|
Невиност |
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Автор | ||
izabella19
Нов член Регистриран: 03.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zosto mora da e nevina do brakot, i dali pomalku vredi onaa devojka koja imala drug pred mazot pa makar i da se ozeni so nekoj zasto na maskite tolku im smeta ako prethodno imala drug,ako toa bil samo eden.... sto ako so prviot vrskata ne uspeala, kako ke znae devojkata koj e vistinskiot za cel zivot za samo nemu da mu dade.... i uste nesto mislam deka 19 god e idealna vozrast za prviot odnos od fizicka i psiholoska strana dokolku i dvajcata se sakaat...
|
||
Ако човек не го очекува неочекуваното не ќе го открие,оти e тешко да се открие и e недостижно.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Monogamijata izumira, samo fali uste podobar standard za nezavisnot t.e. nevinosta e monogamna tvorba
Изменето од zbunet - 01.Август.2008 во 08:21 |
||
Dobi-Insane
Нов член Регистриран: 23.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KOGA TOGASH SE GUBI NEVINOSTA...A ZOSHTO DA SE ZATVORASH I DA SI JA 4UVASH ZA SEBE DO BRAKOT KOGA MOZE EDNASH DA JA IZGUBISH DODEKA E PORANO PA POSLE DA NEMASH MAKA DA SI PRAESH SHO SAKASH KOGA SAKASH I SO KOJ SAKASH... JA MISLAM SUM U PRAVO VIE SHO MISLETE?
|
||
Some mistakes are too much fun to only make once...
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога да се загуби невиноста
Веќе
долго време сексуалните односи во раната младост се поврзуваат со цела
палета zдравствени проблем, почнувајќи од зголемена опасност од зараза
со полово преносливи болести, импотенција, чувство на вина и срамење,
па до зголемување на можноста за појава на рак. Истражувањето на сексуалното здравје, кое во 1996 година беше извршено од страна на Центарот за спречување на зараза со ХИВ вирус при Универзитетот во Колорадо, покажува дека луѓето кои својата невиност ја изгубиле во раните тинејџерски години имаат проблеми со сексот, што резултира со избор на ризични сексуални партнери , зголемен ризик од заразни болести и поголем број сексуални односи под дејство на алкохол, односно дрога, пишува Intimate Medicine. Во мајскиот број на американскиот магазин за јавно здравје е објавен резултатот од истражувањето на раниот секс , кое тврди дека и предолгото одлагање на првиот сексуален однос влијае врз нашето физичко и психичко здравје. Доцниот секс може да доведе до потешкотии Истражувачите од Универзитетот во Колумбија и оние од њујоршкиот институт за психијатрија дошле до заклучок дека оние кои ја изгубиле подоцна својата невиност, помеѓу својата 21 и 23 година, имаат поголема можност за разни сексуални дисфункции во текот на наредните години од животот. Попрецизно доцниот сексуален однос е една од најважните причини за импотенција, тешкотии во сексуалното возбудување и неможноста за постигнување оргазам. Сепак истражувачите нагласуваат дека се уште нема доволно емпириски докази кои би докажале дека доцниот секс навистина предизвикува сексуални потешкотии. Помеѓу доцниот секс и сексуалните тешкотии се уште не е утврдена цврста причинско- последична врска. Можеби одложувањето на првиот сексуален однос се должи на нереални очекувања, погрешни сфаќања за сексот, избегнување на интимни контакти со припадници од спротивниот пол, недостаток на самодоверба, преголема срамежливост и слично. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekoj e NEVIN dodeka ne se dokaze sprotivnoto
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Невиноста си е невиност или за мене подобро звучи кога се употребува зборот Девственост. Кој сака нека си ја чува и тоа е некое достигнување за некого и не е срамно во никој случај,можам да речам дека е и благородно достигнување,ако може да се рече достигнување. Изменето од Biba_G - 13.Август.2009 во 15:57 |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
невиността е состоjба на душава...
чисто физички невиността е неможна..поради повиците на телото. |
||
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=is no good]
Mislam ako devojkata ja izgubi nevinosta na prvata bracna nok, celiot brak ili ke bide sovrsen, so sto devojkata ke go saka mazot ili pak ke saka da isproba so drugi pa ke go vara, iako ovaa vtorava varijanta e pomalku verojatna.. I jas se prasuvam istoto sto se prasuva deckoto sto ja otvoril temata, no od druga strana gi razbiram, koga nie mazite nemozeme da se vozdrzime zasto pa oni bi mozele?[/QUOTE]prvoto e sekogas motivot
, vtoroto otpaga zs koj se cuval dotogas nema da dozvoli vo idnina toa da se sluci
.... i toa sto se saka se moze ..........
|
||
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
||
Praski4ka
Нов член Регистриран: 11.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eh,tie se poremeteni...Bilo psihi4ki bilo fizi4ki pa ne se nasle vo takva situacija...Inaku,tesko!!! |
||
Praski4ka
Нов член Регистриран: 11.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eh,tie se poremeteni...Bilo psihi4ki bilo fizi4ki pa ne se nasle vo takva situacija...Inaku,tesko!!! |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пореметени? |
||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
new wave girls comments...
|
||
DeepBlue
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а бе ова ептен new wave...
или јас сум демоде? |
||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne bi znael do tolku... |
||
DeepBlue
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |