|
Охрид уште ли е aтракција за македонците? |
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Автор | |
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne....nikogas....dovolno bese ednas...
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
emo82
Група Регистриран: 04.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e zasto?ja koga sum bil u MKD sum si pominal dovolno.sada na 18 i 19 ke bidem na pivofestot u PP.Verno kato vidat ke sum bugarin me gledat grozno i me psujat ama mene ne mi smeta.Ubavo si e u vas Изменето од emo82 - 04.Јули.2009 во 19:59 |
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E so golemo E!
Od 9 julí do 17 pominav prekrasni dena vo Ohrid, ne bese udarna sezona i gostoprimlivosta bese na visoko nivo.
Na vikend bev gorna Belica , strusko selo soprekrasna priroda , odmor zadusha ...
Pod Kaneo imat dve divi plazi so kuki izmegu , tuka vo dvorot na lugeto mu jadevme taze plashici kako lizgase vinoto rz muabet i krasno drustvo.
Trpejca bev na pastramka , znam zabraneta e ama ako ne ja izedevme nie ke ja izedeja drugi.
Sonce zalez posle plaza na Cuba libre so preubaj Mojitos.
Na skara vo Belvedere ,starogradska muzika , za posle kon liquid na dolpolnuvanje na alkoholnite dozi.
Sv Naum na izlet bevme , i me izraduva da nemoras na kamen da lezis imET lezalki.
Znam mal milion mesta i impresii zaborajf , posle dolgo vreme mene vo ohrid me setaja locals i poradi niv odmorot mi bese prekrasen.
Sega e udarna sezona i ako bev snosti golem del od sharmot go nemat ama ako objasneta mi e situacijata , neka zarabotat a nie ke se druzime srdacno pak ko ke nie denot......
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ха, ха ха ами песнана Биљана платно белеше од каде е?
Се согласувам со постот на Анџелина.
Инаку добив тазе информации од блиска особа за последните новости од Охрид односот на Охриѓани, цените, можностите и се, и мора да се признае дека има прогрес (Охриѓани за жал ќе им треба уште многу да веслаат да го симнат киселиот израз од лицето и да ја намалат желбата да ве зафркнат по секоја цена).
Сепак без оглед на се на моите странски пријатели топло им го препорачувам да го посетат и летуваат во Охрид поради убавините и дражта, но не се осмелувам да им ги споменам „непријатните изненадувања„ кои можат да им се случат како немање топла вода за туширање во сред 21 век и сл.
Само со многу луѓе што сум разговарала прво прашање е како се стигнува до Охрид и по која цена.
Еднаш некој член тука ме искритикувал дека сум ја надувала цената на авионската карта а инаку истиот член не земал во обзир дека летање од одередени земји треба дури и 3 авиона да смениш а со тоа и авио-компанија бидејќи многу од ниско-буџетните не летаат за Македонија поради вискоите цени на аеродромските услуги. Карта Минхен-Скопје-Охрид може кошта 200 и кусур евра повратна(условно земено) ама треба да стигнеш до Минхен а колку тоа ќе те кошта?!Па дури и да летам чартер до Минхен или Келн колку и да е ефтино пак плаќаш-не е џабе.
Па удри го есапот ако стартна позиција ти е друга Европска земја НЕ Германија и ете ти голем трошок во старт.
Самоорганизација на превоз е скапа освен ако не изнашле некои агенции добар начин да се конектира превозот и да се избалансираат цените. Можеби има такви понуди сега-не знам.
На многу луѓе цената на превозот и аранжманот и времето вклучено во малтретирање-едноставно не им се исплати за тоа што ќе го добијат.
Не потценувам-едноставно споредувам.
И поодамна не сум се информирала за авио-превозот до Охрид и дали има подобрување и олеснувања но што е тоа е.
Изменето од GlenKlouz - 24.Јули.2009 во 12:33 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
извини што ти ја пропуштам целата поента на постот, ама морав на ова да реплицирам |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
забеган, мораш да признаеш ( сите знаеме ) за што одат младите во охрид... да се испопијанат, да изнапушат три штеки цигари, и да си дојдат дома и да раскажуваат дека си поминале лудо и незаборавно.... ама, битно трошат пари
атракција е, бидејќи нема на друго место каде да се оди - зарем да одам во крани да се бањам во тиња и трски ?? минатата година бев комплетно разочарана од охрид, мислам и дека ми стои тука некаде постот... негрижата кон езерото, дивината што ги опкружува плажите, лоша урбанизација, прескапи услуги... е доволна човек да се запраша дали вреди да се потрошат парите во охрид |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не сите имаат можност да глумат аристократија и да живеат во стилот на беверли хилс ...... не сите е имале среќата да после земјотресот се преселат во скопје и станат граѓани од прв ред на оваа земја ..... а уште поради смрдеата на опинците не смеат да го отворат регалот ..... Охрид ........ прекрасен град и уште поубаво езеро ....... секој еден си го наоѓа убавото во Охрид кога се одлучува да тамо го помине годишниот одмор ......... а тињата и трските се секако поубави за разлика од селските бари во кои се капеле пред велигден оние кои благодарејќи на земјотресот , опинците ги замениле со чевли ....... а тоа дека некој пуши и пие кога оди во Охрид , тоа е во духот на оној кој тоа го прави ......... се понаша нормално и не глуми аристократија на некоја од грчките плажи ..... принцезите живеат во бајките а коњите не ги јаваат ...... коњите почнаа да возат скапи автомобили со кои одат на викенд во Охрид
Изменето од МАРШАЛ - 30.Јули.2009 во 11:14 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Атракција која бога ми некогаш многу еазочарувачки деатрактира
|
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iskreno kolku gostoprlimvost da imas koga cel den se raboti za cenakanje na kraj ke ti pukni filmot.
Eden mal primer odime so coekot na prosetka so brod pa dur se smestivme idi srbinka saka prevoz za kaneo od komsijata vo kajceto e veli: 30 denari .. Idem ja malo dalje da vidim za ebani 30 denari ke ja udam vo ezero be a ne da gi vozam negde....
Ne e lesno vo necivilizaran svet da si civiliziran..
Ohrigani imat surov odnos ama mnogu cesto si imaat rabota so neluge...
A deka se cenite sporedlivi so na more se ako sakas smestaj sto dolikuva na smestaj a ne e vo Izdeglavje togas ke si platis.
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпејца....
Едно од најубавите села на Охридско езеро со најубава, најмирна плажа и .....едноставно е рај
ПС..Ако доаѓате деновиве...побарајте го Ninja_34 ... Изменето од ninja_34 - 05.Август.2009 во 01:13 |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poslednata sondaza na kvalitetot na vodata vo Ohridskoto ezero pokazala zgolemena koncentracija na natrium i kalcium..!najverojatno nabrzo ke se kandidira za ...Ohridsko ...more!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ushte!.....samo....ushte malku !..........
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На Самоилова Тврдина... Кој ни е крив после, Самоил? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каква убавина!!! |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |