IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 34>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 18:06
 "reklamirajte ja drzavata kade i da stignete"

- veklje nema ni od reklami potreba..slushna svetot za nea..."uzduz i popreko"...i toa ...bez skrshen dinar potroshen! ....a ,takvite ...bespaltni reklami...se i najefektivni...osobeno ako se "reklamira" ...odredena dejnost vo drzavata.....so slika i zbor.задоволствосреќа
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 18:10
daleku sme od seto toa
od 100... 90 kje recat povekje si ja sakam verata od drzavata

no i tie lazat ni za verata ne pravat nisto , kamu pa za drzavata

doagjame kon krucijalno prasaje na eden segmant vo opstestvoto
na prasanja sto e povazna vera ili nacijata kje recat VERATA. a za drzavata zbor da nema

imame odma po difolt 25% koi ne ja sakaat makedonija osim sto sakat da ja IZMOLZAT vo prcva faza i da PRISFOJAT kako vvtora faza

toj e samo eden segment na toj i ne mu se cudam , se cudam na nihilistite koi uzivat omalovazuvajki ja i ako znaat deka druga makedonija nemaat nitu na MARS

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 18:11
Originally posted by brza brza напиша:

"reklamirajte ja drzavata kade i da stignete"

- veklje nema ni od reklami potreba..slushna svetot za nea..."uzduz i popreko"...i toa ...bez skrshen dinar potroshen! ....a ,takvite ...bespaltni reklami...se i najefektivni...osobeno ako se "reklamira" ...odredena dejnost vo drzavata.....so slika i zbor.задоволствосреќа

ENE TI

SE STO E NEGATIVNO GO IZVLEKUVAS I JA STAVAS VO POLOZBA NA REKLAMA
no brat te procitav
sega ispod kje napises

a so da izvlecam koga se e negativno

abe ... da.... te poznavam... pa ne trzam големо%20гушкање

Изменето од anakin - 10.Септември.2009 во 18:12
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 18:32
"a so da izvlecam koga se e negativno"

za malku!..brat.намигнување..sakav da kazam...a shto ima pa  ...pozitivno?збунетост

bez zaebanciiголема%20насмевка...ova ne e moment..shto se sluchuva...ova vekje dve decenii e vaka...site se izvlekoa i napreduvaa..a, ovie tuka..ne vo mesto...tuku vo rikverc se vrateni so ...decenii...toa znachi neshto...sigurno!...nemoj ti mene narodot znael...narodot pojma nema!...da znae...odamna ke mu beshe polesno....da mi troshish ti pari za bezvezni  stvari...koga najosnovni ..zivotni..raboti sekojdnevno  go nerviraat naselenieto...e , ..ti samo gordej si se so zemjata..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 18:40
вака

кога владата потроши пари за КРСТ или КИПОВИ , твое право е да се лутиш
но
разбери

сакај го крстот , киповите , плаушник, сакај ги... оти сега се ТВОИ

Изменето од anakin - 10.Септември.2009 во 18:40

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 18:51
da!...imash pravo!...i ke si ja krsham kolata...ke se nerviram  na ulica ...koga 2 km..gi "odam" za 10-15 minuti......koga na petsto metri ..stavile deset semafori..koga ke platam kazna koja shto nekoj mnogu lesno nema da ja plati...ke trpam koga ..koj kako stigne saka da mi go..bapne...ke "stojam" kako vo kjelija...zatvoren......ke popijam nekoe pivce...vo  kafulinjaba,.po cena .za kojashto  nekoj cel den r'mbal......i ...ke si ja sakam ...zemjata!..............................i ushte milion sitnici.

alalda ti e e na ...tvrdata koza!
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 19:07
kojsumjas:
anakin...u pravo si...
brza...i ti si u pravo...

nekoj:
kojsumjas...kako moze i anakin i brza da se u pravo...

kojsumjas:
nekoj...i ti su pravo...

P.S. No1. Ova e Macedonia...
site se u pravo...
P.S. No2. Ete zosto site treba da ja sakame Macedonia...

Изменето од којсумјас - 10.Септември.2009 во 19:09
Кон врв
bilibili Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 27.Август.2009
Поени: 39
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bilibili Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 19:20

"a so da izvlecam koga se e negativno"za malku!..brat.намигнување..sakav da kazam...a shto ima pa  ...pozitivno?збунетостbez zaebanciiголема%20насмевка...ova ne e moment..shto se sluchuva...ova vekje dve decenii e vaka...site se izvlekoa i napreduvaa..a, ovie tuka..ne vo mesto...tuku vo rikverc se vrateni so ...decenii...toa znachi neshto...sigurno!...nemoj ti mene narodot znael...narodot pojma nema!...da znae...odamna ke mu beshe polesno....da mi troshish ti pari za bezvezni  stvari...koga najosnovni ..zivotni..raboti sekojdnevno  go nerviraat naselenieto...e , ..ti samo gordej si se so zemjata..
Rabotata e sto ovie barem nesto pravat nemoj da mislis dodeka bea na vlast sdsm nemaja pari ili gi davaja po narodot tie si gi polneja nivnite dzepovi i narodot molcese sega koga pocna da se gradi da se pravi nesto zosto se pravelo ova zosto se pravelo ona eh makedonski mentalitet
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 20:04
Брзо, за се имаш алтернатива...

da!...imash pravo!...i ke si ja krsham kolata...ke se nerviram  na ulica ...koga 2 km..gi "odam" za 10-15 minuti.....

тие 2км може со точак да се извозат

koga na petsto metri ..stavile deset semafori..koga ke platam kazna koja shto nekoj mnogu lesno nema da ja plati...

Сообраќајните правила и прописи мора да се почитуваат, најмногу заради сопствена заштита и заштита на другите учесници во сообраќајот, па и за својата совест (не е убаво некого на совест да носиш). Врските нема никогаш да се искоренат, ама па и тие нема да можат стално да помагаат, поготово ако се зголеми контролата, се надевам дека  ќе дојде ден кога ќе им речат на познатите да возат според пропис.
Еден познаник бил фатен како вози брзо плус без каиш и требаше голема казна да плати, фаќаше врски па му беше речено демек ај еден прекршок да направел ама вака нешто ќе мора да си плати. Се жалеше дека казната била преголема 2/3 негови плати.  Значи би требало ова да му биде за памет и друг пат да припази, ама кажа дека нема врска, дека пак исто би направил. Сепак испаѓа дека казната не е голема..

ke trpam koga ..koj kako stigne saka da mi go..bapne...ke "stojam" kako vo kjelija...zatvoren......

немам коментар за ова голема%20насмевка

ke popijam nekoe pivce...vo  kafulinjaba,.po cena .za kojashto  nekoj cel den r'mbal.....

или поретко ќе идеш во кафуле или ќе си идеш редовно и редовно ќе плукаш по сите голема%20насмевка

Изменето од ultra - 10.Септември.2009 во 20:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 21:18
Originally posted by bilibili bilibili напиша:

"a so da izvlecam koga se e negativno"za malku!..brat.намигнување..sakav da kazam...a shto ima pa  ...pozitivno?збунетостbez zaebanciiголема%20насмевка...ova ne e moment..shto se sluchuva...ova vekje dve decenii e vaka...site se izvlekoa i napreduvaa..a, ovie tuka..ne vo mesto...tuku vo rikverc se vrateni so ...decenii...toa znachi neshto...sigurno!...nemoj ti mene narodot znael...narodot pojma nema!...da znae...odamna ke mu beshe polesno....da mi troshish ti pari za bezvezni  stvari...koga najosnovni ..zivotni..raboti sekojdnevno  go nerviraat naselenieto...e , ..ti samo gordej si se so zemjata..
Rabotata e sto ovie barem nesto pravat nemoj da mislis dodeka bea na vlast sdsm nemaja pari ili gi davaja po narodot tie si gi polneja nivnite dzepovi i narodot molcese sega koga pocna da se gradi da se pravi nesto zosto se pravelo ova zosto se pravelo ona eh makedonski mentalitet
koj be ne saka da se gradi?!.изненадување...gradi ...ama ,samo toa shto navistina e potrebno...a, ne moite pari da gi troshish za nekakvi si svoi ...prepotentni kaprici...ako voopshto i znaesh shto e toa shto edna drzava ja pravi ...moderna i...efikasna!....ne ti se toa ,..sigurno...nekoi bronzeni  bikchinja...i "providno ochi"....za krstovii  i  crkvi i sl. da ne spomnuvam..i slichni gluposti od koishto se voodushevuva samo ..."slep" i chovek bez..zdrav razum....

-sto pati vi kazale...neka se gradi , ama , toa shto e neophodno za normalen i efikasen zivot vo drzavata i za nea....vo momentov!

Изменето од brza - 10.Септември.2009 во 21:19
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 22:06
Обичниот човек со своите секојдневни работни задачи (ако не му се одземени од политичарите) прави за Македонија, лекарот лечи, учителот подучува, продавачот продава, чистачот чисти. Но зем,јата не е само работата на смртниците. Земјата ја влечат надолу  токму политичарите и прават народот да ги поистоветува политичарите со земјата па револтот кон политичарите да го искажува и кон земјата. До кога? Па до оној момент кога во Македонија ке дојдат на власт луѓе кои државните ќе ги стават пред личните интереси а добробитот на народот ке им биде пред личната благосостојба. Ке дочекаме? Не знамзбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 22:15
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

kojsumjas:
anakin...u pravo si...
brza...i ti si u pravo...

nekoj:
kojsumjas...kako moze i anakin i brza da se u pravo...

kojsumjas:
nekoj...i ti su pravo...

P.S. No1. Ova e Macedonia...
site se u pravo...
P.S. No2. Ete zosto site treba da ja sakame Macedonia...

steta e deka  ova tema si ja svedol na humoreska
jas ne sum protiv humoreski . zapravo gi sakam
no ne tuka koga sakam da ja sakam mojata zemja. nezavisno kakva e
ne e naj naj naj, no ne e humoreska toa mi veruvaj. oti od humoreska ostanuva samo smeh, a od mojata drzava neso kje bidit, vo toa veruvam
i nitu sakam da ne veruvam
oti od ne veruvanjeto nema fajde

Кон врв
Petariks Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јули.2009
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petariks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 00:17
nemam namera da se trudam da napravam nesto za makedonija
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 02:45
Тууу, за еден ден 3 страни се изнапишале на темава!збунетост
Од дадените постови гледам дека Анастеа е во право кога рече дека кај нас се мешаат поимите држава со власт.
Да, исто како брза и маршалот (но верувам како и многумина во Македонија) и јас не сум задоволен од досегашните власти, но да не си задоволен од државата ... не ми се верува дека има таков човек.
Незнам кој беше што ја парафразираше пораката на Анакин (кој рече дека државата прво треба да се сака), со зборовите: „прво треба да се има нешто за да се сака“ (или така некако гласеше, сега да не се враќам да барам)! А зарем е така? Зарем нашите преродбеници Цепенков, Мисирков, Пулевски ... Делчев, Питу, Сандански ... во текот на нивниот живот имаа држава Македонија? За што се бореле тие, кого сакале?
Зарем ние (во време кога властите не’ „работат“) не треба да ги сакаме нашиот народ, нашите обичаи, нашиот јазик и култура, нашата историја? Па ако сакате и географија! изненадување
А за тоа дека народот е глуп ... не, не е глуп, туку може да се рече дека е чесен, добродушен, да не речам наивен. Е сега, границата меѓу сите овие одлики и глупоста е многу тенка, па затоа некои неможат да ја распознаат и ги мешаат поимите. Дека ова што го зборувам е вистина т.е. дека народот не е глуп, се докажува на избори. Ако беше глуп, тој и понатаму масовно ќе гласаше за СДСМ. Но, факт е дека тој народ беше незадоволен од него па затоа се сврте кон ВМРО-ДПМНЕ со надеж дека работата ќе тргне кон подобро. А дали тоа ќе се оствари или не ... тука веќе не е крив народот туку поединците кои се одлучуваат да ја водат државата.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.