![]() |
|
На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 133> |
Автор | ||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
интересен е фактот дека сите страни членки на бившето Jуго патат од заблудата дека се биле нешто развити... За тоа и сега се како зачудени одакле имат да плакjат толку долгови. Изменето од Анастеа - 11.Август.2009 во 19:01 |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Мене ми е многу јасно што е политичка цел, исто како што ми е јасно дека од тебе тука напишаното нема никаква врска со вистинските политички цели на Бугарија. |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
А по тебе , кои се тие , Анастеа?
Тука Jас сум бугарка , нели? |
||
![]() |
||
tanas________ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
|
И кои са вистниските цели на Бугарија!? |
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|
ок нема ![]() |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Тоа ќе си ги прашате вашите политичари, тие најдобро знаат. Ти Пагане си член на Идивиди, иста како и сите други, по националност Бугарка, така се изјаснуваш, така пишуваш на темиве. Ние те почитуваме, почитувај не и ти нас... тоа се добрососедски (и доброфорумски ![]() |
||
![]() |
||
|
Надвор од темава: од мене секогаш сте имале почитуване. Изjаснjавам се како бугарка , оти сум Бугарка.
По темава: би ми било интересно да слушна твоето мислене, Анастеа, за вистинските цели на Бугариjа, да слушна што мисли една македонка. |
||
![]() |
||
tanas________ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
|
А што стана со Спаска ке я помилва ли председателот?
|
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|
30 000 евра во криза си е цифра за бjуджетот
30 казни - милионче - 2 споменника на плоштадок ке бидат обезбедени странски инвестиции ![]() Изменето од да бе - 11.Август.2009 во 15:30 |
||
![]() |
||
|
Политичките цели на Бугарија се преку прашањата за нашата историја, јазик, култура, прашања кои вашата држава ги смета за отворени, да се спречи интегрирањето на Македонија во ЕУ, играјќи по примерот на Грција и делувајќи во сојуз со неа, се до некое конечно наше „признавање на општо минато“ како што милувате да го нарекувате.
А ова само како дел од обидите за наше обезличување, на обезличување на се што е македонско, под услов грците успешно да ја завршат претходната фаза - промена на името. Има малку повеќе за дискусија, оставам за друг пат, не сакам да си го расипувам денот ![]() |
||
![]() |
||
|
Изменето од pagane - 11.Август.2009 во 15:41 |
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Сојузите се прават од интерес,ако до сега немало интерес немора да значи дека ке продолжи тоа така - и да има интерес за сојуз
|
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Dobrososedskite odnosi ne se obvrzni. Bugarija moze, no ne mora da ja saka ili pomaga Makedonija. Isto taka moze iako ne treba da ja negira Makedonija.
No meshanjeto vo pravniot sistem, povikuvanje na nepradi od doneseni sudski odluki e malku degutantno. Vo kraen slucaj i neka e Spaska Bugarka, zarem Makedonija ne treba da se grizi za prekrshuvanjeto na zakonite? Zarem Makedonija ne treba da si gi shtiti svoite gragjani, odnosno da ne ja kazni bugarskata drzavjanka zatoa shto go prekrshila zakonot so uskratuvanjeto na tatkoto (drzavjanin na makedonija) Vprocem prashanje do Pagane Ti si Bugarka koja privremeno zivee vo Hrvatska ( taka ti velish). Hipoteticki- Mazena si z Hrvat od koj se razveuvash i ne mu davash da go gleda deteto, odnosno prekrshuvash sudska odluka i hrvatskiot sud presudi zatvor. Ke reagira li bugarskiot ambasador kako vo slucajot so Spaska??? ![]() |
||
![]() |
||
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
|
Mamamd, tokmu poradi toa slucajot so Spaska e pozitiven za nas. Tokmu od ovoj primer, sekoj zainteresiran za nasive problemi ke uvidi deka nie ne sme problemot vo regionov... |
||
DeepBlue
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2930313233 133> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |