|
Криза на средните години |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Август.2009 во 15:17 |
|
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ШТО СЕ СЛУЧУВА?
ТОА СЕ СИТЕ ИНТЕЛЕГЕНТНИ, РАЗБРАНИ ЛУЃЕ ЗОШТО СЕ РЕШАВААТ НА ТАКОВ КРУПЕН ЧЕКОР? |
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozebi zatoa sto imale dovolno hrabrost da si priznaat posle "tolku" godini deka ljubovta so "zlatnite" zeni umrela i deka e vreme da se svrti nov list vo zivotot?
Da e krupen e navistina krupen cekor vo zivotot ....no samo so krupnite cekori mozeme da se priblizime do srekata.
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
АПСОЛУТНО!!!
знаеш....луѓето се менуваат, некои растат, некои остануваат на исто место, или дури се враќаат чекор наназад никој не може да рече за ниеден од овие погоре дека е глупав, или дека не размислил добро. Се докажале тие во општеството дека знаат да го користат мозокот. тие само го направиле она што процениле дека ТРЕБА да се направи, а имале и грб да го понесат товарот на озборувањата |
||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ziveam so zena 20-30 godini i da ja ostavam zaradi pomlada?!?!?! nekako ne mi faka um. |
||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga bi videla nekoj ulucen pitac, ili nekoj ulicen cistac, gjubredzija i d ne nabrojuvam, so eden zbor anonimna, sekojdnevna licnost na 60 tina godini so nekoja zgodna mlada ubavica ke veruvam deka stanuva zbor za ljubov.
No koga gledam uspeshen maz/zena so mlada osoba (bilo toa da se politicari, glumci, profeori, doktori) mene licno mi nalikuva na se drugo a najmalku na ljubov ili kriza na godinite. Ljubov garant ne e barem od stranata na pomladiot partner vo vrskata. Zoshto? Pa od ednostavna pricina baba/dedo ljubovnik/soprug ima svoja ustalena shema, ritam i nabrgu toa ke s epokaze na delo. Edniot mora da se lisi i od svoite zadovolstva. Potoa- prirodno e teloto na povozrasniot (aj da ne recam postariot partner) da razvie odreden miris (koj nieden sapun ne go pere) koj se pojavuva so zastaruvanje/zgasnuvanje na nekoi hormoni i osven lugjeto na ista vozrast drugite tesko go podnesuvaat. Zatoa koj i da za mene e iluzorno deka e samo kriza na sredni godi |
||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i uste neshto. ako e razvodot samo zaradi pomlada, toa ne e um toa e besramnik, glupak, duduk, gnasa, mrsulko i nemi teknuva ushte shto.
|
||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Браво!!! |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кога ќе влезеш во тие средни години претпоставувам жалиш за младоста,за насмевките,за треперењето на срцето..сакаш барем уште еднаш да го проживееш тоа,да почувствуваш дека си сеуште жив...веројатно тоа е целта кај овие личности,уште еднаш да ја проживеат “младоста“
не можам само да ги разберам далеку помладите партнерки...кај нив сигурно не е љубов,зашто за мене тоа е бљувотина... јас и другарот на татко ми фатени за рака...се бакнуваме по улици... а од друга страна доаѓам секојдневно во комфликт со татко ми заради несваќањето од негова страна на “мојата луда младост“,заради разликата во години како милуваме да кажеме при расправија...од нивна старна тоа е користољубие,желба да бидат видени...зборувам за видниве фаци зашто во секојдневниот живот не сум сретнала пар со 20 години разлика...има разведени,преженети ама разликата во години е далеку помала ...можеби грешам... |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако е тоа брак од интерес, тогаш кој е во случајов користољубивиот,
- девојката која се омажила за пари - или господинов што сака младо месо покрај себе, па си го купил???? |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekoj saka taze meso, no e poskapo i ne moze sekoj da si go dozvoli
|
||
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со ова се согласувам, Енџи... велат, мажите после педесеттата го доживуваат вториот пубертет... кој ќе го знае... сепак, не може да се генерализира... понекогаш, зависно од ментално-емотивниот склоп на личноста, во прашање е задоволување на некои базични потреби, потреби коишто тие двајца партнери лесно ги заменуваат со поимот “љубов“... и, ете - или мед, или беља работа! |
||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nie ostanatite mazi se ograduvame na gnasnite postapki na gorenavedenite sustestva koi zloupotrebuvaat mladi krckalcinja |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е тогаш ќе си јадете гравче |
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |