IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Ништо не е онака како што изгледа
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ништо не е онака како што изгледа

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 17>
Автор
Порака
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2278
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 17:03
go gledame samo ona sto sakame da go vidime,a koga ke pogledneme poubavo se razocaruvame(odnadvor crveno jabolko a vnatre trulo)
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2009 во 23:23
Мини сукња може многу малку да излаже
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 22:48

само ми се причинува
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 22:54
Se e tochno onaka kako shto izgleda.
Кон врв
matrioshka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај matrioshka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 23:14
Ewe toa absh sega mene mi se slucuva...I toa so lugeto na koi najmn im veruvav-moeto semejstvo.......na nekolku clenovi potocno...a koga sega sme podolgo vo zaednica....ilgeda dka jas voopshto n gi poznavam.....nz kako da postapam...:(
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 23:43
Prvin zapoznaj gi...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
matrioshka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај matrioshka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 00:44
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Prvin zapoznaj gi...

Vidi......Rabotata e vo toa shto jas niv gi znam cel zivot...majkami babami...i dr...tuku sega koga sum kaj babami..slusam i gledam raboti koi shto do sega ne sum gi znaela a i ne sakaat da zborat prd mene....ne mi e jasno zs bidejki celo vreme bew ubedna deka sme najiskreni i nish ne sum kriela od niv.....sekogas otvoren muabet....a sega gledam nesh sosema dr i nz kako da postapam!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 01:42
Originally posted by matrioshka matrioshka напиша:

Prvin zapoznaj gi...

Vidi......Rabotata e vo toa shto jas niv gi znam cel zivot...

Ne bre dusho, ti ne si gi znaela ...

Sekoe dete gi gleda svoite najbliski kako edna idealizirana slika. Kolku sto e deteto pomalo, tolku slikata e poidelizirana. Toa se dolzhi na detskoto neznaenje, nemanje iskustvo, nemozhnosta da sporedi so neshto drugo i na indoktrinacijata od svoite najbliski.

Otkoga toa dete kje porasne i kje stane vozrasno, podrugo kje gi gleda svoite roditeli, kje bide pokritichno i rabotite koi ne gi zabelezhuvalo kje mu stanat bitni za razbiranjeto na celata slika na svoeto semejstvo. Se razbira, poradi svojata vozrast kje bide vo mozhnost da doznae i raboti za koe do togash nemalo prichina ili ne bilo na soodvetna vozrast za da gi doznae.

Seto toa e normalno... zatoa prvin nauchi gi tvoite najbliski, no bez da gi presuduvash i osuduvash, pa potoa kje vidish kako kje postapuvash.

Vo sekoj sluchaj, postapuvaj od pozicija na ljubov i razbiranje.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 09:03
vo toa i e problemot!....shto nekoi ne gledaat kako shto..........izgleda!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 12:00

Originally posted by matrioshka matrioshka напиша:

Prvin zapoznaj gi...

Vidi......Rabotata e vo toa shto jas niv gi znam cel zivot...

Ne bre dusho, ti ne si gi znaela ...

Sekoe dete gi gleda svoite najbliski kako edna idealizirana slika. Kolku sto e deteto pomalo, tolku slikata e poidelizirana. Toa se dolzhi na detskoto neznaenje, nemanje iskustvo, nemozhnosta da sporedi so neshto drugo i na indoktrinacijata od svoite najbliski.

Otkoga toa dete kje porasne i kje stane vozrasno, podrugo kje gi gleda svoite roditeli, kje bide pokritichno i rabotite koi ne gi zabelezhuvalo kje mu stanat bitni za razbiranjeto na celata slika na svoeto semejstvo. Se razbira, poradi svojata vozrast kje bide vo mozhnost da doznae i raboti za koe do togash nemalo prichina ili ne bilo na soodvetna vozrast za da gi doznae.

Seto toa e normalno... zatoa prvin nauchi gi tvoite najbliski, no bez da gi presuduvash i osuduvash, pa potoa kje vidish kako kje postapuvash.

Vo sekoj sluchaj, postapuvaj od pozicija na ljubov i razbiranje.

Tokmu taka jas pred nekoe vreme mislev deka najblisikite me sakaat i toa site i drugarite i roditelite i mnogu drugi, no sega svakjam deka sekoj gledal samo za sebe, kako shto i jas pochnav da gledam samo za sebe si, ednostavno vekje ne me zanima nikoj, ako mozham da mu pomognam nekako epten mali napori kje vlozham ama toa epten mali, porano beshe poinaku.
Se e do godinite.
Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 21:17
U predvecherje,
na obali Nila,
sreli se hijena i krokodil,
pa zastali da se pozdrave.

Hijena progovori, te reche:
”Kako vam ide danas, gospodine?”
A krokodil joj uzvrati:
”Loshe mi je.
Ponekad od bola i tuge zaplachem,
a drugi onda vele:
’ To su samo suze krokodilske.’
Ne mogu vam iskazati koliko me to vredja.”

Tad ce hijena:
”Govorite o svom bolu i tuzi,
al’ pomislite na tren kako je tek meni.
Ja gledam lepote ovog sveta,
njegova chuda i krasote
i od radosti chiste smejem se
k’o shto se smeje dan.
A onda ljudi iz prashume kazzu:
’To je samo smeh hijene.’ ”

Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот,
- не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот.
Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 12:38
tokmu taka e!...kako shto i izgleda...samo, shto...drukchie go opishuvaat!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 17:50
se razbira deka nisto ne e taka kako sto izgleda,
zasto toa nie sto go gledame ni e odnapred programirana slika
Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 18:14
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/11/Glass-of-water.jpg/409px-Glass-of-water.jpg

Ne, casava ne e poluprazna, taa e polupolna!среќа
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот,
- не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот.
Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.