|
Предбрачен договор |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | |
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Procitajte go ova:
Mislam deka pomudro od predbracen dogovor nema, cista smetka dolga ljubov.
Poznavam edna zena, postara, 5 god se prepucavaa na sud so mazot i bivsi, po
pravilo kukjata trebase da ja delat na pola, od nervozi zenata mu ja dade, aj
sto mu ja dade, tuku i od stanot i zema pola, pa zenata mu plakja kirija
sega...a imaat 3 deca od koi samo kerkata e omazena, sinovite tuka so
majkata...i mu plakjaat kirija na tatkoto......i ne znam kolku e mudro da se
igra mudro ili da se potpise dogovor. Jas bi potpisala. Arma
|
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam Ana, da ne dojdes vo takva situacija, jas veke sum vo brak i nema sto da razmisluvam, ama ti ako ne si mazena boga mi razmisli si dobro!
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
takov dogovor ne se potpishuva samo za nekoja si kukja ...ili stan,..i slichno...toa se "dogovara"...samo eko eden ..ili dvajcata se dobro..."potkovani"...a, za kukjata ili stanot,..ne moze da stne zbor vo takov dogovor...toe e zaednichki imot,...vo sekoj sluchaj,...iako bash na edniot mu e na ime...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
ana sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba da se razmisluva za brakot, za ubavinite i blagodetite sto gi nosi,a ne uste ne vlegle vo brak razmisluvaat za razvod , koj sto ke dobie i kolku
Mene toa ne mi se dopaga Iako treba da se razmisli DA, ne za predbracen dogovor tuku za izborot na bracniot partner |
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто да нема предбрачен договор?
Знаеме дека љубовта не е вечна,поготово во денешно време ,тогаш зошто да не се заштити тоа што се стекнало пред бракот.
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima sekakvi primeri da, no nekako so ovoj predbrachen dogovor mi se chini kako brakot odnapred da e nesiguren i osuden na propast,pa mozebi od toj aspekt e neprifatil za mene. |
|
ana sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се дели стекнатото во БРАЧНА заедница .... доколку може да се докаже дека е стекнато во неа ....... особено за парите ..... како да се докаже дека се стекнати во брачна заедница доколку се стекнати на кварно ? ........ од нелегални бизниси и слично ? .......
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Предбрачниот договор е измислен во САД, не знам од кого, ниту кога, ама верувам дека е резултат на некои тамошни закони кои ја штитат жената, односно и даваат право при разводот на мажот да му земе се што ќе посака... американските богаташи со предбрачниот договор фактички се штитат себеси (ова пред се се однесува на мажите), односно одредуваат колку може партнерот да земе од нивниот имот, или пак колку би му дале во случај да посакаат развод од некои причини - познато е дека токму тие богаташи во текот на својот живот се мажат/женат и разведуваат по не знам колку пати, па без такви предбрачни договори ќе останат на улица уште по првиот развод....
е сега, тоа што кај нас некои потпишуваат такви договори - тоа е изгледа некоја нова мода ако некој сака предбрачен договор, значи ли тоа дека однапред знае оти тој брак е осуден на пропаст? Па тогаш зошто воопшто да се склопува тој брак? Или пак можеби тука е во игра она „за секој случај“? |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не гледам што има лошо во предбрачниот договор, доколку луѓето што влегуваат во тој брак точно сакаат да знаат во случај на развод, кој колку придонел пред пракот, кој со колку капитал влегува и сл. зашто таквите договори штитат од главоболки а богами штедат пари на адвокати и додатни судски трошоци(во случај на развод). Сите кој повеќе или помалку влегува во тој брак зошто се грижи и ја сака другата личност но доколку дојде до ситуација секој да треба да си оди на друга страна, на никој не му е стало од тој брак да излезе како питач или почетник без кров над глава после толку години напорна работа и откажувања и вложувања.
Кога се разделуваш тебе повеќе не може да ти биде гајле за оној другиот како ќе живее туку треба за себе и за децата да си гледаш.
Доколку постои предбрачен договор кој е правичен и умерен тогаш секој ќе си појде по својот пат и никому ништо, зашто од љубов луѓе се земаат но кога се разведуваат -не се разведуваат од љубов и стануваат безмилосни зошто нема веќе позитивни чувства.
Јас не сум помислила на ова никогаш но тие што го прават не мислам дека се само прорачунати и дека помалку се сакаат но повеќе се претпазливи и сакаат фер дил доколку дојдат до некое никаво дереџе еден ден.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од CST - 07.Март.2010 во 13:27 |
|
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama sega kasno e
|
|
vesnicc
Нов член Регистриран: 17.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pozelno.. za da ne izlezes ponatamu "budala"
|
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа е чиста помодарска глупост на овие простори , ако веќе има нешто слично.
демрек , го видела шабата коњот..............па и таа ја подигнала ногата. |
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |