IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Автомобили и моторцикли
  Активни теми Активни теми RSS - Лада Нива (руска дивокоза)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Лада Нива (руска дивокоза)

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
darko Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2006
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај darko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Лада Нива (руска дивокоза)
    Испратена: 02.Јануари.2008 во 11:17
VOZILO ZA SEKOE VREME I MESTO

Изменето од darko - 02.Јануари.2008 во 11:22
ЖИВОТОТ Е ПРЕМИЕРА , НЕМА РЕПРИЗА.
Кон врв
tacna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јануари.2007
Локација: Bermuda
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tacna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2008 во 11:42
VO PRAVO SI DARKO I JAS IMAM LADA NIVA 4X4 , ZMAJ E NEMA TEREN KADE STO KE POSAKAS A DA NE OTIDES DALI BILO ZIMA ILI LETO SNEG, KAL,VODA NEMA ZASTOJ.
EDNA SLUCKA DA VI KAZAM
MI SE JAVUVA EDEN PRIJATEL , (OVA MI SE SLUCI ZIMA 2001 GODINA) NEKADE OKULU 21 CASOT ZAMISLI OTISOL NA VODNO I TOA SO ZENAMU , A NE SO SVALERKA.
I VI VIKAM MI SE JAVUVA I MI VIKA BRAT TE MOLAM AKO MOZES DA DOJDEZ VA VODNO ZAGLAVEN SUM VO SNEG I.T.N. I DA NE GO TUPAM DA SKRATAM ODAM JAS NAGORE I AKO VI TEKNUVA 2001 KOGA PADNA GOLEMIOT SNEG ABE MISLIS VO SIBIR SI I TAKA VOZAM I SE SMEJAM KAKO OVAA BUDALETINKAVA STASALA DO GORE.
GI NAJDOV PRED PARKINGOT NA SREDNO VODNO DESNO PO ULICKATA STO VODI KON PANTELEMON KOGA GI GLEDAM SE UTEPAV OD SMEENJE PA I ZENAMU KOGA JA VIDOV KRAJ.
A NAJTRAGICNI VO SE OVA E EDEN TIP OD OBSE LI BESE OD UNPROFOR LI NE E BITNO GO ZAKACIL PRIJATELOV SO SAJLA ZA TIE DZIPOVITE STO GI VOZAT TOJOTITE GOLEMI I KOGA DOJDOV JAS SO OVA MOEVO KAKO GREVCE TOJ CRNCUGATA POCNA DA SE SMEE AMA SMEEWE KAKO NEKOE KRELE.
JAS ZEMAV TOA MOTATA SAJLA KOGA SUN GO ZAKACIL TOA DZIPOT NA CRNCUGAVA A SO SAJLA VRZAN BESE I OPELOT NA PRIJATELOV , KOGA SUM GI GRABNAL KGR KRG MAMA IM EBAV GI IZVLEKOV I SUM GI VLECE DO PANTELEMON , GI USTAV GI SLEDAN MI BLENDUVAAT MI MAFTAAT DA ZASTANAM JAS SE PRAVAM DEKA NE GI GLEDAM , A NAJMNOU MI BESE MERAK ZA CRCUGAVA STO SE PROSERAVASE KOGA STASAVME NA PARKINGOT PRED PANTELE KE ME UTEPAA NE MOZEA NA NOGI DA STOJAT.

VISTINITA PRIKAZNA OKOLU 12-13 FEBRUARI 2001 GODIVA POSLE 21 CASOT.

OVA E EDNA SLUCKA STO MI OSTANA VO SEKAVANJE , A VERUVAJTE MNOGU SITUACII IMALO SPASUVACKI

POZDRAV
Кон врв
darko Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2006
Локација: Germany
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај darko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2008 во 12:04

TI VERUVAM TACNA I JAS IMAM MNOGU SLUCKI

ЖИВОТОТ Е ПРЕМИЕРА , НЕМА РЕПРИЗА.
Кон врв
MIKELEO Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 24.Јули.2009
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MIKELEO Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 21:34
Ја отварам темава како љубител на теренски возила, посебно Лада Нива, како незапирливо теренско возило и секако најдостапно за наш стандард. Сите што го сакаат и што го имаат овој теренец, нека повелат на дискусија околу доживувања, воодушевувања, разочарувања, и се што е врзано за овој теренец.
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 22:17
Od sekogas sum mu se divel na SUV lepotanite, ama sepak lada niva kaj mene ima posbno mesto kako prv dzip i kako vrv na terencite. Ne deka mi de dopaga mnogu off-road vozenjeto, ama epten si ja bendisuvam ladata. Baska, vo pp ima edno "nivice" so mucka od golf 4 , enterier od golf 3 i mnogu dobra farba. E toa e vejke podobro . Mislam deka motorot e mnogu golem promarsaj ( ne praam muabet za kvalitet) tuku za performansi i ekonomicnost (i postedete me od muabeti so koi ke me ubeduvate deka trosackata si e arna i deka preformasite si se arni - trosi 15 na 100 i odi 130 [:-&] )

Ako nekogas imam nekoj denar na strana , rado bi si napravil edno "home made" lada-golf so 2.0TDI motor i sum siguren deka ke mi praj kef.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MIKELEO Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2009 во 20:15
иииииииии братче како туарег е таа! имав видено и чуено многу за лада нива ама ова не, тоа „хом мејд“ морам да го видам, и ми е мака сеа што ставав плин на нивичето, ќе фрлев некоја пара повеќе и ќе ја напраев „авион“.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2009 во 20:46
имам слики од тоа „хоме-маде“ лада-голф па реков да ги пуштам

плин кај лада е најдобра можна инвестиција. Верувај нема да стани авион со тоа што ќе добие нова школка.
Ако сакаш од него да прајш авион , секако не треба а-тест за + - 150кубици мотор, ако си со ниет ќе пишиш и пополека ќе најдиме и мотори и се што треба за од неа да направиш и ѕвер и убавица (две во едно , де)
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MIKELEO Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2009 во 21:32
Не знам што да праам, нов плин ловато ставив, нов мотор имаше ставено само што ја купив. Кога ја земав ме бунеа многу работи кај неа, имаше ставено нов мотор 1.7 карбуратор, а под десното седиште и кај акумулаторот има некој компјутер, се распрашував и ми кажаа дека фабрички имала 1.6 моно инџекшн мотор и дека биле ретки во МК наводно биле за унгарски и грчки пазар. А и ладичево на сликиве е лудница, ме привлекуа да ја растурам мојата, ама мора да размислам, ке има бааги пари фрланје    
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2009 во 14:25
ako si so niet da ja prajs ke si donesis eden golf 4 od germanija (mozi i udren vo zadnica), ke si fatis nekoj lokalen limar za prijatel (oti , pretpostavuvam ne sme od ist grad) i ke pobaras vnatresnost od golf 3. Toa e toa + 500 evra farba i tolku. Ako mislis za vakvo nesto rasprasaj se po tie sto nosat delovi od stranstvo za limarijata. Voopsto ne e ednostavno oti ke treba barem mesec-dena kolata da stoj na limar, oti krilata nema da se napasuvaat celi , ami ke treba da se secat i da se pridavaat na tie od ladata. Ke trebaat i edni felnicki kako ovie na slikata i mnogu ubava ke ispadni.

Ako si zainteresiran za nov motor najubo da si pobaras injector namesto karburator (ne se mnogu skapi) oti taka ke izvaj pojke KS
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MIKELEO Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2009 во 00:47
не ми иде на памет како успеа да се напасира мењачот од лада со моторот од голф, зар се толку исти позициите на штрафовите?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2009 во 21:49
шрафовите што го спојуваат со менувачот се најмал проблем. Ако ја напасираш оската од менувачот што влегува во моторот после е лесно. ако не се погодат сите позиции барем 2-3 ќе се погодат колку да стои моторот . Ја пред некој ден бев кај едно дугарче шо има лада нива и вика и ставиле седишта од југо и поубо се седи во колава

Најбитно кај теренец ти е да немаш ич корозија ни на подвозје ни на шасија.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.