IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Дали сте за леќи?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали сте за леќи?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 10111213>
Автор
Порака
mina_d Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mina_d Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2009 во 00:15
мене лично не ми се допаѓаат неприродно бои на леќи! а чест е случајот корисничките на леќи да одберат некоја драч зелена боја...абе да те уплаши со погледот!јас не би носела леќи а и имам сини очи, можеби затоа немам мерак
Сите луѓе знаат да сакат, тоа е вродено. Некои го прават природно, но повеќето треба одново да го научат!
Кон врв
annnnn Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Јуни.2009
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annnnn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 16:08
Ne e tolku komlicirano kolku sto kazuvaat jas koristam i super e!
Кон врв
jasni4ka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Мај.2009
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jasni4ka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2009 во 00:07
jas nosam nao4ari od 1 odd. Sega sum 3 godina sredno i seuste nosam. Prvite dve godini nosev pogresen diopter namesto + nosev - posledno bev na lekar pred okolu 9 meseci vo prilep i mnogu sum zadovolna...so nao4arite mi e super koga gi nosam (diopterot mi e +3.5, a treba da nosam poveke od +4.5), megutoa mi se javuva problem koga ne gi nosam... primer odam po ulica i ne mozam da gi prepoznaam lugeto, drugarkite si gi prepoznavam samo po glasot koga sum bez nao4ari, a i nemozam da gi nosam nao4arite koga sum izlezena primer vo kafic...mene mi e glupo i ne mozam da se odlucam dali da si kupam leki oti roditelite mi velat deka sepak ne sum za leki deka sum mala...moze malku pomos?
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2009 во 00:35
ја би ама оное во боја...на пример заленитрепкање
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2009 во 00:45
Originally posted by jasni4ka jasni4ka напиша:

jas nosam nao4ari od 1 odd. Sega sum 3 godina sredno i seuste nosam. Prvite dve godini nosev pogresen diopter namesto + nosev - posledno bev na lekar pred okolu 9 meseci vo prilep i mnogu sum zadovolna...so nao4arite mi e super koga gi nosam (diopterot mi e +3.5, a treba da nosam poveke od +4.5), megutoa mi se javuva problem koga ne gi nosam... primer odam po ulica i ne mozam da gi prepoznaam lugeto, drugarkite si gi prepoznavam samo po glasot koga sum bez nao4ari, a i nemozam da gi nosam nao4arite koga sum izlezena primer vo kafic...mene mi e glupo i ne mozam da se odlucam dali da si kupam leki oti roditelite mi velat deka sepak ne sum za leki deka sum mala...moze malku pomos?

Мила, тука сме некаде со возраста намигнување
и јас носам наочари веќе една и пол година, имам помал диоптер од твојот, но и јас како тебе, кога и да ги извадам наочарите чувствувам вртоглавица, гледам матно, па затоа веќе ми станаа потреба.
Пред еден месец бев на преглед и се` е во ред. Можам да продолжам да си ги носам наочарите, но може и да ставам леќи, нормално ако сакам.
Ама леќите се доста поскапи и треба многу да се грижиш за нив. Да ги чуваш во посебна течност, да не ти фаќаат прашина. Или на пример може да ти се иритира навечер, во диско кога одиш на пример од многу чад и сл.
А што велат родителите дека си мала за леќи - грешат! Па ти немаш 5 години.
Твоја одлука!големо%20гушкање
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2009 во 01:41
Носев безбојни-наместо наочари,а сеа сум у план да си зземам зеленисреќа
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2009 во 10:36
Originally posted by jasni4ka jasni4ka напиша:

добредојде во клубот со непрепознавање

прво, не си мала... знам случаи каде што детето е ,,дрнато,, па наместо наочари, му купија леќи... и мајката му ги става...

и ја сум 3та год, а леќи носам од 2ра... некои од моја генерација леќи носат од 6то, 7мо... тоа ти е... ќе си го бараш чарето... наочари носам по дома, а некогаш и во футрола ако не ги носам леќите

и јас носам безбојни, и размислувам за во боја...
Кон врв
NaturalBlonde Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)
Doll Domination

Регистриран: 20.Ноември.2009
Поени: 73
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NaturalBlonde Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2009 во 16:47
имам кафени очи, а бидејќи сум плаво, баш сакам да пробам како би ми стоеле плави или зелени, ама оние во исклучително прирдона нијанса
Our bodies are prisons for our souls. Our skin and blood, the iron bars of confinement. But fear not. All flesh decays. Death turns all to ash. And thus, death frees every soul.
Кон врв
ZokY Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2009
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZokY Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 22:57
каде можам да набавам леќи
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 23:10
Originally posted by ZokY ZokY напиша:

каде можам да набавам леќи

Во оптиките низ градовите големо%20гушкање
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2010 во 17:29
Не ми идат на пр. сини леќи, на црни или кафени очи.
Се познава ептенголема%20насмевка
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 01:45
Originally posted by mina_d mina_d напиша:

мене лично не ми се допаѓаат неприродно бои на леќи! а чест е случајот корисничките на леќи да одберат некоја драч зелена боја...абе да те уплаши со погледот!јас не би носела леќи а и имам сини очи, можеби затоа немам мерак

вампирски поглед, вештачки
Кон врв
FeaR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
False Evidence Appearing Real

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 5307
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FeaR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 05:59
mozebi koga bi imal potreba od naocari bi gi zamenil so leki ama vaka ne nema potreba si imam sarm i bez lekiteтрепкање
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
Кон врв
op12eh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2011
Поени: 242
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај op12eh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 02:07
јас сум за тегли, не за леќи
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 10111213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.