|
nov canon 7D |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | ||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Септември.2009 во 10:57 |
|
http://www.dpreview.com/news/0909/09090105canoneos7d.asp
neznam dali e do mene ili ova e edna sosema nepotrebna nasminkana glupost na Canon koja ne nosi nikakva novina samo saka da go dostigne nivoto na opremenost sto ja ima konk*rencijata
|
||
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
101% се сложувам. Па уште кроп... Свашта. |
||
dimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e vrvot na gluposta... ocekuvam deka naskoro kje izvadat 7D's i deka toj kje bide FF. Toa moze da bide dopar aparat
Изменето од dimi - 01.Септември.2009 во 12:16 |
||
ogledalo
Сениор Регистриран: 15.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 151 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mi se veruva sto slusam
I toa od lugje sto demek se razbiraat vo fotografija. Eh, frustracii. |
||
ogledalo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto moze drugo da bide Demek sega x1.5 ili x1.6 e za gjubre. Pa, bolji e ovoj 7D otkolku Sony A850. |
||
dimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tochno e ogledalo
jas demek se razbiram vo fotografija i sum isfrustriran
Cisto kolku za info - koristam Eos 40D i Eos 5D
7-kava go dozivuvam kako bezvezen marketinski poteg na Canon na pravenje na fotoaparat sto izgleda kako pro-Canon, ama vsusnost ne e pro aparat!
PS: 18 mp na APS-C e premnogu! Изменето од dimi - 01.Септември.2009 во 12:56 |
||
ogledalo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas mozebi bev malku pogrub, se izvinuvam, no koga ke procitam takvo nesto, kako sekoj poteg na Canon e glupost... Zatoa, zaradi tie cisto marketinski gluposti EOS-ite se najprodavani SLR-i so decenii nanazad. I demek 5D e extra samo zatoa sto e FF? Vo sto e poveke pro aparat 5D? A zasto bi bil podobar D300s? Ili A850? |
||
mdeni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па маркетингот продава, де. Многу јасно. И ефтиноста, секако. Зашто се најпродавани инаку. А кога се зборува добро, никој не памти... За Г11 кога смалија мегапиксели, на пример.
|
||
dimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne me interesiraat Nikon D300 i Sony A850 slikam so Canon oprema i sakam kako korisnik i kupuvac da dobivam kvalitetni raboti, a ne marketing sektorot na Canon da mi prodava "veter i magla" za nivniot proizvod da bide najprodavan ili za da si napravat prostor za potoa da izvadat nov model so FF i povtorno da se obiduvaat da go prodadat kako vrvno dostignuvanje! sakam koga development sektorot kje bide najzasluzen za toa sto nekoj aparat e dobro prodavan!!
neznam dali me razbiras sto sakam da ti objasnam, ama 20d, 40d i 5D se uste vazat za vrvni modeli na canon...
Eve gi novinite
The Canon EOS 7D is packed with new features:
ako ti se svigja kupi go... mene ne mi se svigja! i toa mozam da go kazam isto kako sto mozam da kazam deka Canon se chkart firma sto treba da dobie uste posilen shamar od recesijata!
Edit:
PS: 5D e super aparat bidejki pikselite mozat da disat na golemiot full frame senzor, nesto so sto ne moze da se "pofalat" pikselite na 18megapikselniot APS-C Senzor na 7-kata. Toa e istiot mentalitet od trkata za povekje megapikseli kaj idiotcinjata! Marketinski poteg bez relana moznost za podobruvawe na nesto sustisnko vo tehnologijata tuku so edinstvena cel za zgolemuvanje na profitot! Изменето од dimi - 01.Септември.2009 во 13:37 |
||
mdeni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дефинитивно 40Д и 5Д се најдобро нешто од Канон, според мене. И тоа уште кога искочија. А сега зашто цените им се доста пониски од тоа што беа, се уште подобри. Баш сега еден другар си зема 40Д, наспрема можноста од 50Д. Всушност една од поважните работи кои ги донесе 50Д на пазарот, е поефтиниот 40Д. |
||
ogledalo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A kolku e tamam? Ima li takvo nesto? Ovoj 18mp e mnogu podobar od 6mp ili 8mp vo 20D ili 30D. Da ne zborime za 6mp i 10mp vo Nikonite. Se e do procesiranjeto. Eden od najbitnite elementi koj bese nepoznat vo filmskata era. Ako se vo prasanje MP!!! Megjutoa toa ne go pravi eden aparat poveke pro od drug. |
||
ogledalo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hahaha Dokaz za frustracijata, mozebi ne sum bil pregrub preeska Cul te gospod za akciite vo Canon... Ne bi dal jas 1500-2000 eur. za aparat. Nikogas. Ima odlicni SLR-i za 500 eur. I toa Nikonite definitivno poveke mi se svigjaat. Momentalno. Ne sum jas rob na brendovi. Samo ne mozam da gi razberam muabetite protiv Canon. Изменето од ogledalo - 01.Септември.2009 во 13:50 |
||
dimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ok vo pravo si 7d e super aparat! edvaj cekam da izleze za da idam da go kupam, a tebe da ti gi poklonam 40kata i 5kata... moze vaka!?
diskusijava ja teras vo bezvezarija bidejki go napagjas mojot stav!!! dali mislis deka kje me razubedis?
Ako imas tvoj stav slobodno kazi!!! ne me napagjaj mene i moite stavovi!!! jas nema da gi smenam!
edinstveno si mi smesen sto skokas kako ti da si go pravel aparatov i moite komentari za noviot Canon gi dozivuvas kako napadi protiv tvojata licnost i identitet!
eve da ti pomognam vo obid da se pojavi nekakva diskusija: Zosto si ti tolku vooduseven od aparatot!?
|
||
dimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koja e togas poentata na muabetov!?!?!?!?!?!?
Jas ne mozam da te razberam tebe so zalaganjevo za firma na nekoj japonci sto voopsto ne ze grizat za toa ti da dobies vrven proizvod, tuku za da si gi zgolemat profitite.
|
||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |