|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 910111213 34> |
Автор | ||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
"reklamirajte ja drzavata kade i da stignete"
- veklje nema ni od reklami potreba..slushna svetot za nea..."uzduz i popreko"...i toa ...bez skrshen dinar potroshen! ....a ,takvite ...bespaltni reklami...se i najefektivni...osobeno ako se "reklamira" ...odredena dejnost vo drzavata.....so slika i zbor. |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
daleku sme od seto toa
od 100... 90 kje recat povekje si ja sakam verata od drzavata no i tie lazat ni za verata ne pravat nisto , kamu pa za drzavata doagjame kon krucijalno prasaje na eden segmant vo opstestvoto na prasanja sto e povazna vera ili nacijata kje recat VERATA. a za drzavata zbor da nema imame odma po difolt 25% koi ne ja sakaat makedonija osim sto sakat da ja IZMOLZAT vo prcva faza i da PRISFOJAT kako vvtora faza toj e samo eden segment na toj i ne mu se cudam , se cudam na nihilistite koi uzivat omalovazuvajki ja i ako znaat deka druga makedonija nemaat nitu na MARS |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ENE TI SE STO E NEGATIVNO GO IZVLEKUVAS I JA STAVAS VO POLOZBA NA REKLAMA no brat te procitav sega ispod kje napises a so da izvlecam koga se e negativno abe ... da.... te poznavam... pa ne trzam Изменето од anakin - 10.Септември.2009 во 18:12 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
"a so da izvlecam koga se e negativno"
za malku!..brat...sakav da kazam...a shto ima pa ...pozitivno? bez zaebancii...ova ne e moment..shto se sluchuva...ova vekje dve decenii e vaka...site se izvlekoa i napreduvaa..a, ovie tuka..ne vo mesto...tuku vo rikverc se vrateni so ...decenii...toa znachi neshto...sigurno!...nemoj ti mene narodot znael...narodot pojma nema!...da znae...odamna ke mu beshe polesno....da mi troshish ti pari za bezvezni stvari...koga najosnovni ..zivotni..raboti sekojdnevno go nerviraat naselenieto...e , ..ti samo gordej si se so zemjata.. |
||||
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
вака
кога владата потроши пари за КРСТ или КИПОВИ , твое право е да се лутиш но разбери сакај го крстот , киповите , плаушник, сакај ги... оти сега се ТВОИ Изменето од anakin - 10.Септември.2009 во 18:40 |
||||
|
||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da!...imash pravo!...i ke si ja krsham kolata...ke se nerviram na ulica ...koga 2 km..gi "odam" za 10-15 minuti......koga na petsto metri ..stavile deset semafori..koga ke platam kazna koja shto nekoj mnogu lesno nema da ja plati...ke trpam koga ..koj kako stigne saka da mi go..bapne...ke "stojam" kako vo kjelija...zatvoren......ke popijam nekoe pivce...vo kafulinjaba,.po cena .za kojashto nekoj cel den r'mbal......i ...ke si ja sakam ...zemjata!..............................i ushte milion sitnici.
alalda ti e e na ...tvrdata koza! |
||||
||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
kojsumjas:
anakin...u pravo si... brza...i ti si u pravo... nekoj: kojsumjas...kako moze i anakin i brza da se u pravo... kojsumjas: nekoj...i ti su pravo... P.S. No1. Ova e Macedonia... site se u pravo... P.S. No2. Ete zosto site treba da ja sakame Macedonia... Изменето од којсумјас - 10.Септември.2009 во 19:09 |
||||
bilibili
Група Регистриран: 27.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Брзо, за се имаш алтернатива...
тие 2км може со точак да се извозат
Сообраќајните правила и прописи мора да се почитуваат, најмногу заради сопствена заштита и заштита на другите учесници во сообраќајот, па и за својата совест (не е убаво некого на совест да носиш). Врските нема никогаш да се искоренат, ама па и тие нема да можат стално да помагаат, поготово ако се зголеми контролата, се надевам дека ќе дојде ден кога ќе им речат на познатите да возат според пропис. Еден познаник бил фатен како вози брзо плус без каиш и требаше голема казна да плати, фаќаше врски па му беше речено демек ај еден прекршок да направел ама вака нешто ќе мора да си плати. Се жалеше дека казната била преголема 2/3 негови плати. Значи би требало ова да му биде за памет и друг пат да припази, ама кажа дека нема врска, дека пак исто би направил. Сепак испаѓа дека казната не е голема..
немам коментар за ова
или поретко ќе идеш во кафуле или ќе си идеш редовно и редовно ќе плукаш по сите Изменето од ultra - 10.Септември.2009 во 20:06 |
||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
-sto pati vi kazale...neka se gradi , ama , toa shto e neophodno za normalen i efikasen zivot vo drzavata i za nea....vo momentov! Изменето од brza - 10.Септември.2009 во 21:19 |
||||
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Обичниот човек со своите секојдневни работни задачи (ако не му се одземени од политичарите) прави за Македонија, лекарот лечи, учителот подучува, продавачот продава, чистачот чисти. Но зем,јата не е само работата на смртниците. Земјата ја влечат надолу токму политичарите и прават народот да ги поистоветува политичарите со земјата па револтот кон политичарите да го искажува и кон земјата. До кога? Па до оној момент кога во Македонија ке дојдат на власт луѓе кои државните ќе ги стават пред личните интереси а добробитот на народот ке им биде пред личната благосостојба. Ке дочекаме? Не знам
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
steta e deka ova tema si ja svedol na humoreska jas ne sum protiv humoreski . zapravo gi sakam no ne tuka koga sakam da ja sakam mojata zemja. nezavisno kakva e ne e naj naj naj, no ne e humoreska toa mi veruvaj. oti od humoreska ostanuva samo smeh, a od mojata drzava neso kje bidit, vo toa veruvam i nitu sakam da ne veruvam oti od ne veruvanjeto nema fajde |
||||
|
||||
Petariks
Група Регистриран: 29.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nemam namera da se trudam da napravam nesto za makedonija
|
||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тууу, за еден ден 3 страни се изнапишале на темава!
Од дадените постови гледам дека Анастеа е во право кога рече дека кај нас се мешаат поимите држава со власт. Да, исто како брза и маршалот (но верувам како и многумина во Македонија) и јас не сум задоволен од досегашните власти, но да не си задоволен од државата ... не ми се верува дека има таков човек. Незнам кој беше што ја парафразираше пораката на Анакин (кој рече дека државата прво треба да се сака), со зборовите: „прво треба да се има нешто за да се сака“ (или така некако гласеше, сега да не се враќам да барам)! А зарем е така? Зарем нашите преродбеници Цепенков, Мисирков, Пулевски ... Делчев, Питу, Сандански ... во текот на нивниот живот имаа држава Македонија? За што се бореле тие, кого сакале? Зарем ние (во време кога властите не’ „работат“) не треба да ги сакаме нашиот народ, нашите обичаи, нашиот јазик и култура, нашата историја? Па ако сакате и географија! А за тоа дека народот е глуп ... не, не е глуп, туку може да се рече дека е чесен, добродушен, да не речам наивен. Е сега, границата меѓу сите овие одлики и глупоста е многу тенка, па затоа некои неможат да ја распознаат и ги мешаат поимите. Дека ова што го зборувам е вистина т.е. дека народот не е глуп, се докажува на избори. Ако беше глуп, тој и понатаму масовно ќе гласаше за СДСМ. Но, факт е дека тој народ беше незадоволен од него па затоа се сврте кон ВМРО-ДПМНЕ со надеж дека работата ќе тргне кон подобро. А дали тоа ќе се оствари или не ... тука веќе не е крив народот туку поединците кои се одлучуваат да ја водат државата. |
||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||
Внеси реплика | страница <1 910111213 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |