|
Македонска Енциклопедија |
Внеси реплика | страница <1 23456 65> |
Автор | |
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja nemam zirnato enciklopedijata i neznam sto tocno sve ima vo nea megutoa ne ja smetam za pogresna,vo sekoj slucaj se iznapravi fama okolu toa,nekoi luge edvaj cekaa ova da go uportebat kako rusenje na covekovi prava a ovde sekogas stanuva zbor za pravata na site osven na makedoncite...
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека нема ништо лошо во енциклопедијата само се бунат шиптариве за џабе
Изменето од ВАЖНА - 11.Јануари.2010 во 14:34 |
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
извини милегсамо не ми е јасно нели вие сами си се викате шкиптар...нели?Епа зошто тогаш се навредувате мене некој да ме нарече Македонка не би се навредила бидејки тоа сум јас-Македонка
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МАНУ ќе направи исправки во „Македонската енциклопедија“
Членовите на главната редакција на „Македонската енциколпедија“ денеска во проширен состав на состанок во МАНУ одлучија да коригираат некои одредници во публикацијата и да продолжат да работат на второ, изменето и дополнето издание.
Лексикографскиот центар на Македонската академија на науките и уметностите соопшти дека заклучокот од денешната седница следува по реакцијата на политичките партии, здруженија и поединци во врска со објавената енциклопедија. - Беше заклучено да се информира јавноста дека ќе бидат направени извесни поправки во некои одредници и ќе продолжи работата врз второ, изменето и дополнето издание, се невдува во соопштението на Лексикографскиот центар на МАНУ. Е па ајде нека ги биде лугето више,арно не не натераа и целата да ја смениме...
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има како не... американските инструктри се од Гватемала или Зимбабве...мислам... а Америка нема инструктори... |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
доколку остане на измени само во делот за “ инструкторите “ , и добро ќе поминат ...... да не биде на крај да се прават измени и во поглед поновата историја на РМ ...... онаа од 45 - та до 90 - та ........ да случајно не испадне дека сме окупотари а некои други ОСЛОБОДИТЕЛИ
|
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Окупатори и ослободители!!!???... ме потсеќа на детството кога игравме “КАМАЈ“.... Интересно е како се прифаќа лесно една енциклопедија каде што кажува дека Македонците се словенски народ, но ставено е во сенка поради протестот на Албанците. Ако до вчера на цел глас се тврдеше дека Македонците се АНТИЧКИ, Грците сега ке застанат “во одбрана“ на истата енциклопедија.... Каков апсурд, испаднавме “карикатура“ од народ... Изменето од Buggyman - 23.Септември.2009 во 19:34 |
|
Homo homini lupus est...
|
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има голема разлика во значењето и во употребата на зборот “шиптар“. Шчипетар (дете на орелот) или Шчиперија (земја на орлите), нема никаква поврзанот со претходниот збор “шиптар“. И јас би реагирал некој да ме нарече “Маке лонец“ како некогаш практикуваа србите да не нарекуваат... во негативна конотација! Изменето од Buggyman - 23.Септември.2009 во 19:41 |
|
Homo homini lupus est...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kje ja koregiraat
nie sme najokupirana drzava momentalno vo svetot ne okupira manjina |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
to sme zasluzile izgleda
|
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако Албанците несакат да ги нарекуваме Шиптари, тогаш јас негледам тука проблем, едноставно не треба да ги нарекуваме така...во тој поглед апсоултно мислам дека е потребна заедничка почит, исто како што јас не сакам некој да ме нарекува славомакедонец, фиромец и слично...
Тоа како они се нарекуваат воопшто не е важно , не сака да го викаш така не го викај (многу едноставно)... Што се однесува до делот дека се доселени од 16 век па навака , тука треба да играт факти исто како и за тоа дека Британски и Амерички генералиги ги обучуваа 2001... |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како може да се бунат кога самите тие се нарекуват шкиптари и државата си Шкиптариjа
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 65> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |