|
Албански паралелки по медицина |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 15> |
Автор | |||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gotovo. Pocna upisot bez polaganje kvalifikacioneni ispiti. Tolku zboruvanje za dzabe. E ministre, ministre
|
|||
goodman_91
Нов член Регистриран: 26.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не е до министерот, до глупото македонче е. Албанците ќе си бараат ќе си бараат, ние ќе си ќутеме и ќутеме и ќе се тера вака се додека не се запоседне здравството од нив, но веќе гајле ми е.Се виде колку Македонија е силна држава при што со ова се докажа дека всушност Македонија е протекторат-држава. Дали ВМРО или СДСМ се на власт, иста ќе биде ситуацијата, затоа што претседател на републиката ќе е не Ѓорѓе Иванов или не знам кој, туку Филип Рикер, а Ерван Фуере ќе е премиерот.
Изменето од goodman_91 - 25.Август.2009 во 15:48 |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Готово?
Им дозволија?! |
|||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од каде ова дека им е дозволено да бидат примени сите. И сега што? Треба ли и ние да излеземе да протестираме затоа што во сопствената држава сме народ од втор ред? Треба ли и ние да тропаме со шишиња пред владата? Не, нас нема да ни дозволат, нас ќе не пикнат во затвор и ќе не почестат со еден „бурек со клоци“... Со што се закануваат албанците што толку им попуштаат? Со воен конфликт? Ако толку сакаат слободно, нека повелат. Затоа што цел живот ќе се закануваат, еден ден и јас ќе носам одлуки и мене ќе ми се закануваат, и на моите деца ќе им се закануваат, и на моите внуци... се додека не расчистиме еднаш засекогаш. Ако им се дозволи да се запишат сите без да полагаат приемни испити јас ќе се разочарам уште повеќе во оваа држава во која нема иднина за Македонците, па кои по ѓаволите се тие албанци за кои не важи ни закон, ни право. Јас мислам дека ако е вистина, министерот за образование може слободно да си поднесе оставка, иако не е долго на функцијатa, тоа што потклекнал пред стотина идиоти покажува дека нема капацитет да биде на толку битна функција.
Изменето од Момче Македонче - 25.Август.2009 во 16:16 |
|||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
|||
goodman_91
Нов член Регистриран: 26.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се согласувам со тебе. Да влегоа македонци во тоа школо како они, досега ќе завршеа многу во Градска болница и Клинички Центар поради повреди предизвикани од палки на цајканите. Што мислиш, зошто албанците викаа "HELP USA"? Ова се притисоци предизвикани од луѓето од ЕУ, САД, како Филип Рикер, Ерван Фуере итн. Ако македонските министри ги прават овие работи затоа што сакале, досега немаше да се случи ниту Гостивар, ниту 2001 година. После ова што се случи, и јас сум разочаран исто како тебе во оваа држава што е протекторатска, слаба, каде што најтрагичното е тоа што никој ова не сака да го признае!! Вака како што подлегнуваме на секој притисок, ништо чудно и еден ден да си го продадеме и името. Изменето од goodman_91 - 25.Август.2009 во 16:36 |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сите 270 ученици денеска ги поднесоа пријавите во Панче Караѓозов. Иако до вчера вечерта беа децидни дека нема да отстапат од своите барања, во спротивното ги убеди пратеникот на ДУИ Сафет Незири - како посредник меѓу нив и владата. Не откриваат дали добиле некакво ветување, само велат биле посоветувани да го испочитуваат законот и да ги пријават децата. Ако работите не излезат онака како што треба, родителите се заканија дека ќе преземат радикални мерки. А што го натера Министерството за образование да отстапи од цврстиот став и да не постапи според конк*рсот остана загатка. |
|||
Македонецот
Нов член Регистриран: 19.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пак ли иста приказна?! Е ај нека се радикализираат да ги видам!!!
|
|||
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, да, ќе преземат радикални мерки, ќе се фатат за рака со децата.... Баш ме интересира кои се нивните „радикалности“, иако паралелките „демек“ ќе бидат во Зевљуш Марку, сепак не се сложувам со тоа што им попуштија. И што толку се фаќаат на тој рамковен договор и 20%... На конк*рсот пишува 10 паралелки на македонски и 5 на албански јазик, или 33% со што е надминат тој фамозен „20“ процент. Со ова што го дозволи владата на РМ ќе има 44% албански паралелки...
+ Еднаш напишав, сега го поткрепувам со документ:
Еве линк до конкyрсот (за ова пишува на 31 страница):
*сменете ја со у Прашањето ми е, со кое право еден министер, луѓе, влада, сеедно, сметаат дека можат да бидат над законот? Изменето од Анастеа - 25.Август.2009 во 18:33 |
|||
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
|||
ABC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 371 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Законот за задолжително средно образование им го овозможува уписот на сите средношколци без никакви дополнителни оптоварувања,како што се полагањата на приемни испити,квалификации,или максимално одличен успех,затоа што со таквите акти грубо се кршат човековите права на децата,без разлика од која националност се.Оние пак кој полагале приемен испит и не го положиле,односно не биле примени во саканото училиште можат да поднесат тужба или жалба до министерството за образование за да ги исправи ваквите неправилности,затоа што со приемните испити се создава неограничена можност за коруптивни дејства и разни други злоупотреби,на самиот наставно-педагошки процес каде сите деца треба да имаат еднаков третман,услови и шанси,да обезбедат барем упис во одредено школо ако веќе ги “задолжува“ државата да се запишат. |
|||
Момче Македонче
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЕјБиСи, многу „паметно“ зборуваш. Значи државата е должна да ги прими сите пријавени кандидати. Ок, тогаш прашањето ми е, што ќе се случеше ако сите 20-30.000 полуматуранти и повеќе се пријавеа за Панче Караѓозов? Зарем државата ќе беше должна да ги прими сите??? Човече дај не ме смеј, тука се кршат човековите права на Македонците, не може за Албанците да важат други закони. Средното образование е задолжително, но никаде не прочитав дека учењето во „Панче Караѓозов“ е задолжително. Не е единствено средно училиште каде што има паралелки на албански јазик, така да не ти држи ова што си го кажал. И стварно не гледам зашто се буниш, убаво си пишува, глупо ми е да го повторувам, а ти да го игнорираш тоа, ДОКОЛКУ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ КАНДИДАТИ ОД БРОЈ НА МЕСТА СО ИДЕНТИЧЕН УСПЕХ СЕ ПОЛАГА ПРИЕМЕН ИСПИТ, така било секогаш, така и ќе биде. Глупи се овие што попуштаат, не смее да им се попушта, зашто кога им се попушта на албанците тие добиваат ефект РЕД БУЛ, т.е. попуштањето им дава крилја Сега го бараат ова, утре ќе бараат нешто друго, ама на оние кои се на високи позиции изгледа битен им е само краткорочниот момент, не гледаат долгорочно, кога тогаш тие пак ќе бидат незадоволни, а ние мора еднаш засекогаш да пресечеме
|
|||
|
|||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Денеска советот на Град Скопје ќе расправа за проширување со медицински паралелки во “Зеф Љуш Марку“, па можеби проблемот нема да биде решен со запишување на албанските ученици во Панче Караѓозов.
А за потребата од полагање приемни испити, при толкава конк*ренција за медицина мислам апсурдно е и да се расправа. |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ама тие не сакаат во “Зеф Љуш Марку“ , тие сакаат во Панче Караѓозов од проста причина ..... да создадат мнозинство на ученици и таму па со тек на времето , значи нареднава година две да си издејствуваат и таму свој наставен кадар и тако то ....... не се работи тука за никаква желба за учење или не знам што ........ ова што се случува со нив е само добро изработено сценарио кое е поддржано од сите политички субјекти на македонските албанци ..........
сценариото со косово од 74 ’ та е толку очигледно само што за жал има и такви кои при очи не гледаат Изменето од МАРШАЛ - 26.Август.2009 во 10:30 |
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~Abe i Menduh Tachi mojot shampion ,pardon eden od moite shampioni se pretstavuva kako Doktor mada diplomata nikoj mu ja nema videno do sega~,,~ Site sakaat Doktori da staman more ,da se bavat so humana rabota~,,~zsh da ne gi primat u Panche ,tamu ima kabineti shto ce uchat medicina u Zefljush ili na drugo mesto koga nema kabineti~,,~Kako taka molim te
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |