IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СДСМ да ја разобличи недемократската власт на ВМРО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СДСМ да ја разобличи недемократската власт на ВМРО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 23>
Автор
Порака
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 23:21

Да гледаме напред ...
а не да се вртиме во круг ...

Ако се СДСМ подобри ...
на избори ќе си добијат ...

а не со мавање по писки ...

нека се спремаат за на избори !!!

па кој е подобар нека победи ...
и нека не водат кон подобро утре ...

Инаку има два типа на лидерства ...
затоа што на нас ни треба прав лидер ...

1. Едниот тип на лидер е тип на Хитлер

- строга структура
- нагласување на титули фирер, оберштрумфирер, штрумфови и штрумфети ...
- се бара лојалност а не способност

2. Другиот тип на лидер е тип на Ганди

- нема строга структура
- нема нагласување на титули
- се бараат способни , а не лојални (полтрони) ...

Или едниот начин на лидерство или другиот ...

Во секој случај ...
може лесно да се види ...
каде и какво лидерство имаме ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 00:10
Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

Да гледаме напред ...
а не да се вртиме во круг ...

Ако се СДСМ подобри ...
на избори ќе си добијат ...

а не со мавање по писки ...

нека се спремаат за на избори !!!

па кој е подобар нека победи ...
и нека не водат кон подобро утре ...

Инаку има два типа на лидерства ...
затоа што на нас ни треба прав лидер ...

1. Едниот тип на лидер е тип на Хитлер

- строга структура
- нагласување на титули фирер, оберштрумфирер, штрумфови и штрумфети ...
- се бара лојалност а не способност

2. Другиот тип на лидер е тип на Ганди

- нема строга структура
- нема нагласување на титули
- се бараат способни , а не лојални (полтрони) ...

Или едниот начин на лидерство или другиот ...

Во секој случај ...
може лесно да се види ...
каде и какво лидерство имаме ...

нема ли трета опција плачење
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 07:01
СДСМ не може да ја разобличи власта бидејки на народот не му треба некој друг да разобличува нешто што е видно.  Владеењето во Македонија откако е самостојна држава е како под калап, исто само актерите се други. СДСМ  владееше така што пред владеењто зборуваше како ке ја победи ВМРО а од како ке победеше цел мандат слушавме како не можат ништо да сработат бидејки ВМРО за време на своето владеење потроши, украде, донесе погрешни одлуки.
Потоа на наредни избори реприза ама од страна на ВМРО пред владеењто зборуваше како ке ја победи СДСМ а потоа  цел мандат слушаме како не можат ништо да сработат бидејки СДСМ за време на своето владеење потроши, украде, донесе погрешни одлуки.
Уште по жалосно е што и сега кога СДСМ не владее кривицата пак е на нив, не ги бива како опозиција па нема кој да ги мотивира вмровците да работат.
Вчерашната изјава на Бичиклиски ме потсети на времето кога тврдеа дека СДСМ коалицира со терористи а сега за 3 години немаме ни збор лош чуено против тие исти ’’терористи’’. Сега се арни.
Се наметнува прашањето- Дали Хари Костов, Штерјо Наков и останати ако застанат зад ВМРО и му свртат  грб на Бранко Црвенковски ке станат арни, односно веке нема да се ’’арамии’’???збунетост
Јовановски - Владата не се справи со кризата, Бичиклиски - Јовановски едно зборува друго прави

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 11:41
од 91 - ва навака никој ништо друго и не работеше ......... само вршеше “ приватизација “ во интрес на “ транзициските процеси “ ...... се крадеше се и сешто ......... од шајки до локомотиви ........ додека едни работеа на каузата и јакнење на своите позиции како на економски така и на политички план , други , читај Македонските политичари во спрега со лоби групите на оние кои се а не се Македонци , само крадеа и приватизираа ....... сите со ред до ден денешен ..... и никако да престанат ...... се создаваа разни кланови и групи .... од  тутунски босови , па енергетски босови преку кои “ течеше “ нафтата кон србија за време на сите можни ембарга кон неа , па преку цели финансиски институции како банки , лотарии , шпедиции и т . н .  .......едни продаваа што стигнаа да продадат додека беа на власт а другите продадоа што остана да се продаде кога дојдоа на власт ....... а да не зборуваме за делот на контрола на сето тоа помеѓу партиите од политичкиот блок на Македонците  и на Македонските Албанци ..... секој со секого коалицира по потреба и во зависност од моментот во тешката борба наречена освојување на власта ....... е тука се запаѓа во една “ црна дупка “ во политиката ......... додека едните не ги интересира ништо друго освен наталожување на своите богатства и влегување во “ чисти “ бизниси , другите полека стануваат економски и политички толку силни и доминантни да сразмерно на тоа и апетитите стануваат поголеми па од групчин се селат према табановце ....... а странците баш им “ свири “ ...........си велат овие УСУЛ немаат .......... најпаметно е да ги оставиме да заглават во својата кал а народот штом молчи значи го оправдува сето тоа па тогаш што има да се многу многу замараме со нив ......... или ќе им дозволиме да си го сменат името па да ги примиме во нато а подоцна и еу каде полека ќе им го “ дотераме “ паметот или , доколку веќе не сакаат , ќе им помогнеме само да е официјализираат административната црта која по пат на бизнис интереси е имаат исцртано самите ............ ТРЕЌЕ НЕМА ....... и не смее да има зошто никој не сака да трпи загуби ..... ЕВН не инвестираше за да изгуби .... никако ....... а за грците и да не зборуваме ......... половина фирми , и тоа оние добрите , се во нивна СОПСТВЕНОСТ ....... а другата половина работат за нив празнејќи ги сите можни грчки магацини во грција ......... но притоа никако не се откажуваат од “ големопатриотизмот “ .......... едно е да бидеш деловен партнер на грчките фирми и редовно да увезуваш грчки производи а да притоа ништо да не извезеш кај нив ....... а нема ни што да извезуваме ....... ние не сме “ сељаци “ ....... ние сме потомци на најстарата цивилизација на овие простори и како такви работиме цивилизирано ........ парите кои ги извезуваме во грција ги праќаме по електронски пат ....... преку нивните банки кај нас ....... не е за играње со нас ........... не знаат они со кого си имаат работа, нели ? ........... и , да не должам многу зошто не верувам и дека текстов ќе остане каков што е после некои “ корекции “ од страна на овластените и службени лица ............... значи , НЕМА тука кај нас кој кого и што да разобличува .............. премногу добро се знае , гледа и чувствува само што НЕМА ШТО ДА СЕ ПРАВИ ............. а и да има , нема што да се превземе кога добро се знае дека сме кондиционо подготвени да издржиме на долги стази ( само турците сме ги издржале 6 векови ) а кубурот не се вади така лесно ....... тој е за потешки времиња ........ па се наметнува едно сосем поинакво прашање ......... не УЖИВАМЕ ли премногу во ова што ни се случува па затоа си траеме и секогаш виновниците ги бараме “ кај оној другиот “ или по правило меѓу србите ? ........... очигледно доколку заклучиме дека сме почнале да уживаме во секојдневниот секс во режија и сценарио на МКД “ политичари “ сме станале тешки фрикови ............. а како такви , нема што некој да престане да ни прави што ни прави голема%20насмевка

Изменето од МАРШАЛ - 30.Август.2009 во 12:09
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 15:33
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Вчерашната изјава на Бичиклиски ме потсети на времето кога тврдеа дека СДСМ коалицира со терористи а сега за 3 години немаме ни збор лош чуено против тие исти ’’терористи’’. Сега се арни.
Се наметнува прашањето- Дали Хари Костов, Штерјо Наков и останати ако застанат зад ВМРО и му свртат  грб на Бранко Црвенковски ке станат арни, односно веке нема да се ’’арамии’’???збунетост
Јовановски - Владата не се справи со кризата, Бичиклиски - Јовановски едно зборува друго прави

Да. Сигурно. Во ниеден момент не би се ни посомневала. Па голем дел од СДСМ си прејдоа во ВМРО и „се е ок“. И утре ако другиве добијат, пак ќе се вратат или други пак ќе „се освестат“ и ќе прејдат кај другите (кои и да се, само на власт да се).

Тоа е проблем на македонската нација: од премногу сонце и сончогледови полиња, народот во сончоглед се претвори.... можеби, ова и не е толку добра споредба. Камо среќа да беше сонце. Барем светло ќе ни беше. Сепак повеќе сме дувни-ветре па каде дува ветерот, таму и ние. Ама, тоа значи дека поради условите сме приморани на фаќање одреден правец.  Значи не е ни тоа...хммм

Не знам... само искрено ќе ви кажам што чувствувам: иако многу си ја сакам Македонија (имам фамилија, пријатели еден куп) и секој пат кога сум таму (два пати годишно) кога си одам -  ми се плаче и плачам(се вратив пред 2 недели од МК), носталгична сум ( можеби по некои стари времиња, но пред се по топлината на југот),,,и сум на форум македонски и читам и следам весници...и, губам интерес. Да. Губам интерес да читам, да се информирам, или да кажувам мое мислење, да дискутирам, да мислам на сиве овие проблеми на кои обично и мислам, покрај моите огромни обврски кои ги имам во моето секојдневие.
Знам дека моето пишување тука нема ништо да смени, дека и да не пишува Чучулига понатаму нема ама баш ништо да се смени....

Ама, го споделувам со вас ова мое чувство на разочараност, бидејки дефинитивно сфатив дека
на збор сите сме интелигентни,
знаеме како треба, имаме визии, с
е стремиме кон некакви т.н. идеали, коректно живеење,
итн итн.
Но, во реалноста се е матно,
се е со врски,
нема никаков ред,
работите функционираат „како ќе успееш да се снајдеш“ (а снајдување значи да направиш нешто на туѓа сметка),
критериумите се отидени тотално удолу,
 неморалот (не мислам само на сексуален туку воопшто) цути и се смета за нешто нормално,
се конзумира кич и шунд на велико, за уметноста нема место, односно, само некои мали островчиња во државата (бидејки за уметноста на одговорни места се добронамерни, но некомпетентни луѓе, кои едноставно не се разбираат во работата за која се назначени).

На дело нигде не нема. НУЛА. И тоа се гледа и во политиката (најнов пример е горенаведениот на мамамд, на што се надоврзувам), но и во секојдневието меѓу голем дел од луѓето.
Не знаеме да држиме до себе,
да држиме до
одредени принципи,
норми,
етика на однесување,
почит кон другиот,
компетентност и работа на тоа, работа која нема крај цел живот (човекот учи додека е жив, нели. Ако сака, се разбира.).
 Сите сакаат да бидат директори (без еден ден работно искуство), професори на факултети (без еден вистински изработен научен труд - најчесто се копираат текстови од википедија). Деца кои уште живеат со мама и тато и не знаат што значи да застанеш на свои нозе стануваат министри и решаваат за целата нација...
многу извртено, превртено. Пред се мноооогу размазено. Сите сме саде принцези и принцови, Парис Хилтонки, Принцови од Монако или научници и уметници а ла Алберт Ајнштајн и Пабло Пикасо.

А многу малку треба работите да дојдат пак на свое место.
 Доволно е секој да почне сам од себе и да реши да го спроведе тоа во своето опкружување со тоа што ќе биде искрен. Прво пред себе, а потоа и со околината. Без да се плаши што ќе речат другите, или било каков друг страв. И без мрзливост. Не може никој подобро од  мене да се грижи - за мене. Ако јас самата не си го направам животот убав - кој друг?
Еве гледаме дека политичарите не ги бива.
 Не може јас да градам куќи ако сум продавачка во книжара.
Не може јас да бидам професор на факултет ако сум завршила факултет - вчера.
Не може јас да возам авион ако знам да возам само сканија.
Не може јас да сум министер за нешто, ако вчера сум завршила факултет и немам еден ден работен стаж.
Не може да организирам изложби или да правам декорации ако по професија сум економист. Колку и да е се добронамерно. Од наопачки-добронамерност, многу лоши работи можат да се случат. А тоа токму и се случува во МК.

Знам дека и ова моево можеби личи на „млатење празна слама“. Многу ќе речат: дојди, живеј тука, лесно ти е тебе да критикуваш. Од кај да знаеме дека и ти не си само на форумов „умна“, а во реалноста иста како и сите. Да, можеби е тоа така, секој има право тоа да го помисли. Но јас го правам она што го зборувам, или, ако ништо друго - многу се трудам. И тука и таму ( и тука има неправилности, но сепак има закон кој се почитува и ред кој се следи). И во моето секојдневие и преку мојата работа јас се трудам да бидам она што сум и во што верувам и за што зборувам. Имам изградени ставови и се држам до нив. И не го правам она што сите го прават (негативно), само затоа што - сите така прават. Бидејки може и поинаку. Да, тешко е, понекогаш е многу тешко, ама, тоа е патот кој сум го избрала јас, бидејки така сакам. И така сум мирна. И пред се силна. Тоа дава многу сила.
Затоа мислам дека ако секој почне од себе и се запраша: дали она што го зборувам - го правам, исто така, или не? Дали она што го 1.мислам(чувствувам) го 2.кажувам, и тоа што го кажувам - го 3.правам? Или не? И ако решиме барем  две (од тие три нешта!) да ги усогласиме кај/во себе, тогаш може полека работите малку од малку да се доведат во ред. (Некој друг никогаш нема да ни ги реши проблемите.)
Кон врв
ABC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 371
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ABC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 18:14
Oпшто земено на сите Македонски граѓани ни фали самокритика,не дека сме сите лоши,арамии,злонамерни,пакосни,алчни......не сме бе,не сме,ама многу од нас не се ни самокритични,во тоа е проблемот.Никој жив не признава дека многупати тој е оној што навистина погрешил и дека ќе се труди барем во иднина да го поправи тоа,да не ја пофторува истата грешка.А не само да се брани со напад на оние кој му укажуваат каде всушност е проблемот,каде греши и каде треба да се поправи.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 20:01
Во Македоноја сите граѓани се разочарани од политичките опции кои ги гласаа затоа што избраниците место да ја извлечат земјата од балканскиот котел тие ја вратија назад и тоа бајаги.
На почетокот на осамостојувањето на земјата Киро Глигоров како искусен политичар беше ставен во менгеме меѓу двајца преамбициозни млади луѓе кои некако лесно народот ги пушти да им ветува кули и карати. Набргу се свати заблудата но беше касно- земјата тонеше се подоле.
Сега, кога народот избра опција која барем малку ветуваше прогрес ( и никој не може да негира дека во првата година на владеење Груевски успеа малку да ја врати надежта дека нешто тргна на арно)  некаде попат по вторите избори заглави.
Денеска, мпжеби под притисок на економската криза ние сме сведоци дека излез тешко се гледа. Од една страна криза, од друга страна премногу луксуз кај ’’ владеачката елита’’ и тоа од државни секретари до пратеници, министри, а криза само за народот.
Затоа тешко се верува дека СДСМ може да ја извлече земјава од криза, а исто така е тешко да с еповерува и дека Груевски ако набргу не направи реконструкција, ако не стави полициски сребрени брезлети на некои од неговот потесно опкружување заради премногу пари, односно ако не ги прочисти здраво редовите за сите промашувања тешко дека рејтингот ке остане колку и да се ’’вмроовски’’ агенциите кои ги извршуваат анкетите.

Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2009 во 02:01
mamamd se soglasuvam so vasiot komentar samo uste nesto da ve nadopolnam deka Gruevski i negoviot tim se sposobni luge i se nadfevam deka vo najskoro vreme ke izlezeme od ekonomskta kriza.Vo ovaa se nadeva i celiot makedonski narod koj mu dade poddrska na Gruevski vo 2008 povtorno da stane premier na vladata na Makeonija.

Изменето од Анастеа - 31.Август.2009 во 09:34
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2009 во 09:31
надежта милане брате, последна умира . А македонската надеж е одамна пцојсана. Од шо е способен пастирот , македонија дојде до ова дереџе . Милане брате бројката од 500.000 не е целиот македонски народ , математички е четвртина момче или 25 %, тоа да го запамтите еднаш засекогаш. Кога не занат да одговорат на просто новинарско прашање , шо да коментирам повеќе за нив . Немаат изграден став , аргументи , тези . Абер немаат од политика , а камо ли друго . Плебсот гледа и казнува , како и секогаш.
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2009 во 13:53
Originally posted by mileg mileg напиша:

mamamd se soglasuvam so vasiot komentar samo uste nesto da ve nadopolnam deka Gruevski i negoviot tim se sposobni luge i se nadfevam deka vo najskoro vreme ke izlezeme od ekonomskta kriza.Vo ovaa se nadeva i celiot makedonski narod koj mu dade poddrska na Gruevski vo 2008 povtorno da stane premier na vladata na Makeonija.
способни се, ама за што? нели на почеток викаа дека кај неас немало криза, поточно дека ќе сме ја избегнеле газење%20од%20смеење
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2009 во 19:23

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Доста со вицеви, че ме боле куpемо........

Изменето од Ateist - 31.Август.2009 во 19:24
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2009 во 01:18
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

способни се, ама за што? нели на почеток викаа дека кај неас немало криза, поточно дека ќе сме ја избегнеле газење%20од%20смеење
Zabegan vladata e sposobna za site problemi na narodot da se resat.Inaku za krizata jas mnogu raboti kazav i ne sakam da se povtoruvam vo interes na temata.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2009 во 01:30

Zabegan vladata e sposobna za site problemi na narodot da se resat.Inaku za krizata jas mnogu raboti kazav i ne sakam da se povtoruvam vo interes na temata.

Па што чекаат, што не ги решат....збунетост
Или тактизират со времето....плазење
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2009 во 12:02
ќе ги решат .... утре сабајле
не знаат вол у гз да зденат, тие ќе решеле....... газење%20од%20смеење
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.