|
Nikkor VR |
Внеси реплика |
Автор | |
radem1
Нов член Регистриран: 08.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Септември.2009 во 14:16 |
Dali nekoj moze da mi objasni kako i koga se koristi VR opcijata na Nikkor objektivite. Vo upatstvoto na aparatot kazuva deka nesmee da se vklucuva, isklucuva teloto ili da se vadi objektivot dodeka VR e aktivno. Dali toa znaci deka prvo moram da go vklucam aparatot pa VR pa posle da go isklucam VR pa na kraj aparatot. Malku mi e nelogicno toa i cesto ke zaboravam. Dali moze da bide celo vreme vkluceno VR?
Do not turn the camera off or remove the lens from the camera while vibration reduction is operating. Изменето од radem1 - 17.Септември.2009 во 14:26 |
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ostavi go VR uklucen sekogas koga ne si na tripod. Vadi stavaj... Vadi stavaj objektivi, sto sakas pravi. Nema vrska. VR e aktivno samo koga ke go pritisnes kopceto za okinuvanje do pola, odnosno koga pocnuva da raboti avto fokusot, a pretpostavuvam deka vo toj moment, nikoj normalen ne go vadi objektivot...
P.S. Slobodno gasi ja kamerata so postojano vklucen VR, nema da ima nikakov problem. Normalno deka ne bi napravile da e tolku komplicirano, neli? Изменето од mdeni - 17.Септември.2009 во 15:07 |
|
radem1
Нов член Регистриран: 08.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako e taka togas blagodaram na informacijata, a bas ne mi bese jasno nisto.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |