IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Предбрачен договор
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Предбрачен договор

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2278
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2009 во 20:30
Procitajte go ova:

Mislam deka pomudro od predbracen dogovor nema, cista smetka dolga ljubov. Poznavam edna zena, postara, 5 god se prepucavaa na sud so mazot i bivsi, po pravilo kukjata trebase da ja delat na pola, od nervozi zenata mu ja dade, aj sto mu ja dade, tuku i od stanot i zema pola, pa zenata mu plakja kirija sega...a imaat 3 deca od koi samo kerkata e omazena, sinovite tuka so majkata...i mu plakjaat kirija na tatkoto......i ne znam kolku e mudro da se igra mudro ili da se potpise dogovor. Jas bi potpisala.     
                                                                                        Arma

Ne postoi samo iskoristuvanje na mazite

...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2009 во 20:34
ne znam Ana, da ne dojdes vo takva situacija, jas veke sum vo brak i nema sto da razmisluvam, ama ti ako ne si mazena boga mi razmisli si dobro!голема%20насмевка
always look on the bright side of the life!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2009 во 20:37
takov dogovor ne se potpishuva samo za nekoja si kukja ...ili stan,..i slichno...toa se "dogovara"...samo eko eden ..ili dvajcata se dobro..."potkovani"...a, za kukjata ili stanot,..ne moze da stne zbor vo takov dogovor...toe e zaednichki imot,...vo sekoj sluchaj,...iako bash na edniot mu e na ime...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2009 во 20:47
Treba da se razmisluva za brakot, za ubavinite i blagodetite sto gi nosi,a ne uste ne vlegle vo brak razmisluvaat za razvod , koj sto ke dobie i kolku
Mene toa ne mi se dopaga
Iako treba da se razmisli DA, ne za predbracen dogovor tuku za izborot na bracniot partner
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2009 во 10:41
Зошто да нема предбрачен договор?
Знаеме дека љубовта не е вечна,поготово во денешно време ,тогаш зошто да не се заштити тоа што се стекнало пред бракот.не%20знам
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2009 во 10:45
Originally posted by ana sk ana sk напиша:

Procitajte go ova:

Mislam deka pomudro od predbracen dogovor nema, cista smetka dolga ljubov. Poznavam edna zena, postara, 5 god se prepucavaa na sud so mazot i bivsi, po pravilo kukjata trebase da ja delat na pola, od nervozi zenata mu ja dade, aj sto mu ja dade, tuku i od stanot i zema pola, pa zenata mu plakja kirija sega...a imaat 3 deca od koi samo kerkata e omazena, sinovite tuka so majkata...i mu plakjaat kirija na tatkoto......i ne znam kolku e mudro da se igra mudro ili da se potpise dogovor. Jas bi potpisala.     
                                                                                        Arma

Ne postoi samo iskoristuvanje na mazite

Ima sekakvi primeri da, no nekako so ovoj predbrachen dogovor  mi se chini kako brakot odnapred da e nesiguren i osuden na propast,pa mozebi od toj aspekt e neprifatil za mene.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2009 во 11:43
Originally posted by Delicia Delicia напиша:

Зошто да нема предбрачен договор?
Знаеме дека љубовта не е вечна,поготово во денешно време ,тогаш зошто да не се заштити тоа што се стекнало пред бракот.не%20знам
ne se razbiram vo toa no mislam se deli ona sto e steknato vo brak a ne pred brakot ili gresamзбунетост
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2009 во 11:59
се дели стекнатото во БРАЧНА заедница .... доколку може да се докаже дека е стекнато во неа ....... особено за парите ..... како да се докаже дека се стекнати во брачна заедница доколку се стекнати на кварно ? ........ од нелегални бизниси и слично ? .......
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2009 во 12:43
Предбрачниот договор е измислен во САД, не знам од кого, ниту кога, ама верувам дека е резултат на некои тамошни закони кои ја штитат жената, односно и даваат право при разводот на мажот да му земе се што ќе посака... американските богаташи со предбрачниот договор фактички се штитат себеси (ова пред се се однесува на мажите), односно одредуваат колку може партнерот да земе од нивниот имот, или пак колку би му дале во случај да посакаат развод од некои причини - познато е дека токму тие богаташи во текот на својот живот се мажат/женат и разведуваат по не знам колку пати, па без такви предбрачни договори ќе останат на улица уште по првиот развод....

е сега, тоа што кај нас некои потпишуваат такви договори - тоа е изгледа некоја нова мода ако некој сака предбрачен договор, значи ли тоа дека однапред знае оти тој брак е осуден на пропаст? Па тогаш зошто воопшто да се склопува тој брак? Или пак можеби тука е во игра она „за секој случај“?
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2009 во 13:21

Не гледам што има лошо во предбрачниот договор, доколку луѓето што влегуваат во тој брак точно сакаат да знаат во случај на развод, кој колку придонел пред пракот, кој со колку капитал влегува и сл. зашто таквите договори штитат од главоболки а богами штедат пари на адвокати и додатни судски трошоци(во случај на развод).

Сите кој повеќе или помалку влегува во тој брак зошто се грижи и ја сака другата личност но доколку дојде до ситуација секој да треба да си оди на друга страна, на никој не му е стало од тој брак да излезе како питач или почетник без кров над глава после толку години напорна работа и откажувања и вложувања.
Кога се разделуваш тебе повеќе не може да ти биде гајле за оној другиот како ќе живее туку треба за себе и за децата да си гледаш.
Доколку постои предбрачен договор кој е правичен и умерен тогаш секој ќе си појде по својот пат и никому ништо, зашто од љубов луѓе се земаат но кога се разведуваат -не се разведуваат од љубов и стануваат безмилосни зошто нема веќе позитивни чувства.
Јас не сум помислила на ова никогаш но тие што го прават не мислам дека се само прорачунати и дека  помалку се сакаат но повеќе се претпазливи и сакаат фер дил доколку дојдат до некое никаво дереџе еден ден.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 20:37
.

Изменето од CST - 07.Март.2010 во 13:27
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 14:37
ama sega kasno eзбунетостплазење
Кон врв
vesnicc Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 17.Јануари.2010
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnicc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2010 во 14:22
pozelno.. za da ne izlezes ponatamu "budala"
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 17:44
тоа е чиста помодарска глупост на овие простори , ако веќе има нешто слично.
демрек , го видела шабата коњот..............па и таа ја подигнала ногата.
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.