|
Што е животот? |
Внеси реплика | страница <1 8283848586 133> |
Автор | |
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mille grazie... E ova dlaboko me pogodi i natera da razmisluvam, samo ima uste edno, morame ova sto go imame nie da go imaat i drugi, t.e da se razmnozuvame, se nadevam deka i za ova kje najdesh nekoj ubav zbor... Prosti poradi izlivot na emocii! Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 20:13 |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, decata se nasite zivotni sonca... Uf! Posle Halil Dzubran, jas nemam popametna rec! ( Jas se izvinuvam sto ne e na makedonski jazik, ama e preubavo... a ubavinata e univerzalna! ) Halil Džubran
*********************************** A jedna zena koja je privijala svoje cedo na prsa rece: Pricaj nam o Deci. A on rece: ...Vaša deca nisu vaša deca. Ona su sinovi i kćeri čežnje života za samim sobom. Ona dolaze kroz vas, ali ne od vas, I premda su s vama, ne pripadaju vama. Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli, Jer, ona imaju vlastite misli. Možete okućiti nihova tela, ali ne njihove duše, Jer, njihove duše borave u kući od sutra, koju vi ne možete posetiti, čak ni u svojim snima. Možete se upinjati da budete kao oni, ali ne tražite od njih da budu poput vas. Jer, život ne ide unatrag niti ostaje na preključe. Vi ste lukovi s kojih su vaša deca odapeta kao žive strele. Strelac vidi metu na putu beskonačnosti, i on vas napinje svojom snagom da bi njegove strele poletele brzo i daleko. Neka vaša napetost u strelčevoj ruci bude za sreću; Jer, kao što on ljubi strelu koja leti, isto tako ljubi i luk koji miruje. Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 20:13 |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prekrasna pesna koja mora da bide prochitana od sekoj koj ochekuva da bide roditel!!!
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, Mesi... taa za decata, za ljubovta i za brakot mi se omileni! A Halil Dzubran e... uf! Halil Dzubran! Prosto nemam zborovi kolku e covecen! |
|
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iako e roden kako hristijanin, Halilovata zhivotna filozofija e edna simbioza na hristijansko-druzisko-sufistichko-dalekuistochno filozofsko poimanje na zhivotot.
Kako da ja sobral srcevinata od bozhenstvenoto vo chovekot i ja prezentira chisto i neiskrivolkocheno od bilo kakva kvazifilozofija i teologija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, znam, tokmu na toa mislev koga napisav covecen ! Spored mene, da veruvas vo Boga, znaci da veruvas vo covekot, da go sakas covekot, blizniot svoj kako sebesi! Vo taa smisla, toj e eden od retkite Coveci! p.s. Znam deka Coveci e nepravilna mnozina, ama e mnogu poveke od lugje! Tokmu zatoa e so golemo C! Изменето од Sho-Sana - 14.Август.2009 во 12:59 |
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....zavisi za kogo kako...za nekogo e pole polno so predizvici ,a za nekogo e edno ednostavno inercisko patuvanje
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nashiot zhivot e sovrsheno muzichko delo... |
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
teatar...
|
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivotot e gaz ; ili ubavo izgleda ili smrdi
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Zivot,...zivot e koga ke si ja zemes slobodata so dve race i bas ti e gaje za predrasudite na drugite....zivot e koga zivees prvo za sebe.....
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наутро кога ќе се разбудам од добар сон и ќе се загледам наоколу : - О не, пак ли ?
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
животот е склоп од идиотски прости вистини кои ги комплицираме оти е болно да се соочиме со нив
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka odgovorot na ova prasanje e izguben uste vo praistorijata,zasto se prenesuval kako rasupan telefon i sekoja generacija mu pridavala poinakvo znacenje i smisla.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Внеси реплика | страница <1 8283848586 133> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |