|
Македонска Енциклопедија |
Внеси реплика | страница <1 34567 65> |
Автор | ||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IMO, mada ne sum expert niti pa neso mnogu se sekiram za ovie raboti, makedoncite SE slovenski narod. Ona sto e polemika ovie denovi e toa dali tie se doseleni ili se avtohtoni na ovie prostori.
Enivej, me zaintrigira rabotava so enciklopedijava, dali nekoj moze da postavi sken od "kriticnite" momenti vo nea za da moze tocno da se procita sto pisuva. Vaka, nekako, na pamet zborime... |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам дека не е место да се развива тука дискусија, но има ли некој да ми го појасни потеклото на зборот Албанија и Албанци?
навистина ме буни, кај секој народ, неговото име потекнува од неговиот јазик, па потоа е адаптирано и преведувано на други јазици зошто Албанците сакаат да ги нарекуваат така кога во сопствената комуникација не го користат тој збор |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Albania_(name) |
||
Homo homini lupus est...
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МАНУ зборува за факти со кои факти ја поткрепуват тезата дека ние сме Словени, со цевките со кои го препливале Дунав за на крај целосно да го уништат автохтоното население...
МАНУ навистина се игра со огин и им се мести на пенали на Гејовите...а и на другите околу нас...Мислам дека на МАНУ и те како му е потребна внатрешна реконструкција... |
||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што повеќе да очекуваш од група сенилни старци наречени АКАДЕМИЦИ??????
|
||
car's freack
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сите кои беа инволвирани во 2001 година (па и академците), знаеја дека во наведеното село а и пошироко, терористите имаа логистичка и советодавна подршка од американската MPRI (http://www.mpri.com/esite/), која директно или индиректно е вмешана во безмалку сите светски судири. Организацијата е составена најчесто од поранешни воени лица, платеници и функционери собрани од различни држави низ светот, чии услуги истовремено ги користеше и македонската влада. Иако седиштето им се наоѓа во Вирџинија, САД, сепак MPRI, е приватна фирма.
На тоа мислев кога реков дека постои разлика помеѓу нив и официјална Америка.
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ab, razbira se deka e privatna. Se e toa taka fino isprepleteno, kuk*rek, krajo da ne mois da im go naes. Sho ne ja osnovaa vo Arizona ili na Havai, a ne na saat vreme vozenje (dali i tolku) od D.C. i Lengli? Samo, dal MPRI raboti za interesite na WH ili obratno e prasanjeto..? Ustvari, koj gi vrti, so toa sea ke se zamarame.. :D |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I sega shto? Ke si kutime i ke si trpime, kako ke ne napishat taka, a?
Pa posle drugite ni se krivi shto "ni ja pishuvale istorijata"? A sega KOJ ni ja napisha...i pak si kutime! Albancite ke dobijat zatoa shto se bunat a nash*te kako "fini" demek ke popushtat.....iako i samite se narekuvaat "shiptari", jazikot im e Shiptarski" a i zemjata ja narekuvaat Shkipeterija.
Kakvi Sloveni bre choveche...kakvi bakrachi...pa zarem ne li gledate deka PAK ni ja skroija kapata?? I kade se tie MAKEDONSKI ORGANIZACII..PATRIOTITE NASHI..."LAVOVI"i ostalo da se pobunat, da se promenat ovie rechenici SEGA ODMA!? Nie NE SME DOJDENCI....nikoj ne se chuvstvuva kako takov (so nekoi iskluchoci samo) a istoto pokazhuva i vo nashata GENEZA! DO KOGA BRE MAKEDONCHE...DO KOGA KE JA VRTISH GLAVATA ZA POUBAVO DA TE OSTRIZHAT!!!??
Posle ova chekajte "starosedelcite" ALBANCI kako poleka ke baraat ushte poveke "prava"!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
едно треба да ви е јасно ... нема наши / ваши ......... сите сме рамноправни ГРАЃАНИ на оваа држава .... а оваа држава е ГРАЃАНСКА а не НАЦИОНАЛНА
|
||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бурата со Енциклопедијата доби и пошироки, мегународни импликации, така што, по реакцијата на Фуере, Британската и амбасадата на САД, многу веројатна е корекцијата и на податоците во одредницата за ОНА. Имено, дека ова формација „била обучувана од американски и од британски САС и падобрански полковски офицери“. Британската амбасада со писмо побара МАНУ да го коригира делот дека САС обучувала припадници на ОНА....
Јавноста, особено политичката, очекува да бидат корегирани и одредниците, каде, академиците, , форсирале некои актуелни политичари, блиски по нивните политички ставови, за сметка на некои други, од спротивните табори....замислете на Груевски му се посветени стотина страници, а на Бранко само триесеттина...помалку дури и од Љубчо... .... Како и да е, се случи очекуваната и добра разврска. Како поука и за иднина, зашто, во овој случај, се виде, дека во македонското поделено општество, дури и една страница, од неколку илјади во публикацијата, може да предизвика многу несакани последици...!!! |
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Shto ima vrska "gragjanskoto chuvstvo" so NACIJATA? Sekoj se chuvstvuva kako gragjanin vo sekoja drzhava, pa niedna drzhava NE e narechena "gragjanska" i NE im go skratuva pravoto na SOZDAVACHITE NA TAA NACIJA da se opredelat kako shto se chuvstvuvaat?
Nikoj NEMA pravo da me napishe mene ili site MAKEDONCI kako "sloveni" dokolku nie taka ne se chuvstvuvame, NIKOJ!
A ovie shto taka proizvolno i na gjuture si napishale, TREBA POD HITNO DA SE SPRECHAT I DA IM SE NALOZHI ISTO TAKA POD HITNO DA JA VRATAT PREDHODNATA IZJAVA.
Vaka ne samo shto go ponizhuvaat i obespravuvaat MAKEDONSKIOT NAROD, tuku i samite sebe se negiraat!
|
||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E pa site ke si dobijat MAKE-UP samo zatoa shto ne sakaat drugite da ja znaat visitnata i bez prilozhuvanje na bilo kakvi dokumenti za potvrda na istoto a nie vaka kutejki...ke ne strizhe koj ke stigne, pa duri i nashata sopstvena institucija!
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 65> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |