|
Потона брод во Охридско езеро |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 27> |
Автор | ||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се сложувам,меѓутоа тој самиот ја даде таа изјава,за која не е ниту време ниту место. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што кажа Танас, за жал, веќе луѓето не може да се вратат, a најмалку што треба во овој момент се приказните на Борисов, односно правење политички поени од една ваква трагедија. Тие што треба се во притвор, најверојатно и осудени ќе бидат за многу работи.
Сепак, сите во Македонија помогнаа како што можеа. Како што и самите преживеани кажаа, да не беше помошта од граѓаните, ќе имаше двојно повеќе жртви. |
||
___tanas_
Сениор ШЕФ НАДЕНИЧАР Регистриран: 26.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 156 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Site videvme deka lugeto sa pomognali koj kak moje! No koga ova staro korito potane za 4 minuti nishto ne moje da gi spasi ! 1924 godina proizvodstvo!!! Malce sa jivite luge rodeni prez taa godina ! Ovoj brod kak e dojivel do taa vazrast!?
|
||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бродот е поминат и дадена е дозвола за 1 год. пред 3 месеци од страна на Гемански тим. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
___tanas_
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe neznam kako e pominat ama eve go rezultata!
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На темава да нема расправии и препукувања, задржете едно пристојно и достоинствено ниво на дискусија, какво што доликува на ситуацијата!
Како, што, зошто се случило, бродот бил ваков-онаков... има надлежни органи, ќе си го кажат своето. Да не ствараме непотребни тензии и да не мешаме политика, барем во ова! |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да ..... надлежните ќе кажат после извршената експертиза на стручни екипи од хрватска и бугарија ..... само , мене пак не ми е јасно нешто кое наголемо се наведува како можен повод за несреќата ....... фамозната сајла ...... во каква фунскција била штом од неа зависела безбедноста на едено полвно објектче ? .............
|
||
___tanas_
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edna ot versiite e deka se stroshil lager na valot na dvigatela posle valot probil korpusa na brodot i brzo se napolnil so voda .
Jalno e odish na odmor i vo eden moment si danoto na ezeroto! Dali e bilo mojno da se predvidi deka ne6to po staro i ot baba mi moje da vozi tolkoz mnogu luge? Sigurno ama kasno e veke! Chest mu pravi na ministera deto si podal ostavkata! |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..............e pa, ...ako e stvarno do sajlata...togash nishto polesno!...da se tuzi...i bankrotira...nejziniot proizveduvach....koga vekje ne moze da mu izdrzi ni...stotina godini!
shala na strana, ama,...kakvi sajli...kakvi ...ne znam shto ushte..., ...edostavno..ako bil pretovaren,...treba na toa da se "fati" istragata... ne bitno shto,...i da ne bil pretovaren,..mozebi pak ke potonal.... |
||
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и тоа чамчето си имало носивост ... не е во прашање само прекубројноста .... тука е и тонажата многу важна ... не е исто 75 души со по 75 килограми и 75 со по 125 .......... мислам дека главна причина е застареноста и ПРЕОПТОВАРЕНОСТА ... а сајлата е нешто што во прв момент им текнало да кажат ... а можеби е само претпоставка на некој “ новинар “ ........ кој ќе знае ...... лошо и жално за луѓето ...... и нивните семејства .... тоа е ненадокнадива загуба ..........
Изменето од МАРШАЛ - 06.Септември.2009 во 17:36 |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga vo afrika( i vo indija!) ke im potone brodot...edinstvena prichina, kazuvaat ...deka bila ochiglednata pretovarenost!...i nikoj ne si tupi mozok da bara ...shto i da e drugo!....samo...daleko e afrika...mislam...samo fizichki....ima , nenormalen broj drugi slichnosti tuka so....tamu !
Изменето од brza - 06.Септември.2009 во 17:48 |
||
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
gerasim
Нов член Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
било што било завршило, жалосно за лугево што загинале, несреќата се случила од небрижност во секоја форма останува надлежните фактори да си го кажат својот став за случајот......
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |