|
Дали сте за леќи? |
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Автор | |
mina_d
Сениор Регистриран: 26.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мене лично не ми се допаѓаат неприродно бои на леќи! а чест е случајот корисничките на леќи да одберат некоја драч зелена боја...абе да те уплаши со погледот!јас не би носела леќи а и имам сини очи, можеби затоа немам мерак
|
|
Сите луѓе знаат да сакат, тоа е вродено. Некои го прават природно, но повеќето треба одново да го научат!
|
|
annnnn
Нов член Регистриран: 28.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e tolku komlicirano kolku sto kazuvaat jas koristam i super e!
|
|
jasni4ka
Нов член Регистриран: 13.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas nosam nao4ari od 1 odd. Sega sum 3 godina sredno i seuste nosam. Prvite dve godini nosev pogresen diopter namesto + nosev - posledno bev na lekar pred okolu 9 meseci vo prilep i mnogu sum zadovolna...so nao4arite mi e super koga gi nosam (diopterot mi e +3.5, a treba da nosam poveke od +4.5), megutoa mi se javuva problem koga ne gi nosam... primer odam po ulica i ne mozam da gi prepoznaam lugeto, drugarkite si gi prepoznavam samo po glasot koga sum bez nao4ari, a i nemozam da gi nosam nao4arite koga sum izlezena primer vo kafic...mene mi e glupo i ne mozam da se odlucam dali da si kupam leki oti roditelite mi velat deka sepak ne sum za leki deka sum mala...moze malku pomos?
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја би ама оное во боја...на пример залени
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мила, тука сме некаде со возраста и јас носам наочари веќе една и пол година, имам помал диоптер од твојот, но и јас како тебе, кога и да ги извадам наочарите чувствувам вртоглавица, гледам матно, па затоа веќе ми станаа потреба. Пред еден месец бев на преглед и се` е во ред. Можам да продолжам да си ги носам наочарите, но може и да ставам леќи, нормално ако сакам. Ама леќите се доста поскапи и треба многу да се грижиш за нив. Да ги чуваш во посебна течност, да не ти фаќаат прашина. Или на пример може да ти се иритира навечер, во диско кога одиш на пример од многу чад и сл. А што велат родителите дека си мала за леќи - грешат! Па ти немаш 5 години. Твоја одлука! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Носев безбојни-наместо наочари,а сеа сум у план да си зземам зелени
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добредојде во клубот со непрепознавање прво, не си мала... знам случаи каде што детето е ,,дрнато,, па наместо наочари, му купија леќи... и мајката му ги става... и ја сум 3та год, а леќи носам од 2ра... некои од моја генерација леќи носат од 6то, 7мо... тоа ти е... ќе си го бараш чарето... наочари носам по дома, а некогаш и во футрола ако не ги носам леќите и јас носам безбојни, и размислувам за во боја... |
|
NaturalBlonde
Група Doll Domination Регистриран: 20.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имам кафени очи, а бидејќи сум плаво, баш сакам да пробам како би ми стоеле плави или зелени, ама оние во исклучително прирдона нијанса
|
|
Our bodies are prisons for our souls. Our skin and blood, the iron bars of confinement. But fear not. All flesh decays. Death turns all to ash. And thus, death frees every soul.
|
|
ZokY
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 07.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
каде можам да набавам леќи
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во оптиките низ градовите |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ми идат на пр. сини леќи, на црни или кафени очи.
Се познава ептен |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вампирски поглед, вештачки |
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozebi koga bi imal potreba od naocari bi gi zamenil so leki ama vaka ne nema potreba si imam sarm i bez lekite
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
op12eh
Сениор Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас сум за тегли, не за леќи
|
|
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |