|
Црвенковски старо-нов лидер на СДСМ |
Внеси реплика | страница <1 3132333435> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пред некој ден пијам кафе на балкон и внимание ми привлече спотот кој одеше на канал 5 со ’’успесите’’ на Црвенковски и датата 15 Септември некако ми остана во сеќавање. Се измачив да се досетам а никако не успевав зошто е толку важна таа дата, кога во денешен утрински читам дека таа дата имала сепак некаква симболика
Повторното персонализирање на судирот меѓу двете најголеми партии најавува жестока разврска, можеби и пожестока од таа на 15 септември 2002 година, како датум на кој посебно инсистира ВМРО-ДПМНЕ. А, кој содржи и одредена симболика, ако се има предвид дека тогаш ВМРО-ДПМНЕ настапуваше од позиција на власт, а Груевски доживеа пораз од Црвенковски во Првата изборна единица. Програмата на СДСМ го вклучи алармот во ВМРО-ДПМНЕ |
||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иако мислам дека од ВМРО помалце се исплашени, сепак овие од Утрински преувеличуваат. Моментално и позицијата и опозицијата ни се крш, па до кога бе со стари и излитени ликови, дајте им на младиве да ја водат државата, имаат желба и љубов кон татковината, а не како вас стари магариња само да го полните џебот и да ќарите некоја секретарка
|
||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Посебно она за секретарките ептен им прави ќеиф Во право со Момче Македонче, двете најголеми партии се веќе изгустирани на пазарот, но што да се бира друго кога нема опција? Кај се младите ентузијасти, зошто не се активираат на политички план? Еве вмровците, можеби од недостаток на друг кадар, почнаа со млади ликови, непознати барем за пошироката јавност - и пак не бива?... До кога државата ќе ни ја пустошат вечни лидери како овој што тука е тема? Земајќи во предвид дека и тој почна како млад гуштер во политиката, се прашувам што ли не очекува ако планира до пензија да ни ги мати политичките води?! |
||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не мора да има друга опција, може на постоечките опции да им се направи „подмладување“. СДСМ има некои млади, образовани, квалитетни кадри, но со тек на време стануваат како овие стариве и нема никаков ефект. Додека, младиве кадри кај ВМРО што почнуваат да добиваат раководни позиции главно се пиони од Груевски кои може да си ги врти и командува како ќе му текне.
За младите ентузијасти, можеби сакаат да помогнат, но проблемот кај нив е тоа што си имаат сопствени мислења, идеали, сфаќања. Никој не е луд да ги жртвува своите идеали за една глупава партија, не може мене човек да ме натера да размислувам поинаку од она што си го имам зацртано во главата. На лидерите на партиите не им требаат луѓе кои размислуваат, туку им требаат овци кои извршуваат наредби, барем јас тоа го гледам во овие десетина години во кои пратам политика. |
||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас пратам повеќе од десетина години и сум дошла до истиот заклучок
Така функционираат кај нас, посебно двете најголеми партии, по систем на доверба. Ако си близок на лидерот имаш шанси за политичка кариера, ако не ќе мора сам да се снаоѓаш во политиката ако веќе си решил да се занимаваш со неа. И Груевски и Црвенковски и другите лидери пред нив околу себе собираат блиски луѓе од доверба, многу често бескичмењаци кои слепо почитуваат наредби од шефот, а многумина што се спротивставиле на биг бос-от го јаделе стапот и летале од партија или од функција. Така и не треба да не чуди, поради апатијата која владее дека така ќе си остане кај нас уште долго време, без некакви поквалитетни промени... |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не е ни БЦ којзнае што , но во споредба со овој сега кој не знае ни да оди а уште помалку да зборува , ФАЦА Е ........ а тоа дека околу себе имаат бескичмењаци , тоа држи вода .......... и не само во политиката ..... тоа е секаде и во секој сегмент од секојдневието ....... безкичмењаците се подготвени на се само да си ги задржат “ функциите “ кои ги добиваат од нивните надредени ...........
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хахаах од б.ц никој не се плаши а не па ние вмровците! Од него ни мало дете не се плаши! Уааа бранко! Ние секогаш ги згазивме сдсмовците па така и сега ќе биде на следните избори што доаѓаат здравје боже
Изменето од Анастеа - 23.Септември.2009 во 18:39 |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да го прочита текстов оној што има и грам познавање од психологија, ќе каже......Тука не се работи за страв, туку за Бранкофобија.... Изменето од Анастеа - 23.Септември.2009 во 23:43 |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
бтв, не сум сдсм-овец да си се одбранам |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ве молам дискутирајте за Бранко, не за членовите.
|
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gospodinot Crvenkovski sega tn penzioner zema i plata i penzija.E takva ni e drzavata koga komunistite go izbraa najgolemiot lazac za lider na SDSM.So toa ako pobedat na slednite izbori(ne daj boze da se sluci toa)Makedonija ke odnesat vo kolabs i ke propadnat site investicii.
Ke vi kazam deka od 2002-2006 koga nea SDSM na vlast ja ukradoa cela drzava i nisto ne dadoa na narodot,zatoa narodot se obrna na drugata strana da vidi podobra ziveacka.Zatoa apeliram BC pod itno da se povlece od politickata scena bidejki toa e najlosoto za makedonija da ne vodat tn komunisti. |
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Човекот (или само наликува на тоа) !!??..кој седеше на ИНТОНИРАЊЕТО на МК Химната..сеуште се надева ...дека тоа му е заборавено.
Пет пати досега по ред ..тој ја „прима„ пораката..ама се прави дека не (го) разбира!!!...(што дума за него) Народот Македонски...???.
Изменето од novace - 02.Октомври.2009 во 20:27 |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ајдееее ..... а каде тоа е пријавен како вработен па зема плата
|
||
Внеси реплика | страница <1 3132333435> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |