IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 48>
Автор
Порака
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2009 во 01:30
Originally posted by Klisar Klisar напиша:

па вака сеа...
немам болка ,црвенило понекогаш ми се јавува,не е потечен,ме пецка или можам да кажам ме пече кога мокрам.
после сексуален однос некое време .
долниот веш ми е америчко производство имам и некои турски или кој знае какви се.

ne e loso edna kontrola na lekar ............
najverovatno mora i laboratoriski analizi da napravis......
Spored mene mora da zemes edna  kombinacija....
od uroantiseptik (pr.palin 200 mg) i antimikotik (diflazon 50mg)......
najverovatno se raboti za mesana infekcija........
lokalno ako imas promena ke mackas gentamycin i canesten mast vo razlicni razmaci........
(inaku za primena na antibiotik toa ne mozam da ti predlozam od opasnost od alergija...... toa ke mora na lekar )........
Dokolku partnerkata ti e ista koga si go dobil ova ......
ke mora i ona soodvetna terapija so antimikotik (diflazon).......
zatoa sto sekogas pri seksualniot cin ke bide,, nati mi daj mi go,, so infekcijata...голема%20насмевка
dokolku imas gaki od kinesko poteklo mozni se razni iritacii da ne recam infekcii od niv.....frlaj sve sto e kinesko za dolen ves...губитник

Изменето од Biba_G - 30.Јули.2009 во 00:33
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2009 во 18:33
Утрово се разбудив и не можам да го вртам вратов кон
десната страна, како укочен да ми е. Ме затега некоја
жила и тоа опасно. Ова се случува неколку пати до сега.
Дали е од лошо спиење или ? Помош ???
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2009 во 23:18
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

aman be pcelka mnogu si plasliva........na sve obrakjas vnimanie ......opustise  !!!забава
covekot ne e robot......mora malku da stci ...ne e idealna masina......плазење
a i ne treba da bide......vratceto ti e fateno od promaja i dopolnitelno od pernicata.
najverovatno ne ti e soodvetna...ili pak burno nemirno spies......
zemi malku razblazen alkohol i izmasiraj se ....i gotovo ke pomine........
( veruvam deka nemas problemi so goltanje ili disenjeto neli??)големо%20гушкање

Изменето од bijonse1 - 09.Август.2009 во 23:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2009 во 23:45
Vaka ....
licno moe mislenje e da ne zemas nikakvi hormonski preparati ......
spored toa sto mi kaza nemas nikakov problem...
fizioloski ....mislam promeni na poloviot organ i na testisite......
ednostavno problemite ti se od psihicka priroda kako posledica na predhodniot stres .....
Moj predlog e ednostaven i veruvaj mnogu efikasen.....
ke odime so fito terapija .......preparati od rastitelno poteklo....
so nikakva hemija i so toa so nikakvi sporedni i nesakani efekti....
Obogatena ishrana so ovosje i zelencuk i obavezno neli bademi , kikiriki....
Vitamin E (tocopherol) kako tableti dva pati na den i tabletite SPEMAN dva pati po dve na den.....
garancija ti davam za eden mesec deka ke bides istiot duri i podobar nego sto si bil......

Himalaya Speman
Benefits of Speman: Increases Sperm count, Sperm quality, Sperm motility. Corrects Male Infertility
Speman%20tablet%20is%20useful%20in%20Oligospermia
Himalaya Speman
60 Tablets per Bottle

sostavot e 100% rastitelen :
  1. Orchis mascula,
  2. Asteracantha longifolia,
  3. Lactuca scariola,
  4. Mucuna pruriens,
  5. Suvarnavanga,

Extract

•  Argyreia speciosa,

•  Tribulus terrestris,

•  Leptadenia reticulata

•  Parmelia perlata.

Znaci ke ti ja podobri spermatogenezata i sve okolu problemite sto gi iznese......

i ne samo toa ke ti deluva mnogu vo fizicko psihickata kondicija i veruvaj mi ke bides vo top kondicija........

isto deluva lekovito i na prostata i na diurezata .........

ma ke vidis ke bides plodna seks masina !!!  големо%20гушкање 

i sto e najvazno bez posledici na zdravjeto....

sve toa e od rastitelno poteklo i mislam deka se okolu 200-300 den намигнување

Изменето од bijonse1 - 09.Август.2009 во 23:47
Кон врв
realna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2009 во 23:58
дај кажете нешто за  За подобра Концетрација и памтењезбунетост
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 00:18
Originally posted by realna realna напиша:

Za da se kaze ...treba da objasnis poveke.......toa e sirok poim.......
ti toa go kazuvas taka Baaaaaaam ..........za podobro vo ucenjeto ??
ili imas nekoj bolen so takvi posledici na zaboravnost ???

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 00:47
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

Originally posted by realna realna напиша:

Za da se kaze ...treba da objasnis poveke.......toa e sirok poim.......
ti toa go kazuvas taka Baaaaaaam ..........za podobro vo ucenjeto ??
ili imas nekoj bolen so takvi posledici na zaboravnost ???

da da za vo ucenjevo , imam problemi so koncetracijava ne mozam da ucam a porano bas dobri rezultati sum postignuvala ,
dodusa sega ova se e za na pamet ,
 a od sekogas mi bilo polesno da ja naucam  cela lekcija otolku definicijata koja "moralo" da se  znae po tocno podredeni zbora i da ne smee nikoj da se propusti,  збунетост
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 09:10
Pa i nikot ti e realna............znaci sakas da ucis a a odgovaras da ne recam da go prezentiras svoeto znaenje so svoi zborovi....
Draga moja tuka ne e problemot so memorijata (koncentracijata) tuku noviot nacin na ucenje......
Mora da se prilagodis i da go sprovedes noviot nacin na ucenje sto velis ,,napamet zbor do zbor,, sekogas definiciite vo sekoja egzantna nauka mora tocno da se iskazat kako se strucno prezentirani.....
Vaka ...
zamisli deka si Toni Mihajloski da ne recam Igor Dzambazov..
i deka imas uloga koja mora neli !! napamet da ja naucis.....
povtoruvaj go tekstot pocesto i sekogas toa da go pravis stanata setajki i gestikuliraj so racete kako nesto vazno drzejki go pred tebe strucniot materijal i zirkajki nonstop .....mislam deka ke ti pomogne....
i so tek na vreme ke uspees da zapamtis....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 13:24
големо%20гушкање bijonse1 fala mnogu  za sovetot vednas ke go probam, pa ke ti kazam ako polozam znaci i na mene ova uspealo
pozzголемо%20гушкање
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 16:33
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

Originally posted by pcelka pcelka напиша:

aman be pcelka mnogu si plasliva........na sve obrakjas vnimanie ......opustise  !!!забаваcovekot ne e robot......mora malku da stci ...ne e idealna masina......плазењеa i ne treba da bide......vratceto ti e fateno od promaja i dopolnitelno od pernicata.najverovatno ne ti e soodvetna...ili pak burno nemirno spies......zemi malku razblazen alkohol i izmasiraj se ....i gotovo ke pomine........( veruvam deka nemas problemi so goltanje ili disenjeto neli??)големо%20гушкање

Бионсе навистина те обожавам во право си ...
Но пред некое време, во семејството претрпевме голема
болка и несреќа, па сега може од што сум потресена, се грижам и за тоа што треба и за тоа што не треба.
Немам никакви проблеми, ни со дишење ни со голтање ...
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 00:42
Draga moja resiv ovde da ti odgovoram so cel ako imaat i drugi slicni problemi da im bide od pomos........
Vaka....Problemot se BUBREZI i ANEMIJA
Sekogas koga se poagja da se resi nesto treba kompletno da se znae za momentalna sostojba na teloto znaci mnogu vazno se godinite , nekoja vrodena ili steknata bolest i momentalnata hormonalna sostojba da ne recam menstrualno krvarenje  pa posle ideme postapno ponatamu....
prvo nesto jas vednas bi te prasala dali vo momentot na laboratorisko ispituvanje na krvnata slika si imala predhodno menstruacija?? I dali koga veke si napravila analizite si napravila komplet zboruvame ne samo krvna slika tuku i glikoza vo krv , sedimentacija -vazna mnogu, urea i kreatinin , a ne samo proteini vo mokraca.....
mene ova mi lici na delumna analiza sto ne e vo red.......
koga se pravi laboratorisko ispituvanje veruvaj mi se pravi vo malku posirok dijapazon ...
nikogas ne se znae kade e problemot .......
a analizite se ogledalo na sostojbata na coveckoto telo........
dali znaes deka pri sobiranje na utrinska mokraca za analiza prviot mlaz mokraca se pusta vo toaletot a se sobira veke od vtoriot mlaz?? sigurna sum deka vednas si ja sobrala mokracata vo casa.......
vaznosta na ova e poradi iscituvanje na na kanalot so prviot mlaz pa sledniot mlaz od mokracata e bas toj sto treba da se ispita......
ama aj ova veke e druga tema i ne e bas bitno tuka zatoa sto ne ti nasle bakterisko prisustvo vo urinokultura......fala bogu deka e taka ne daj boze nekoja esherihija ili drugo....i velis doktorkata ti veli nemas nisto??
pa ne moze da nemas nisto koga veke imas eden + vo mokraca..
toa znaci deka imas vospalenije koe ne mora da bide od bakterisko poteklo kako velime nie obicna nastinka......
ne mi spomna dali vo mokracata najdeni se tragi na eritrociti i leukociti........
dokolku ima prisustvo znaci  e mozno isfrluvanje na pesokce ili nekoe kamce pa toa da predizvikalo mala infekcija....
megjutoa ne spomna deka si imala bolki ili problemi pri izmokruvanje da pece i sl. ....
taka da prepostavuvam deka ne e toa...
Funkcijata na bubregot  se sogleduva i od vrednostite na KREATININ i UREA sto mi gi nemas spomnato deka si gi ispitala a samo proteini vo mokraca toa e delimicno ispituvanje.... Terapijata e vo red znaci ti dale antibiotik Ciprofloksacin konkretno Reciprox sto e vo red......
megjutoa jas bi rekla deka kombinacija od antibiotik i uroantiseptik e posoodvetno , pa ne bese loso dopolnitelno da ti se dade znaci i Palin caps i ne bese loso da ti se preporaca i Uvin caj edno 3 dena da pies i posle da prodolzis so caj od BRUSNICA . Jas mislam deka ova ti e obicno vospalenie ete od vremenskite promeni ...
odis so stomaceto golo pozadi kicmata gola....vetar dozd neli ladno i ednostavno si nastinala......
Oligovit ne bi ti preporacala da pies sega dodeka imas problemi so ovaa bubrezna infekcija .......
toa prestavuva preparat kombinacija od vitamini i minerali dadeni za anemijata ......
ama mineralite sega samo bi ti ja optovarila rabotata na bubrezite ....lecis anemija ama udiras na bubreg.....
izlecija ovaa infekcija na bubrezite neka se stabiliziraat malku bubrezite pa posle ke pies oligovit....
Mnogu bese bitno da mi gi napises vrednostite na Hb, Er, Hematokrit ne znam sto podrazbiras poniski ama skoro dobri rezultati.......
zatoa sto samo tbl. Folan ( folna kiselina ) ne se dovolni pri poizrazena anemija i najbitnoto ne ti e dadeno Fe ...ne veruvam da doktorkata vednas odredila za koja vid anemija se raboti...
za podobra asorbcija na zelezni preparati se davasekogas so kombinacija so tbl.VIT C...
Ne znam koi vrednost imas na primer na eritrocitite ...
ti znaes........ si ucela vo skolo deka kislorodot sto go diseme se svrzuva so nego i se raznesuva niz celoto telo da ne recam kletki nema eritrociti nema svrzan kislorod i ete ti go odgovorot draga moja zosto si omalaksana i spies 12 h teloto se ponasa kako da e na nadmorska visocina na nekoja planina .......
Znaci za anemijata vazno da ne e vo vrska vremenski so menzisot neli si iskrvavila i ti sega odma pravis analiza ... normalno ke imas poniski vrednosti za razlika ako gi napravis pokasno.......
Anemijata kako takva moze da bide od razlicno poteklo da ne te zamaram so toa......
prisustvoto na Fe vo teloto moze da vrzano i slobodno i toa da ne te zamaram......
ednostavno ke ti kazam deka site zelezni preparati koga se vnesuvaat oralno obavezno se pridruzeni so zemanje na vit C poradi podobra resorbcija ...
inaku Fe preparati mozat samo da prosetat niz zeludnikot crevata i voopsto da ne se resorbira i da se isfrla nadvor kako crn feces......
 da ne se plasisi i za taa pojava......
a isto da ti dade zeludacni tegobi i duri i zolti zabi.......
Vaka ...ti sega prodolzi taka pa slednata nedela napravi analiza pa ke se dogovorime.......големо%20гушкање

Изменето од bijonse1 - 11.Август.2009 во 00:52
Кон врв
vodolija_89 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2009
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vodolija_89 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 18:21
daj kazete srcevo nonstop zabrzano mi cuka reku deno do 100 odkucaj mi praj ana vecer zabavuva do 65.taka e normalno se plasam so mi cuka taka da ne eslabo...pomagajte hitnoi e
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 19:16
Originally posted by vodolija_89 vodolija_89 напиша:

daj kazete srcevo nonstop zabrzano mi cuka reku deno do 100 odkucaj mi praj ana vecer zabavuva do 65.taka e normalno se plasam so mi cuka taka da ne eslabo...pomagajte hitnoi e

Jas mislam deka se razbravme??/ taka??
i ne digaj bez veza panika!! taka!!!
aj da vidam pisi ovde....zdrav si ???? srceto ti e zdravo???
ajde odgovori da vidam...........чекање   cekam

Изменето од bijonse1 - 12.Август.2009 во 19:17
Кон врв
vodolija_89 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2009
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vodolija_89 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2009 во 02:53
dobro super sum
samo zs tak mi cuka brzo ne drugi ne taka vela deka do 80 pati treba a mene do 100,kiznaj kako pozdrav
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.