|
Инциденти во скопската населба Нерези |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | |||
Македонецот
Нов член Регистриран: 19.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде ти кажи ми дали претерувам или дури е и малку тоа!? Ајде врати се 2001 и види! Си слушнала ти некој албанец да каже нешто убаво за Македонија?! Јас не. Само нешто им смета и редовно некој спомнува делење, федерализација, голема албанија и слично!!!!!!! А смртната казна нормално дека треба за сите да биде...еден закон за сите....само не сум чул некој Македонец на функција да рече нешто националистичко...а сите албански политичари редовно кажуваат па и прават!!!!!!! |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас сепак мислам дека претеруваш, за одење во затвор треба малку повеќе од обичен национализам, кој евидентно го има кај сите и кој сам по себе не е казниво дело.
Да не се враќаме тука на 2001-ва, има многу што да се каже, но темава е за инцидентите во Нерези. Да не правиме од мравка - слон. |
|||
Македонецот
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти ме праша, јас ти одговорив. А 2001 не смее да се заборави. Може ли да ми кажеш што точно подразбираш под национализам? |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ни реков дека треба да се заборави 2001-ва.
Под национализам подразбирам чувство на припадност и идентификување со сопствената нација, народ. Се друго што е екстремно си има други имиња. |
|||
Македонецот
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убаво што те прашав. Тоа што ти го пиша не е национализам него е патриотизам. Националистите не сакаат никој друг освен себе....така да национализмот е многу лоша работа. Многу малку треба за да премине во нацизам. |
|||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Патриотизмот е љубов и идентификување со сопствената татковина (patria), или територија на која си роден или живееш.
Термините се јасно дефинирани и од самите нив е јасно кое на што се однесува, што кај нас многу се меша и не се прави разлика. Имаме тема за патриотизам може таму да продолжиш, овде да се вратиме на конкретната тема. |
|||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aj ziv ti majka, slusas toa sto sakas. pa eve ti primer -lupco goergievski (bivs premier vo koj ti si se kolnel) predlozi podelba na tvojata a i mojata drzava. i kazi sto e toj makedonec ili ne. |
|||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а оној кој прифати оберачки , али арбен што се ? .......... оние кои се залагаат и сакаат такво нешто ? лојални граѓани или ИРЕДЕНТА
|
|||
Македонецот
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ХАХАХА...ти ако се колнеш во политичари јас не се колнам!!! ахаха Таквите ко него се викаат предавници и се најдолното ѓубре на планетава!!! За нив треба посебен закон со кој би се мачеле по неколку дена па после би се стрелале!!! А инаку факт е дека ниту еден албанец што бил пред камера не рекол ништо убаво за Македонија. Ако имаш некој пример кажи. |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
муабетот е дека на Албанците им беше дадено се што побараа, а денеска се и во власта каде што можат уште повеќе да си угодуваат себеси, им дозволивме се, а тие сеуште плукаат по нас и ни викаат дека не сме ги сакале и дека само ги повредуваме? па нели е тоа срамота!!! |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Македонецот
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не само тоа него и во секоја друга земја терористите завршуваат во затвор , а кај нас во влада!!!!
|
|||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...... ..... браво |
|||
Кој бара ќе најде.
|
|||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas kako drzavjanin na Republika Makedonija ne go, opravduvam ovoj incident bidejki se znae toj bese organiziran od albanskite partii a potocno od DPA i Nova Demokratija.Inaku vakvo nesto krvnicki vo nasiot glaven grad potseka na Avganistan ili vo 2001 god.Vsusnost taka pocna i vojnata vo 2001 god so vleguvanje po doovite na graganite i ubivanje na samite gragani.Uste ednas da ne dolzam mnogu vo interes na temata ne go opravduvam i go osuduvam ovoj incident
|
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~ne mi ja chepkajte Nova Demokcija i ne ja stavajtte kade ne i e mesto~,,~vo Nova demokracija chlenuva mojata omilena Flora Kadriu ~,,~Incidentzite gi napravija se znae koj...
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |