IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 133>
Автор
Порака
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:08
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Originally posted by да          бе да бе напиша:

незнам што е смешното

барем имаме посока

нетребе да имаш PhD по квантна физика да разбереш дека тешко ке ги стигнеш оние кои са биле 100 години понапред

а вие уште сте со петотарка на грбот

Добро де, треба ли пред комшија да се фалиш колку си бил пред него, кога до вчера заедно сте пиеле кафе во неговите скапани филџаниголема%20насмевка

Мислам, се знаеме кој каде бил, не треба барем пред нас да се фалитенамигнување

интересен е фактот дека сите страни членки на бившето Jуго патат од заблудата дека се биле нешто развити...
За тоа и сега се како зачудени одакле имат да плакjат толку долгови.

Изменето од Анастеа - 11.Август.2009 во 19:01
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:11
Originally posted by pagane pagane напиша:

Политичка цел, драга Анастеа е :во политиката нема емоции и ништо не е цинично него има резон и перспектива во наш интерес - да си браниме нашите во странство како секоjа почитувашта себе држава.
Политичка цел е : со чисто чело / кога си напарвите ретроспекциjата/ да кажете : да,бевме заедно , очекувавме од Бугариjа помошт, по нас резултатите покажуват дека таа не успеала и ние сакаме да си продлжиме сами напред, толку колку можеме. Драги соседи ако можете помогнете , ако не- не пречете.

Ете, тоа е политичка цел на Бугариjа, Анастеа.

Мене ми е многу јасно што е политичка цел, исто како што ми е јасно дека од тебе тука напишаното нема никаква врска со вистинските политички цели на Бугарија.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:13
А по тебе , кои се тие , Анастеа?

Тука Jас сум бугарка , нели?

Кон врв
tanas________ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 20
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas________ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:15

Мене ми е многу јасно што е политичка цел, исто како што ми е јасно дека од тебе тука напишаното нема никаква врска со вистинските политички цели на Бугарија.

И кои са вистниските цели на Бугарија!?
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:18

Originally posted by да          бе да бе напиша:

незнам што е смешното

барем имаме посока

нетребе да имаш PhD по квантна физика да разбереш дека тешко ке ги стигнеш оние кои са биле 100 години понапред

а вие уште сте со петотарка на грбот

Добро де, треба ли пред комшија да се фалиш колку си бил пред него, кога до вчера заедно сте пиеле кафе во неговите скапани филџаниголема%20насмевка

Мислам, се знаеме кој каде бил, не треба барем пред нас да се фалитенамигнување

ок немазадоволство
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:18
Originally posted by pagane pagane напиша:

А по тебе , кои се тие , Анастеа?

Тука Jас сум бугарка , нели?

Тоа ќе си ги прашате вашите политичари, тие најдобро знаат.

Ти Пагане си член на Идивиди, иста како и сите други, по националност Бугарка, така се изјаснуваш, така пишуваш на темиве.
Ние те почитуваме, почитувај не и ти нас... тоа се добрососедски (и доброфорумскинамигнување) односи.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:21
Надвор од темава: од мене секогаш сте имале почитуване. Изjаснjавам се како бугарка , оти сум Бугарка.

По темава: би ми било интересно да слушна твоето мислене, Анастеа, за вистинските цели на Бугариjа, да слушна што мисли една македонка.
Кон врв
tanas________ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 20
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas________ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:26
А што стана со Спаска ке я помилва ли председателот?
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:28
30 000 евра во криза си е цифра за бjуджетот

30 казни - милионче - 2 споменника на плоштадок ке бидат обезбедени

странски инвестициизадоволство

Изменето од да бе - 11.Август.2009 во 15:30
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:35
Политичките цели на Бугарија се преку прашањата за нашата историја, јазик, култура, прашања кои вашата држава ги смета за отворени, да се спречи интегрирањето на Македонија во ЕУ, играјќи по примерот на Грција и делувајќи во сојуз со неа, се до некое конечно наше „признавање на општо минато“ како што милувате да го нарекувате.

А ова само како дел од обидите за наше обезличување, на обезличување на се што е македонско, под услов грците успешно да ја завршат претходната фаза - промена на името.

Има малку повеќе за дискусија, оставам за друг пат, не сакам да си го расипувам денотсреќа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:37

Политичките цели на Бугарија се преку прашањата за нашата историја, јазик, култура, прашања кои вашата држава ги смета за отворени, да се спречи интегрирањето на Македонија во ЕУ, играјќи по примерот на Грција и делувајќи во сојуз со неа, се до некое конечно наше „признавање на општо минато“ како што милувате да го нарекувате.

А ова само како дел од обидите за наше обезличување, на обезличување на се што е македонско, под услов грците успешно да ја завршат претходната фаза - промена на името.

Има малку повеќе за дискусија, оставам за друг пат, не сакам да си го расипувам денотсреќа

не, не ги смета за отворени.среќа
Ти мислиш дека Бугариjа е во нешто како соjуз со Грциjа?
Пффф, никогаш и за ништо не сме биле во соjуз.
Неикамо нити а од збор со нив.

Изменето од pagane - 11.Август.2009 во 15:41
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 15:45
Сојузите се прават од интерес,ако до сега немало интерес немора да значи дека ке продолжи тоа така - и да има интерес за сојуз
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 00:42
Dobrososedskite odnosi ne se obvrzni. Bugarija moze, no ne mora da ja saka ili pomaga Makedonija. Isto taka moze iako ne treba da ja negira Makedonija.
No meshanjeto vo pravniot  sistem, povikuvanje na nepradi od doneseni  sudski odluki e malku degutantno.
Vo kraen slucaj i neka e Spaska Bugarka, zarem Makedonija ne treba da se grizi za prekrshuvanjeto na zakonite? Zarem Makedonija ne treba da si gi shtiti svoite gragjani, odnosno da ne ja kazni bugarskata drzavjanka zatoa shto go prekrshila zakonot so uskratuvanjeto na tatkoto (drzavjanin na makedonija)
Vprocem prashanje do Pagane
Ti si Bugarka koja privremeno zivee vo Hrvatska ( taka ti velish). Hipoteticki- Mazena si z Hrvat od koj se razveuvash i ne mu davash da go gleda deteto, odnosno prekrshuvash sudska odluka i hrvatskiot sud presudi zatvor. Ke reagira li bugarskiot ambasador kako vo slucajot so Spaska???збунетост

Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 01:27
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Dobrososedskite odnosi ne se obvrzni. Bugarija moze, no ne mora da ja saka ili pomaga Makedonija. Isto taka moze iako ne treba da ja negira Makedonija.No meshanjeto vo pravniot  sistem, povikuvanje na nepradi od doneseni  sudski odluki e malku degutantno. Vo kraen slucaj i neka e Spaska Bugarka, zarem Makedonija ne treba da se grizi za prekrshuvanjeto na zakonite? Zarem Makedonija ne treba da si gi shtiti svoite gragjani, odnosno da ne ja kazni bugarskata drzavjanka zatoa shto go prekrshila zakonot so uskratuvanjeto na tatkoto (drzavjanin na makedonija)Vprocem prashanje do PaganeTi si Bugarka koja privremeno zivee vo Hrvatska ( taka ti velish). Hipoteticki- Mazena si z Hrvat od koj se razveuvash i ne mu davash da go gleda deteto, odnosno prekrshuvash sudska odluka i hrvatskiot sud presudi zatvor. Ke reagira li bugarskiot ambasador kako vo slucajot so Spaska???збунетост

Mamamd, tokmu poradi toa slucajot so Spaska e pozitiven za nas. Tokmu od ovoj primer, sekoj zainteresiran za nasive problemi ke uvidi deka nie ne sme problemot vo regionov...
DeepBlue
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.