|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 34> |
Автор | ||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Оди ваму бе колега тууу, што убави постови пишуваш
Нашите преродбеници имале идеали, се бореле и жртвувале за она во што верувале еден ден дека ќе се оствари... и еве го остварено, а ние сега имајќи држава во раце - сакаме од готово вересија да направиме! Власта е минлива - државата не! И таа ни е, една - каква е таква, наша си е. Да гледаме и таа да не ни ја земат, оти за друга можеме само да сонуваме. Народот наш не е глупав, како што рече, освен што е чесен и добродушен, премногу е мирен и трпелив. Затоа и властите така лежерно си поминуваат од еден во друг мандат, без да сносат одговорност за своите недела. Едно нешто што може секој од нас да направи, било во група или како поединец е да се спротивстави на секоја одлука на власта што не оди во негов прилог. Наместо постојано да се кука и плаче, да се излезе на штрајк, да се организира протест, да се побара референдум, да се пријави корупција, да се поднесе тужба, да се повика некој на одговорност... Колку штетни одлуки имаат досега донесено и спроведено сите наши влади и се тоа си поминало без никаква реакција кај народот, освен некое тивко негодување или тука и таму одвај по некој протест?! И се додека е така (а политичарите тоа добро го знаат и го користат), народот ќе си трпи и ќе си го истура јадот наместо на вистинското место - по маалски бакалници со пиво во рака, или вака по форуми! |
||||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
не се работи за хумореска... само за начин на изразување... ќе појаснам, во контекст на постот на златник... една власт - они се во право... друга власт - они се во право... трета власт...и пак они се во право... сите се во право... ама тоа не значи дека не треба да си ја сакаме државата... таква каква е... наша е, друга немаме... Изменето од којсумјас - 11.Септември.2009 во 06:17 |
||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
...eve vi primer....pa, koga toa ke go napravat i makedoncite ...togash ke chuete i pofalbi za zemjava i narodov... ...a ne...da vi se shetaat tuka ...megju "poshten" narod...pa ushte i da mu se kandidiraat za da im go napravi gradot kako...blagoevgrad! ..dali e povekje zalosno...ili tazno ..ne znam...zatoa ima i poseben zbor za takov sluchaj....tragikomedija! Изменето од Анастеа - 13.Септември.2009 во 01:40 |
||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Македонија можеме да ја сакаме,да ја почитуваме,да зборуваме Македонски,да пишуваме кирилица,да гласаме за вмро-дпмне затоа што прави се најдобро на државата и на народот и да се смееме на видеово
http://www.youtube.com/watch?v=2omSYOaprb0 Изменето од ВАЖНА - 12.Септември.2009 во 11:11 |
||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Важна, не спамирај на сите теми со клипчето!
|
||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
...da ja "sitneme" i da gi podelime parite!taka ,posle ke ne ostavat na mira..komsiite!
|
||||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
кого да шитнете?
|
||||||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
.... .......Дефинитивно ништо не можеме да направиме!......Се веќе направија......Живи не закопаа овие НАШИ владетели!... .....Ни останува само да тажиме што сме Македонци!.... ......И да се срамиме......
|
||||||
Кој бара ќе најде.
|
||||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Кој се срами и тажи што е Македонец да си зборува во прво лице еднина... фала Богу дека сите не мислат исто!
|
||||||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Нели е за срамење 40% невработено население! Нели е за срамење плата 250 евра! Нели е за срамење виза за секаде по светот! итн., итн., итн., 18 год транзиција, па и најглупите за толку време нучуват нешто и напреднуват, а Македонија каде е? Корупцијата царува! Директори без соодветно образование! ........... ...........Има ли потреба од други аргументи кои не терат да се срамиме што сме Македонци? |
||||||
Кој бара ќе најде.
|
||||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ни тие што ги наведе не се аргументи за срамење ДЕКА СИ МАКЕДОНЕЦ!
Тоа е за срамење, но срамење од власта, од политичарите што не водат и за кои гласаме, од неписмени директори и шефови, од визи, од општата ситуација во државата... но не и затоа што си МАКЕДОНЕЦ! |
||||||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ne e sramota da si siromav,sramota e ako nisto prevzemes za toa.....
narodna pogovorka, i koj e kriv za siromastijata vo makedonija,segasnata vlast li,za nekolku godini li ne osiromasija tie a predhodno si bevme bogati, srekni i gordi,po jaki i od svajcarija samo ne znam zosto ne go pametam jas toa,moze me fati nekoja bolest na bukvata s pa sum zaboravila...Kako i da e koj ja znae makedonskata istorija dobro znae zosto sme dovedeni do ovaa situacija i koga bilo podobro od sega,koj znae neka mi go kaze toj period............. |
||||||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Temata e " Sto mozeme da napravime za Makedonija" , a ne "Kolku ja sakame ili mrazime Makedonija" . |
||||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |