидение, секој глас е само илузија во моите очи и уши. Тоа го знаев уште од почетокот, но тешко му беше да ја прифатам реалноста, да се привикнам на твоето отсуство. Се завртев и го испружив првиот чекор да си одам дома. Тогаш нешто силно ме стресе во џебот. Тоа беше мобилниот мој кој беше подесен да вибрира при добивање смс порака. Целиот се вџашив кога видов дека пораката е од тебе. Целиот возбуден и во трепет стискав со палецот што побрзо да ја видам содржината на твојата порака. Но наместо еднаш, стиснав три пати и на екранот пишуваше: "Message deleted!" . AAAAAaaaaaaa#$%#%@# го треснав мобилниот од газот на магарето и почнав да си ја лупам главата од земја . Тогаш осетив една силна клоца по гзот. За момент помислив дека тоа си ти, но потоа видов дека тоа е копитото на магарето кое најде за згодно баш сега да ми се одмазди.
наспроти целата моја машкост почнав да липам целиот рашлакан во не толку влажен кал и посеан со суво сено околу мене. Тогаш најпосле осетив топол и влажен бакнеж по вратот . Се свртив и те гушнав... но тоа не беше ти, туку милка... нашата мила крава.
Се избезумив тотално... почнав да бладам , да се смеам налудничаво , да се превртувам по сеното ...
Погледнав низ прозорецот на шталата: го видов почетокот и крајот на виножитото. Почнуваше на небото, а завршуваше... тука.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ааааАААааааААаааААХХХХХХХХхххХХх!!!
поискрено и по од душа и да сакав не би можела... да воздивнам |
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во воздухот на темнната го слушам гласот на болка која ме гуши од солзи. За миг ме заслепи со твоето срце кое ми покажа дека незнае да сака. Мислев дека погледите што ги испраќаше беа знак на твојата љубов, но згрешив. Згрешив што те запознав и што дозволив да навлезеш во моето срце. Сега сум сама меѓу луѓето , но повеќе „не“, нема да страдам. На крај сватив дека ти не си оној што го сакам јас...!!!
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovta e rabota na cuvstvata,
a ne na voljata.. Nemozam da sakam zatoa sto sakam, a uste pomalku zatoa sto moram- zatoa zadolzitelnata ljubov e glupost... Kant........ |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога првпат те погледнав, знаев дека сакам да поминеме цел живот заедно. Далечината нема да ги промени моите чувства зашто засекогаш ќе те љубам. Ти ветувам; еден ден ќе бидеме заедно-тогаш што ќе ни стои на патот? Дотогаш, времето за мене ќе запре, се до нашата повторна средба. Јас ќе те чекам. Ќе чекам зашто еднаш ти ја допре оваа душа. Зашто ми покажа како се сака. Ти беше тој што ги разбуди заспаните желби на моето срце. Покрај тебе сакам да го видам светот. Или тој да ме види покрај тебе. На сите да им кажам дека си мој, дека си оној кого го љуби мојата душа. Само на тебе ти припаѓам.
Пред тебе, бев празна и осамена, а во твоите очи најдов нежност и топлина; во твоите усни-утеха и сила. Ми даде причина повторно да сакам. И во името на таа љубов, врати се. П.С. ЕвАнгелос супер ти се текстовите... Браво! Изменето од Rita.MD - 09.Септември.2009 во 20:15 |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и за нас ке има прилика.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекрасно Rita.MD, навистина зборови откинати од душа.
Ахх, го читам и си фантазирам како мојата гица ми пратила вакво писменце во сандачето
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Животот е како сложувалка...
Во мојата... ти си последното и најубаво делче...Ми требаше време
додека да те најдам, за да биде, комплетна...
Уште од првиот момент, знаев дека ти си мојата песна, напишана
од Божји раце...Дури и времето застана, восхитувајќи се од твојата
ретка убавина, и чистота на душата... Моето срце, без тебе беше
осамено, и мечтаеше за својата, втора половина...
Сега кога те најдов, животов ми е прекрасен... затоа што, сонцето
изгрева... додека ти се будиш... а јас...јас... живеам и постојам...
....затоа што те љубам тебе...................
|
|
kompas
Нов член Регистриран: 21.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zasekogas ke ostane raneta mojata dusa.
Bolkata vo moeto srce nikogas nema da prestane. Iako si kraj mene, iako si so mene se vrakas povtorno kaj mene bolkata ne prestanuva. Ljbovta moja e celosna, bezuslovna i samo za tebe i nikogas nema da zgasne zasto mojot zivot bez tebe, pokraj sebe ne bi imal smisla i poveke ne bi postoel. Zosto mojata ljubov se rodi samo za tebe i postoi samo za tebe. Ahhhh barem se obidov ... |
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рој од мисли и фантазии ме демнеат оваа ноќ во тишината и мракот..
Како ништо веќе да не чувствувам, како ништо веќе да не паметам.. но никогаш нема да ја заборавам таа слика на сините ѕвезди во мракот.. Што направи за да заборавам на се?.. Никогаш не сум се чувствувала толку излудена, како да ме магепсале.. Во секој сон беше ти..во секоја песна беше ти..во секоја солза беше ти..во секој мисла беше ти.. Сега е минато, све што сме преживеале... Зар не мислиш дека и другите се прашувале?..Што се случи со нашата љубов, нај искрена и чиста.. Сите ни завидуваа...а сега еве сме... Странци, кои како никогаш да не се сретнале!.. |
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
emily88
Нов член Регистриран: 22.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum tvoj pocetok,a ti bidi moe zavrsuvanje bidi se sto nikoj nikogas ne bil i nikogas nema da bide. Vo tvoite race e mojot svet, Vo tvoite oci crni-mojata svetlina tvoite usni se posltki od medot Zborovite tvoi moja inspiracija Tvojot studen svet za mene raj e! Ti si poladen od site kameni, no mene me grees. Mi se smees-ti kazav jas se.. Ti molcis a tisinata te izdava nisto ne zboruvas,a premnogu kazuvas Ti nisto ne vetuvas a pravis se A jas,jas nemam nisto poveke od sebe si samo oci polni so spomeni i edno malo parce dusa koe ljubi vistinski.. A ti ako sakas da bides ljuben zastani, ostani vo moeto sekavanje za nikogas da ne zaspies... Skrsi go kamenot i ostani ako ne poveke barem zasekogas ako ne sega-nikogas zosto nekogas ke me nema zasekogas... Изменето од emily88 - 24.Септември.2009 во 11:19 |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
неќам да сум испеглано марамче со кое се мафта за разделба
сакам да сум чкорче со кое се пали цигара за миг сум ти само важно...ама гораааамммм..... (и плус сум слабо, шо е многу важна ствар) |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
би напишал ама тогаш би требало да останам без душа
|
|
Внеси реплика | страница <1 3334353637 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |