|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 197198199200201 242> |
Автор | |||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Прво, никој Пресвета Дева Марија не ја рамни со Бога, затоа што таа не е Бог. Второ, дали тие други жени се удостоиле да го родат нашиот Господ Исус Христос и да бидат наречени Мајка на мојот Господ (Лука 1:43)? |
|||||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Марија е значи пресвета? Изменето од izvoren - 28.Август.2009 во 01:11 |
|||||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Е зошто Мајката на Мојот Господ да не е Пресвета? Изменето од macedon_alex - 28.Август.2009 во 01:11 |
|||||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Затоашто само Господ е безгрешен. |
|||||
|
|||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас реков ли дека не е така?! Пресвета не значи дека е Безгрешна, односно дека нема грешна природа. |
|||||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Како може некој да се нарече ПРЕсвет, кога Бог е наречен свет?
И од каде приказната дека Марија немала грешна природа? Зар по Падот некои добија грешна природа а некои не? |
|||||
Вера, надеж, љубов
|
|||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Пак ми ги извртувате зборовите. Од каде излезе дека Пресвета Дева Марија немала грешна природа? Каде тоа јас го напишав?! Читај поубаво пред да констатираш нешто. Бог е наречен Свет, Силен, Праведен,Татко,Седржител итн. и нема човечки јазик кои може да ги искаже сите прекрасни епитети за нашиот Бог. |
|||||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ај прочитај ги твоите два последни поста на оваа тема. Заклучокот се наметнува сам по себе!
|
|||||
Вера, надеж, љубов
|
|||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
AlDra, подолу ете го мојот последен пост.Значи, сакав да кажам дека титулата Пресвета не значи дека Пресвета Дева Марија нема грешна природа.
|
|||||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Според тебе ем пресвета, ем со грешна природа. |
|||||
|
|||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Каде е проблемот пак сега? |
|||||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ако Марија е пресвета а сепак има грешна природа, тогаш дали и Бог Кој е ,,само’’ свет има грешна природа?
|
|||||
Вера, надеж, љубов
|
|||||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Нели разбираш дека ја издигаш на повисоко ниво од Бог. Бог е свет, а Марија пресвета. |
|||||
|
|||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Сега ќе испадне и дека не знам што пишувам... Јас мислам дека погоре кажав дека титулите на Бог не може човечки јазик да ги искаже, многу се, необјасниви се и прекрасни се. Зар мојот човечки ум ќе може да ги разбере, а мојот јазик да искаже сите титули на Бог?! Од друга страна Бог не е само Свет, туку е и Татко на сите, Чудесен, Силен, Праведен,Безгрешен, Создател, Седржител,Семоќен итн. Дева Марија е Мајка на нашиот Господ Исус Христос и е Пресвета, но има човечка природа, не е Божица! |
|||||
Внеси реплика | страница <1 197198199200201 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |