|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 206207208209210 242> |
Автор | ||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е муабетов навистина ми се допаѓа
|
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Haha, ej Rita.MD koga si veke ovde, sakam da te prasam sto mislis za ova...:
Odamna od nekade dobiv informacija i jas ne znam od kade iskreno, no dali navistina pod 12 godini na deteto mu se prostuva sekakov grev? I ne mu se sudi... Navistina ne znam od kade mi dojde ova od nekade go znam ama ne znam od kade. |
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Shto da pravam koga shkolkite mi se omileno jadenje? Mi ostanaa ushte nekolku vo fridziderot, no zamirisale... |
||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не би знаела да ти одговорам. Во Библијата не е посочено тоа. Дарко, некои работи не се за да ние ги знаеме. Треба да се трудиме да ги воспитаме нашите деца во христијански дух, да им објасниме за Бог и тоа што Тој го направи за нас грешниците. Но Господ само знае колку и што да бара од нив. Не сме сите со ист капацитет. Колку ни е дадено, толку и ќе се бара од нас (т.е. од нив). Се надевам дека барем малку ти разјаснив. |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, no na primer malo dete do 3 godini ne moze bas da nauci za Gospod, a ne daj Boze ako dojde do smrt, dali negovata dusicka ke bide kaj Bog? ( i se razbira dali ke moze vo Rajot, da ima pogolema vozrast.)
Изменето од DDarko - 12.Септември.2009 во 23:21 |
||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Апсолутно! И да е штотуку родено, и да е мртво родено, и да е 1 година, сметам дека ќе оди во Рајот. |
||
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagodaram, sega mi e mnogu polesno. |
||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anytime! Изменето од Rita.MD - 12.Септември.2009 во 23:39 |
||
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека Бог ке ги осуди лугето кои свесно го отфрлале Божјиот повик. А во вакви случаи каде што децата сеуште не се способни да ја разберат радосната вест ке бидат во рајот. |
||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум сигурен но, знам каков бев кога бев дете, знам каква беше мојата душа и знам дека дете на 12 годишна возраст има чиста душа, знам дека не сум правел гревови, или не сум ги правел многу на таа возраст. А Бог, не може Бог да суди на некој кој во својата душа има само љубов, невиност, искреност... |
||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бре Момче Македонче... Имаш ли деца? Очигледно не. Освен тие убави работи што ги наведе има и други, не заборавај. Малите деца знаат да бидат себични, непослушни, тврдоглави, инаетливи... Без добро воспитување нема далеку да стигнат. Инаку, ако толку се прекрасни, зошто би им требале родители да ги поведат по правиот пат? Доволно сум била со деца за да ги знам какви се (т.е. какви можат да бидат). Тие, како сите останати, се потомци на Адам и Ева, грешни по природа, а спасени се само поради Божјата милост. Фала Му на Бог за тоа! И тука многу го релативизираш поимот грев. Изменето од Rita.MD - 13.Септември.2009 во 21:58 |
||
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno taka Momce Makedonce, sigurno si pretepal nekogo ili si pomislil loso za ucitelkata... Priznaj, priznaj! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Штотуку одговорив на ова прашање на темата "krstevanje na mali deca".
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znam poglednav, no toa so osudata deka Pravoslavnite velat ako ne e krsteno deteto deka ke odi vo pekolot ne go pisuva nikade? Od kade ti taa ideja? |
||
Внеси реплика | страница <1 206207208209210 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |