|
Прочитана книга што оставила длабок впечаток |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 19> |
Автор | |
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Papata Jovana
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Библијата - Бог |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Iva*
Нов член Регистриран: 22.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
knigite na Herman Hese mi se najomileni, osobeno deloto Demijan, a isto i Kodot na Da Vinci od Den Braun i Tajnata vecera, a moze da se najde nekoja vrska megu poslednite dve dela
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Naj ubava kniga od vremeto sto ja imam citano mi e Martin Idn od Jack London.........
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hamlet od shekspir
impresii:site korumpirani aristokrati, politichari , seksualni perverznaci i izrodi na krajot umiraat prezivuvaat samo dvajca: eden poet za da ja raskazi prikaznata i eden vitez samo onie koi imaat plemenita dusha i koi se borat za chest i dostoinstvo prezivuvaat |
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Alhemicarot-Paulo Koeljo
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i mene isto......me zigosa
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бедни луѓе - Достоевски
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sidarta od Hese i Quo vadis od Henrih Sjenkjevic...prekrasni knigi
|
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Quo Vadis e navistina top kniga.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се согласувам. Авторот е Нобеловец, книгата е пишувана некако објективно, непристрасно, дури и суровите сцени се опишани без субјективност, што не внесува во една епоха, и како и самите да сме сведок на настаните....Се занесов ама и мене силен впечаток ми оставила. П.С. И некој ми ја попари |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СКАФАНДЕРОТ И ПЕПЕРУТКАТА од Жан-Доминик Боби (1952-1997)
Жан-Доминик Боби бил новинар и уредник на "Elle", татко на 2 деца. По ненадеен удар на еден васкуларен синдром, влегува во длабока кома. По излегувањето од неа, сите негови моторни функции се оштетени (мед. locked-in-syndrome, затворен-во-себеси). Во неговото неподвижно тело, само левото око е подвижно, и тоа му е врската со светот, со луѓето, со животот. Трепнува еднаш за “да“, два пати за “не“. Со тоа око тој ја пишува и оваа книга... Додека ја читав книгава (и прв пат пред неколку години, а и потем, кога ја препрочитував уште неколку пати!!!), му се воодушевував на човечкиот дух - на овој човек, но и на Човекот кој нешто страсно сака. Зборот е силно средство... дури (и особено!!!) кога ќе го имаме само зборот! Божествена книга!!! НИП ЃУРЃА, НЕЗАВИСНИ ИЗДАНИЈА, 1998. Изменето од Sho-Sana - 18.Август.2009 во 20:09 |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аух...останав без текст, каде ја има книгава?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НИП ЃУРЃА, НЕЗАВИСНИ ИЗДАНИЈА, 1998. |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |