|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 54> |
Автор | |
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
со наj голема тага и мака...си измивам рацете од темава...
Барем до моментот во коjто авторот се изjасни..сам за себе си... |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За се што е лично имате ЛП, тука дискутирајте за темите.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Covek koj postojano naiduva na razocaruvanja,koga sekoja mala nadez mu e prigusena,naviknuva na takviot zivot,toa e svetot koj go poznava,surovosta mu e najdragiot prijatel,toj nema da se ligavi i da moli,da odi naokolu nasmean pravejki dobrini na sekoj cekor,go zivee od den za den nesrekjniot zivot onakov kakov sto mu e daden,gleda samo da go prezivee,zasto ja izgubil sekoja ostanata smisla...onoj koj odsekogas bil osamen,ja saka osamenosta i nema da dozvoli da mu ja odzemat.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nesrekjnite lugje se losi, losite se nesrekjni, i dobrite se nesrekjni, pa dobrite se losi a losite se dobri, vaka izleguva filozofija koga gi mesame pojmite i sakame da isfilozorirame pojkje nego samiot Aristoteles
a vistina e edna postojat dobri losi srekjni nesrekjni i srekjni i nesrekjni i apaticni i humorni i piolni so zivot i polni so omraza i zaljubeni i odzaljubeni i tie koi nemaat vreme i tie so neznaat sto so vremeto i samite sebe site spagjat vo nekoja grupa no grupite ne se povrzuvaat po difot HAUGH |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имав прилика приказнава да ми биде прочитана на плажа...на увце...иако не е баш лесно четиво за плажа... сите имаме свои искуства од кои влечиме некои наравоученија...секој од нас во даден момент бил несреќен несреќата никогаш не доаѓа сама...за жал...на нејзиниот опаш влечи уште неколку несреќи кои ни ги сервира на интервали...и таман ќе помислиме дека лошото поминало...доаѓа полошо...и уште полошо... и колку и да сме добри,и колку да се трудиме да останеме присебни периодичните напади на несреќа не огрубуваат,оставаат траги по нашата душа,не прават лоши,па макар и на момент...сакале ние да признаеме или не... и колку и се убедуваме дека тоа не е така,текот на нашите мисли и зборовите кои (можеби и несакајќи) сме ги изустиле некого повредуваат можете да полемизирате колку сакате,можете да убедувате некого до бескрај,но зборовите и делата кои ги правиме во тие моменти не издаваат.... несреќата не тера на лошо однесување...и тоа е факт Изменето од Andjelina - 26.Август.2009 во 17:58 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
несреќниот човек често е способен да го скрати за глава оној за кого смета дека е незаслужено среќен
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
баш вчера во една прилика, еден мудар човек кого длабоко го почитувам, ги изговори овие зборови
,, се' додека има и најмала надеж, човекот побрзо прифаќа да биде кукавица, за да се спаси. Кога нема веќе надеж, станува булдожер,, п.с. ми се допадна ова - булдожер.....ббббррррр....... |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во оваj свет нема ниту срекjа, ниту несрекjа, има само споредуване на едната и другата состоjба. Ништо повеке. Само човек, коjто е осетил безграничната злочестина, може да осети и безгранична срекjа. Човекот треба да е пожелил да умре, да може да разбере колку е убав животот. Граф Монте Кристо тука нели се сакат цитати како докази,и тоа наj веке од световната литература , па ете... Изменето од pagane - 29.Август.2009 во 15:47 |
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дали одмаздољубивиот човек е добар или лош?
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
муабетот ми беше...
Гроф Монте Кристо беше ДОБАР човек, кого судбината го донесе до дното. Кога успеа да се спаси, тој не продолжи да живее среќно и безгрижно, туку се преобрази во сосема друг човек! Одмаздата му беше единствена цел! Тој УБИВАШЕ!!! Ние ги знаеме неговите мотиви и зошто тоа го направи, но сепак.... Одмаздољубивоста е грев!!! Убивањето е грев!!! |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А каков е Граф Монте Кристо?
Одмаздолjубив или борец за правда? И ти кога jа читаше книгата/ претпоставувам/ не испита ниту за миг неговата желба да jа врати во нормална состоjба нарушената рамнотежа мегу доброто и злото ? Не испита? ...Jас да. Бога ми испитувах совршено задоволство. И така е секоj пат кога jа читам книгата...и кога го гледам филмот / сите му версии се добри/ |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу добро ти сфатив поентата.
Неговата приказна заврши срекно. Значи тоj е срекен => тоj е добар. |
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аха...значи ти велиш дека постои ДОБАР УБИЕЦ??????
ти си тогаш контрадикторна на Исус Христос |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Офф, газиш во длабоки води...И ти си во кантрадикторност ...оти тогаш Исус би бил одмаздлив Бог / слично на Jахве/ а он не е.
П.С. Граф Монте Кристо е бил добар католик. |
|
Внеси реплика | страница <1 3738394041 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |