|
ПОП - лошо или добро искуство со него? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Бијонсе, пишувам во точки и кратки реченици со ЕДНА ТОЧКА на крајот, бидејќи така постот ми е краток и разбирлив, а воедно и се држам до темата од интерес. 2. Никаде не спомнав ултиматуми, ниту пак некој друг освен тебе, така што сум збунет 3. Namesto da komentirate prijatelski Vie ripnavte so razni dokazi ,izrazi napadi .... pa oladite malku...... ne mora da pokazuvate kolku ste ograniceni!! Сите коментари на твоите текстови се пријателски. 4. a shto pred biblijata?? koj ja napishal biblijata?? dali toj bil obicen covek .....?? potreba vo toa vreme da se dovede vo red evolucijata na covekot ...... covekot so negoviot dezorientiran haos bil pred istrebuvanje....?? На ова што да ти одговорам побрзо Еволуција во времето кога е пишувана Библијата 5. Namesto da komentirate prijatelski Vie ripnavte so razni dokazi ,izrazi napadi .... pa oladite malku...... ne mora da pokazuvate kolku ste ograniceni!! Докази, изрази напади 6. Dali samo toa znaete .?? .....samo Biblijata...tamu gospod go pronajdovte so negovite dela??? Тема ти се свештениците се што работат се темели на Библијата. 7. ....Jas Vozvisheniot vo bilo koja forma dimenzionalna vremenski i prostorno go nosam vo srce i nikoj ama bash nikoj ne moze toa da mi go odzeme.... Никому ни на крај памет не му е да ти го земе, напротив ако навистина е така многу се радувам за тебе, малкумина успеале да се удостојат Христос да го имаат во себе. НО, проблемот е во тоа што го имаш во „форма димензионална временски и просторно“искрено не знам за што зборуваш, но што за тебе е ОК и за мене е 8. Razmislite dali sakate na ovoj forum na ovaa tema na ovaa podtema.... razlicni mislenja na edna trkalezna masa....... ili Samo Vashe mislenje bash kako Vie mislite deka ja tolkuvate Biblijata ili slicno.... Токму тоа и го сторивме, изнесовме став, мислење по твојот вовед во темата, но тебе не ти се допадна што НИЕ мислиме со наши глави и не како тебе. Во случајов Ти си оној кој не сака туѓо мислење. 9. Начинот на кој го изразуваш своето незадоволство што никој не почна да плука по свештениците заедно со тебе ме тера да мислам дека воопшто и не си христијанин. Да беше немаше воопшто да ја почнеш темава или, пак, истата ќе ја започнеше на сосема поинаков начин. Впрочем самата го велиш тоа: Dali samo toa znaete .?? .....samo Biblijata...tamu gospod go pronajdovte so negovite dela??? Христијанин не би си дозволил ваков коментар. |
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ahhhh Bronhi ......
najteshko e koga nekoj ne znae za toa shto go znae deka ne go znae....... Jas sakam..... ete..sveshtenicite da imaat pogolem rejting kaj narodot so nivno odnesuvanje koe ke bide unificirano ...... vecerva ne mozam da Vi polemiziram...... megjutoa vi vetuvam deka ke ja prodolzam temata so argumenti..... na koe nisko nivo ni e toj del od zivotot..... jas sakam samo da se podobri... krajnata recenica ti e krajno navredliva.... i dokolku ne ja izbrishesh....... ili izvinish........ ti pozeluvam cela nok da bidam tvoj koshmar.... |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас немам ни добро ни лошо искуство со православните свештеници, ниту пак ми треба некакво искуство со нив.
Пред некоја година едно од дете ми затропа на врата и ме праша дали сме сакале свештеник да ни ја осветел водата. Јас му реков дека супер ни е водата (од Рашче мерак) и дека воопшто не ни треба некакво осветување на истата. Потоа почнав да го закачкам и го прашав која вода ја осветуваат, дали само таа во кујната, или пак и онаа во купатилото, во лабавото, во кадата итн. Он ми рече дека сите води ги осветувале. Си реков бреееј овие и од тоалетот ќе ти ја "осветат" само за да земат некој динар.
Сепак знаејќи дека тоа не е библиска пракса (осветувањето на вода), а и моето закачкање исто така не беше библиска особина, па затоа го поздравив.
Значи ова е мое индирекно искуство со православни свештеници, а имам и дирекни, ама ме мрзи да пишувам... сума сумарум, моето искуство со нив е комично
А околу нивните тарифи и ценовници сметам дека тоа е небиблиска т.е. нехристијанска особина. Во Библијата пишува: "Бесплатно добивте, бесплатно давајте", а средствата за ткн. "свештеници" треба да се исклучиво на доброволен прилог (кој има и сака да даде, нека даде колку сака, а кој нема, Господ да ми придаде).
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |