![]() |
|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 34> |
Автор | ||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Точно така Диоген,корупцијата ја почнуваме ние самите со тие двесте грама кафе и литар џус. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Temata e za pozdravuvanje . Da vidime sto mozeme da pridoneseme nie za Makedonija, a ne da barame sto drzavata ke napravi za nas, oti nasata Makedonija postoi pred nie da se rodime. Sekoja dobra ideja e korisna, mozebi nekoj od vlasta ke ja primene. ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
|
||
|
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
Јас пак ќе додадам...проблемот не е ни кај политичарите ни кај никој друг...
Проблемот е во нашата глава, и што побрзо расчистиме, тоа подобро за нас....
![]() |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
Доволно е само еден човек да понуди мито и се јавува верижна реакција која потоа е како атомска бомба кој по експлозијата остава радиоактивност која се разјадува,така и со митото и корупцијата.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
|
сепак, ова е проблем кој не е искоренет ни во најразвиените земји кои ги сметаме за утопии |
||
|
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
A shto bi trebalo da pravi NARODOT vo edna korumpirana drzjava? Samo da napravi revolucija i da gi smeni tekovite na zbidnuvanjata, a potoa kje vidime.
Pa zar ne gledate mitoto i korupcijata ni cvetaat. Kriminalot vo podem, a za ostanatoto i da ne zborime. ![]() |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Па корупцијата доаѓа од народот, не е увезена од надвор или падната од небо. Народот е тој што ги корумпира политичарите, државните службеници, лекарите, шалтерџиите... во надеж за побрзо остварување некое право или завршување работа преку ред, а за жал понекогаш тоа е и единствениот начин за завржување некоја работа. Корупцијата со револуција не се искоренува туку само на 2 начина: 1.со искоренување на појавата во нејзиниот корен, односно кај самиот народ, со јакнење на поединечната свест кај секој човек дека и со најевтиниот поткуп (примерот со кафето погоре спомнат) учествува и дава придонес во еден процес кој е штетен и за државата и за самиот поединец по принципот на бумеранг, 2.со остра борба на власта против самата појава, преку одредување високи парични и затворски казни за секој кој учествува во процес на корупција, оти докажано е дека удирањето по џебот е најефикасната мерка против вакви појави. |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Tochno. Korupcijata dovagja od narodot. No, koga? Koga politicharite za da zavrshat rabota prvo go otvaraat tarifnikot i kazjuvaat deka za taa rabota treba poedinecot da dade 5.000 EURA. I sega pak narodot e kriv. Em kje se zadolzji za da mu ja zavrshat rabotata em pak toj e kriv. A politicharite chisti ,,DEVICI,,. |
||
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Не ни реков дека политичарите се чисти, во процесот учествуваат најмалку двајца: корумпирано лице и лице кое корумпира.
И реков, за жал кај нас многу често тоа е единствен начин да се заврши некоја работа, било преку уценување или мавтање со тарифници, па не до 5.000 евра, сумата некаде е таква што боли глава! Ќе помине уште многу време додека кај нас се искоренат ваквите појави. Свеста кај народот тешко се менува, што не значи дека треба да се престане со борбата против нешто што е штетно за сите. Најпрво треба да си тргне секој сам од себе, ако сакаме некаков успех. |
||
![]() |
||
|
Знам. Ама сепак мора да признаеме дека политичарите први се тие кои почнуваат да си барат. Мандатот им е краток. А вториот- обичниот граѓанин е подеднакво виновен ако ја прифати понудата. А сумата само паушално ја кажав, таа знае за одрдени работи да биде баснословна.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Јас едно знам, дека на секој што ќе побара не мора и да му се даде
![]() Има броеви за пријавување корупција, има полиција, има антикорупциски комисии... Туку кажи нашиот народ секогаш одел по линија на помал отпор и ај сега, кој ќе се бавта по комисии и полиции, дај јас да си платам и да си завршам работа, па друг нека му ја мисли... |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |