IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали го заслужуваме тоа што ни се случува?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали го заслужуваме тоа што ни се случува?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 18>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 14:06
Ste slushnale kako nekoi postojano velat:

- Tuu, kako mene postojano mi se sluchuvaat vakvi raboti (mislejki na loshi ili nesakani raboti).

Ili:

- Abe toj e srekjlija! Srekja go bie kako nikoj!

Vo svetov nikoj ne e protezhiran postojano da mu se "sluchuva srekja", nitu nekoj se ragja kako "maler". Sekoj ima aktivno vlijanie na onoa sto mu se zbidnuva vo zhivotot.

A toa zapochnuva so svesta i umot...

Zatoa , ako sakame da si go smenime zhivotot so onoa sto ni se sluchuva, treba prvo da se smenime sebe si...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 14:49
[QUOTE=Messenger]Ste slushnale kako nekoi postojano velat:

- Tuu, kako mene postojano mi se sluchuvaat vakvi raboti (mislejki na loshi ili nesakani raboti).

Ili:

- Abe toj e srekjlija! Srekja go bie kako nikoj!

Vo svetov nikoj ne e protezhiran postojano da mu se "sluchuva srekja", nitu nekoj se ragja kako "maler". Sekoj ima aktivno vlijanie na onoa sto mu se zbidnuva vo zhivotot.

A toa zapochnuva so svesta i umot...

Zatoa , ako sakame da si go smenime zhivotot so onoa sto ni se sluchuva, treba prvo da se smenime sebe si...[/QUOTE]

Не се согласувам во потполност со тебе Месинџер оти ова најмногу алудира на промена на лични размислувања, обедувања и ставови? Така?!
Јас ќе дополнам дека немаат сите еднакви можности за промена на некои понеменливи(што не значи дека не постои можност) фактори како семејно потекло, средината во која се расте и пребива.
Се извинувам но многу посреќни и понеизмачени се оние на кои некои работи во животот им се веќе на дофат. Дали ќе го искористат тоа е т е веќе прашање за самиот среќник но дека постојат среќни и несреќни околности кои не зависат исклучиво од самите нас -факт.
Условно да земеме двајца луѓе кои се пријавиле за исто работно место и имаат исти или слични квалитети и подеднакво успешно интервју. Кој ќе ја добие работата?
Тој што има повеќе среќа или т.н среќна ѕвезда се разбира.
И што има тука успешниот кандидат да менува кај себеси лично, оној кој не ја добил работата? Најверојатно ништо! оти неговиот губиток е склоп на неповолни околности.
Точно е доколку сакаме промени на подобро генерално на одредени животни полиња треба да почнеме да се менуваме самите, но за вакви Џа или Бу животни ситуации каде не можеме да ја контролираме и најситната честица се работи за чиста среќа а некои ја имаат таа среќа да ја привлекуваат таа позитивна енергија.

Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:12
nekoj i k*rshum zasluzil,....ili neshto slichno,...samo, shto da se pravi,.....zakonot...sprechuva!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 16:03
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

... се работи за чиста среќа а некои ја имаат таа среќа да ја привлекуваат таа позитивна енергија.

Mozheme samo da se slozhime deka ne mora sekogash da se slozhuvame.

P.S. Temava bara poshiroko objasnuvanje za da se razbere kako deluva atrakcijata i deka manifestacijata na krajot e rezultanta od atrakciite na site onie koi se del od taa manifestacija. Primerot so decata, koj postojano se upotrebuva za da se dokazhi deka ne go zasluzhuvame toa sto ni se sluchuva, go objasniv prethodno.

Изменето од Messenger - 11.Август.2009 во 16:04
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 16:32
Lugjeto mislat deka se se vrti okolu srekjata i tagata, abe ima neshto i vo ljubovta!
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 17:45
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Lugjeto mislat deka se se vrti okolu srekjata i tagata, abe ima neshto i vo ljubovta!

Ima,ima...i srekja i taga vo nea

Nego koga sme kaj temava,mojot odgovor e-kategoricno NE!
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 18:43
Efaaaa stvarno. Alal ti vera!
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 18:57
Да.Секи го засложува тоа што му се случува.Сепак Господ гледа и си знае работата.Никое лоше дело неостава ненаказано ,както и секо добро дело рано или касно ке ти си вознагради.Тако мислим jас
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 19:59
Toa e principot na kauzalnost - sekoja posledica si ima svoja prichina - akcija i reakcija - karma - sto kje seesh toa kje zheesh - sto ke rasporish toa kje soshiesh.

Toj princip e osnovniot zakon po koj se upravuva svetov i si postoi bez obzir dali nie kje go prifatime ili ne.

Negovoto osoznavanje i aktivno osmisleno koristenje e vistinskoto osloboduvanje od beskrajniot i nesakaniot prichinsko-posledichen krug. Toa doveduva nashata uloga od zhrtva da se pretvori vo gospodar.

Изменето од Messenger - 12.Август.2009 во 22:59
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2009 во 00:09
Zatoa majka i vika : - Taka ti e kerko koga ne mislese na vreme tuku se zaleta za mamlazov
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2009 во 00:27
dabome!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2009 во 00:29
ne se slozuvamнека%20ти%20е%20срам
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2009 во 00:34
Zasluzeno si e намигнување
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2009 во 00:36
Jas seuste cekam da mi se sluci ona sto sum go zasluzila.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.